FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/03/2021

Ημερομηνία: 23-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δηκτική για την «κηδεία» της Μουσειολογίας

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε την απόφαση της Συγκλήτου να καταργήσει τη Μουσειολογία η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπούλου, τονίζοντας ότι η… κηδεία του τμήματος ήταν προγραμματισμένη για τις 4 και χωρίς στεφάνια λόγω… έλλειψης χρημάτων! «Καλημέρα, σήμερα βροχερή και σκοτεινή ημέρα στην Πάτρα. Κάποιος με ρώτησε τι ώρα είναι η κηδεία του τμήματος Μουσειολογίας από τους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους του Πανεπιστημίου Πατρών; Στις 16.00 ακριβώς απάντησα. Πάντως θα γίνει με όλες τις επισημότητες αρχές του τόπου κλπ. Τα στεφάνια δεν θα περισσέψουν καθώς το Π.Π. υποχρηματοδοτείται και δεν μπορεί να αντέξει ένα ακόμη τμήμα στον κατά τα άλλα προοδευτικό επιστημονικό και κοινωνικό του περίγυρο !!! Στον Καιάδα λοιπόν ή κατά τη λαϊκή ρήση “πονάει χέρι, κόβω χέρι”»!

Τροπολογία

Αδιαδορία και εμπαιγμό προς τους δικηγόρους καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διον. Καλαματιανός, τονίζοντας ότι επί έναν χρόνο η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει τα απαραίτητα υγειονομικά και προστατευτικά μέτρα προκειμένου να επανέλθει η λειτουργία των δικαστηρίων. Για αυτό το λόγο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία για εφάπαξ χορήγημα ύψους 800€ για δικηγόρους και ασκούμενους με κριτήρια, τα οποία καλύπτουν την μεγάλη πλειοψηφία τους, αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό.

Σκληρή μάχη

Σκληρή μάχη με τον κορονοϊό δίνει καθημερινά ο Ηλείος δ/ντής της Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, αφού το τρίτο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται το χειρότερο. Όπως  επισημαίνει, επιβάλλεται η πλήρης συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα υγείας, διότι έτσι θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες του ΕΣΥ. «Η παρουσία γράφει ιστορία, η απουσία αφήνει πληγές», σημείωνει.

Το κατάφερε

Εμβολιαστικό Κέντρο COVID-19 γίνεται το Κέντρο Υγείας Βάρδας από τον Απρίλιο, χάρη στις επίμονες προσπάθειες και επαφές του δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα. Έτσι, θα αποτραπεί η ταλαιπωρία των πολιτών και θα πάρει ανάσα ο επιβαρημένος Ηλειακός Κάμπος. Το εμβόλιο που θα χορηγείται είναι της AstraZeneca.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου η Κων/να Πανέτα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται από προχθές η Δ/ντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα, έπειτα από μια  αιφνίδια και αρκετά σοβαρή περιπέτεια υγείας, με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο. Μετά από μια ξαφνική αδιαθεσία η κ. Πανέτα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό,  αλλά στην συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας για περαιτέρω εξετάσεις και παρακολούθηση. Μάλιστα η Δ/ντρια της Αιμοδοσίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα καλύτερα χέρια, καθώς την έχει αναλάβει προσωπικά ο Πυργιώτης  Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιώτης Πολυχρονόπουλος, που φρόντισε και όλες τις λεπτομέρειες της εισαγωγής της στην Κλινική του στο Νοσοκομείο του Ρίου. Εμείς να ευχηθούμε στην κ. Πανέτα περαστικά και να επιστρέψει σιδερένια κοντά μας και κοντά στους ασθενείς που την έχουν ανάγκη, αφού είναι η «ψυχή» της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου και ο στυλοβάτης όλων των εθελοντών αιμοδοτών του Νομού.

Ζητά την ανάκληση της εγκυκλίου

«Η “ευαισθησία” που πουλάει επικοινωνιακά η κυβέρνηση για τα άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ακυρώνεται στην πράξη και μετατρέπεται σε αναισθησία» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, στηλιτεύοντας το περιεχόμενο αιφνιδιαστικής εγκυκλίου με την οποίο ουσιαστικά ακυρώνονται οι ισχύουσες γνωματεύσεις αυτών των παιδιών και καλούνται να επαναξιολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου, ώστε να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Παρά το γεγονός ότι στη νομοθεσία προβλέπεται η επαναξιολόγηση των μαθητών μόνο κατ’ εξαίρεση, η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας θέτει ως προϋπόθεση την επαναξιολόγηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου που έχουν γνωματεύσεις από την ΣΤ’Δημοτικού που πιστοποιούν ότι αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.Ο κ .Κατρίνης τονίζει ότι η απαίτηση επαναξιολόγησης λίγο πριν από τις Πανελλαδικές συνιστά πρωτοφανή ταλαιπωρία των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και  αυτισμό, καθώς και των οικογενειών τους, προκαλώντας περαιτέρω πίεση, λόγω και των συνθηκών της πανδημίας κα ζητά την ανάκληση της εγκυκλίου.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*«Εκτός» βγήκε για τις επόμενες ημέρες η μία εκ των τεσσάρων συνολικά Παθολόγων του νοσοκομείου Πύργου, καθώς συγγενικό της πρόσωπο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Η γιατρός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, οπότε η ήδη δύσκολη καθημερινότητα των συναδέλφων της επιβαρύνεται και άλλο, εκτός και αν η 6η ΥΠΕ φροντίσει για την αντικατάστασή της. Λέμε τώρα…

*Θετικοί όμως στο τεστ covid 19 βγήκαν και δύο εργαζόμενοι του Ακτινολογικού εργαστηρίου. Αναστάτωση, όσο και να το κάνεις,μεταξύ του προσωπικούτου νοσοκομείου υπάρχει διάχυτη.

*Σε διετή παράταση για τις εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας προσανατολίζεται το ΥΠΑΑΤ, αλλά η απόφαση ακόμα αργεί…

*Διάσταση απόψεων μεταξύ ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού και ορισμένων ΤΟΕΒ, κάτι που πρέπει να διευθετηθεί προτού αρχίσει η αρδευτική περίοδος.

*Με θετικά σχόλια εκφράστηκε ο Αχαιός περ/κός σύμβουλος Κώστας Σπηλιόπουλος για την πρόταση του Γ. Παναγιωτόπουλου περί «Ολυμπιακής Σχολής» στην Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος