FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/04/2021

Ημερομηνία: 23-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Συνάντηση και στο βάθος… λύση την Παθολογική

Με κύριο θέμα την ενίσχυση της Παθολογικής του ΓΝ Πύργου συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στην Πάτρα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη, ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος, και η δ/ντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, Αν. Βασιλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», δόθηκε η διαβεβαίωση από τον κ. Καρβέλη ότι η Παθολογική δεν θα μείνει ακάλυπτη και ότι ήδη δρομολογείται η ενίσχυσή της με Παθολόγους που υπηρετούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της 6ης ΥΠΕ, οι οποίοι θα καλύπτουν το πρωινό ωράριο και όσα εφημεριακά κενά προκύπτουν. Ο αριθμός των γιατρών που θα συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι ακόμα αποσαφηνισμένος, καθώς και η φόρμουλα βάσει της οποίας θα συνδράμουν (απόσπαση, τρίμηνη μετακίνηση ή κάτι άλλο), ωστόσο χθεσινοβραδινές πληροφορίες έκαναν λόγο για διαμορφωμένη λίστα με 7 ή 9 γιατρούς από τον ΥΠΕάρχη, αποκλειστικά με ειδικότητα Παθολόγου. Παράλληλα, τον Ιούνιο αναμένεται να επιστρέψει στο δυναμικό του ΓΝ Ηλείας και ένας ακόμα Παθολόγος, με οργανική θέση στο ΚΥ Ανδρίτσαινας και ο οποίος είχε πάρει άδεια ανατροφής.

Ανταπόκριση

Δεν πρόλαβε να στείλει Δελτίο Τύπου ο Τζαβάρας για τους ΤΟΕΒ και τη ΔΕΗ και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από τον Σκρέκα ότι ήδη δρομολογείται η διευθέτηση του προβλήματος. Παράλληλα, ο Ηλείος βουλευτής ενημερώθηκε και από τον Κοντοζαμάνη ότι έχει δώσει εντολή στην 6η ΥΠΕ να βρει άμεσα λύση για την Παθολογική του ΓΝ Πύργου, ανταποκρινόμενος στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Ηλείου βουλευτή της ΝΔ. Αν μη τι άλλο, ο λόγος του μετράει και το κύρος του αδιαμφισβήτητο.

Ηλείος δ/ντής

Διακριτική αλλά καθοριστική για τον συντονισμό όλων των ενεργειών ήταν η παρουσία του Θανάση Βάλαρη, διευθυντή του πολιτικού Γραφείου του ΥΠΕΘΑ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Συζητώντας με όλους τους παρευρισκόμενους, συνέβαλε στο να λειτουργήσουν άψογα όλες οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις, χωρίς να προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Εμβολιάστηκε

Στον… δρόμο της ελευθερίας βαδίζει ο αντιπρόεδρος του «Διόνυσου», Θανάσης Μπούκλης, καθώς χθες εμβολιάστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝ Πύργου, ενώ ήδη προετοιμάζεται για τη Δευτέρα του Πάσχα και το άνοιγμα της εστίασης, με την προσδοκία της οικονομικής ανάκαμψης.

Νέα τηλεδιάσκεψη

Νέα τηλεδιάσκεψη διοργανώνει σήμερα στις 7μ.μ. η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέματα τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινωνική Συμφωνία για την πράσινη μετάβαση. Ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Κορκολής, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Προγράμματος και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα για θέματα οικονομίας και Ανάπτυξης. Στη συζήτηση θα παρέμβει ο βουλευτής Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός καθώς και στελέχη και μέλη του κόμματος. Η συζήτηση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική διότι με υψηλή συμμετοχή και σωστή ενημέρωση θα αποφευχθούν τα «εκτός γραμμής» φάλτσα και θα ξέρουν τα μέλη του κόμματος τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στο fb και από την ιστοσελίδα syriza-ileias.gr.

Ακριδόπληκτες περιοχές

Ακριδόπληκτες για όλο το 2021 κηρύχθηκαν με απόφαση του αντιπερ/ρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδ. Βασιλόπουλου οι εξής περιοχές: Δήμος Aνδρίτσαινας – Κρεστένων: Γκρέκας, Διάσελλων και Πλατιάνας, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αγίας Κυριακής, Αγίας Τριάδος, Αντρωνίου, Αστρά, Αχλαδινής, Βασιλακίου, Δούκα, Κακοταρίου, Κάμενας, Κλαδέου, Κοσκινά, Κουμανίου, Κρυόβρυσης, Κρυονερίου, Λάλα, Λαμπείας, Λιναριάς, Μάγειρα, Μηλέων, Μουριάς, Νεμούτας, Νεράιδας, Ξηροκάμπου, Ορεινής, Πέρσαινας, Πευκών, Τσίπιανων, Φολόης, και Χελιδονίου. Δήμος Ζαχάρως: Ανήλιου, Αρήνης, Αρτέμιδας, Καλίδονας, Λέπρεου, Μακίστου, Μηλέας, Μίνθης, Νέας Φιγαλείας, Ροδινών, Σμέρνας, Σχίνων, Ταξιαρχών και Χρυσοχωρίου. Δήμος Πύργου: Γούμερο, Καρυάς και Ώλενας.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Αληθεύει ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ηλείας και της Αχαΐας ενημερώθηκαν άνωθεν ότι δεν χρειαζόταν να πάνε στον Ηνίοχο την περασμένη Τρίτη; Είδατε, το διατύπωσα ευγενικά.

*Προς τιμήν του ο Φαρμάκης αρνήθηκε ευγενικά να κάνει δηλώσεις στον «Ηνίοχο» παρά τις διακριτικές δημοσιογραφικές πιέσεις, τονίζοντας ότι η ημέρα αφορά την Εθνική Άμυνα.

*Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα δημοπρασία για τις καντίνες και τις ξαπλώστρες στον δήμο Πύργου, ύστερα από σχετική απόφαση σε χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

*Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για ζήτημα Δημόσιας Υγείας ετοιμάζει ο Κώστας Τζαβάρας. Περισσότερα εντός των ημερών.

*Όπως μου μετέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Ηλεία, ενδεχόμενη εκλογή Λοβέρδου θα απελευθερώσει στελέχη του ΚΙΝΑΛ που έχουν αντι-ΝΔ αισθήματ. Ειδικά μία την έχουν «κυκλώσει» για να την προσεγγίσουν, αν τελικά έχουμε τέτοια εξέλιξη.

*Θα το γράψω άλλη μια φορά λίγο πιο καθαρά: Κομματική δουλειά στην Ηλεία τη δεδομένη στιγμή κάνει μόνο η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΟΔΕ λίγα πράγματα, αλλά δικαιολογείται γιατί είναι κυβέρνηση (ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε), ενώ στο ΚΙΝΑΛ παρατεταμένη αδράνεια. Τους λόγους δεν τους ξέρω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος