FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/06/2021

Ημερομηνία: 23-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Διαδικτυακός διάλογος για τα ΑΕΙ

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε ο διαδικτυακός διάλογος μεταξύ του πρύτανη του Παν/μίου Πατρών, Χρ. Μπούρα, και του δημοσιογράφου και διευθυντή της ΕΡΑ Πύργου. Χρ. Πλευριά, με θέμα –τι άλλο;- την πρόσφατη αναδιάρθωση του ακαδημαϊκού χάρτη. Οι δύο συνονόματοι αντάλλαξαν σε κόσμιο πλαίσιο απόψεις, συμφωνώντας στο ότι… διαφωνούν! Ο κ. Μπούρας σε μακροσκελές άρθρο του υπερασπίστηκε τις πρόσφατες αποφάσεις του, κάτι που σχολίασε ο κ. Πλευριάς, γράφοντας ότι «εξορθολογισμός» είναι Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας ή ακόμη και Μουσειολογίας στην Πάτρα και όχι στην Ηλεία της Αρχαίας Ολυμπίας της, Αρχαίας Ήλιδας και του Επικ. Απόλλωνα, εκφράζοντας τη διαφωνία του και για τη μεταφορά της Γεωπονίας απέναντι, αφήνοντας αιχμές για «χάρη» προς τον ΥΠΑΑΤ, Σπ. Λιβανό. Παράλληλα, του υπενθύμισε το παράδοξο των δύο πολυτεχνικών σχολών στην Πάτρα! Ο κ. Μπούρας απάντησε αναφέροντας συνοπτικά το ιστορικό της ίδρυσης της Μουσειολογίας και τα προβλήματά του, ενώ για τη Γεωπονία επικαλέστηκε ίδι γνωστικό αντικείμενο τμήματος στο Μεσολόγγι και έλλειψη υποδομών φοιτητικής μέριμνας στην Αμαλιάδα. Για τις Πολυτεχνικές συμφώνησε παραπέμποντας στον ν. Γαβρόγλου. Ο κ. Πλευριάς απάντησε εκ νέου, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες των προκατόχων του κ. Μπούρα και του ζήτησε να επανεξετάσει την άποψή του.

Θωράκιση

Με γρήγορο ρυθμό προχωρούν οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των τριών επίμαχων εκτάσεων στην παράκαμψη Αγίου Ιωάννη, για τις οποίες είχε αποφασιστεί η ανάκληση ώστε να ξεμπλοκάρει το έργο. Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλου και σύντομα αναμένεται να οριστεί η προσωρινή τιμή μονάδος. Στόχος του κ. Γιαννόπουλου είναι να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο προτού το έργο πλησιάσει στην ολοκλήρωση της κατασκευής του, για να αποτραπούν νέοι κίνδυνοι.

Επαφές

Επαφές με κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να έχει εντός των ημερών ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, με στόχο να προωθήσει τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων και δράσεων, που θα αλλάξουν τη δυναμική του δήμου. Έχω την αίσθηση πως οι επαφές και οι συναντήσεις είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Συναντήσεις

Σειρά επαφών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρήστος Γαβράς, ο οποίος είναι στην Ηλεία τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Οι συναντήσεις αναμένεται να πυκνώσουν το προσεχές χρονικό διάστημα ενόψει εσωκομματικών εκλογών το φθινόπωρο.

Μπάνια για τους ΑΜΕΑ μόνο στις Θίνες!

Χθες ήταν η μεγαλύτερη μέρα του καλοκαιριού, κι όμως τα άτομα με αναπηρίες της Ηλείας θα περιμένουν πολύ ακόμα για να απολαύσουν τη δροσιά της θάλασσας καθώς μόνον ο Δήμος Πηνειού τοποθέτησε χθες το πρώτο seatrac στις Θίνες Βαρθολομιού. Στο Δήμο Πύργου όπως έχει καταγγείλει πολλές φορές ο γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Γιώργος Παπανικολόπουλος, κανένας μηχανισμός αυτόνομης πρόσβασης δεν έχει τοποθετηθεί εξαιτίας… προσφυγών των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό προμήθειας ενώ στις «Πλάκες» Κατακόλου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση τοποθέτησης βρίσκεται μεταξύ δήμου, περιφέρειας και κτηματικής υπηρεσίας… Όσο για τους υπόλοιπους δήμους του Νομού… παραμένει άγνωστο εάν και εφόσον καταφέρουν μέσα στο καλοκαίρι να τοποθετηθούν!

Τριάντα ένα τα ενεργά κρούσματα

Εξακολουθεί να είναι καθοδική η πορεία του επιδημιολογικού φορτίου στην Ηλεία, καθώς την εβδομάδα 14-21 Ιουνίου, τα ενεργά κρούσματα στο Νομό ήταν 31 εκ των οποίων τα 11 χρειάστηκαν νοσηλεία ενώ τα υπόλοιπα 20 τέθηκαν σε απομόνωση κατ’ οίκον. Αναλυτικότερα, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον Πύργο όπου καταγράφηκαν 15, στο Δήμο Πηνειού με 7, στην Αρχαία Ολυμπία 5, στην Ανδραβίδα Κυλλήνη 3 και στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων μόλις 1. Στους Δήμους Ήλιδας και Ζαχάρως δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα. Τις τελευταίες ημέρες, ο νομός καταγράφει είτε ένα είτε κανένα κρούσμα, ενώ δεν έχει υπερβεί τα τρία ημερησίως την τελευταία εβδομάδα.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Την πρόθεσή του να κατέβει στην Ηλεία προτού τελειώσει ο μήνας, έχει ο Νεκτάριος Φαρμάκης, για αυτό και προσπαθεί να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά του. Έχω την αίσθηση ότι θα την καταφέρει την επίσκεψή του, πιθανόν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

*Σε καλό κλίμα συζητούσαν την Κυριακή το βράδυ στο κέντρο του Πύργου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς, και ο πρώην πρόεδρος και εκ των εμπειρότερων «γαλάζιων» στελεχών, Μενέλαος Παπασωτηρίου. Αντικείμενο της συζήτησης, τα της Ηλείας αλλά και η γενικότερη πολιτική επικαιρότητα.

*Οι ζυμώσεις στη ΝΔ όλο και εντείνονται, αφού πληροφορήθηκα ότι προ ημερών έγινε μάζωξη στον Κάμπο αρκετών «γαλάζιων» στελεχών του νομού, όπου και συζητήθηκαν τα ζητήματα της Ηλείας αλλά και οι επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές τον Οκτώβριο.

*Στο ΚΙΝΑΛ έχουν ξεκινήσει για τα καλά οι ζυμώσεις. Στο στρατόπεδο Ανδρουλάκη θεωρούν επιτυχημένες τις επαφές στην Ηλεία και στην Αχαΐα τον τελευταίο μήνα, ενώ στο μπλοκ της Φώφης ετοιμάζουν ρελάνς. Ο Λοβέρδος κάνει κάτι επαφές εδώ, αλλά νομίζω ότι στην Αχαΐα πάει καλύτερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος