FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/12/2020

Ημερομηνία: 22-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα δημοσιεύματα και η απάντηση

Πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει έκθεση ελεγκτικής εταιρείας (PwC) που διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται τις έρευνες για τη FolliFollie, μεταξύ αυτών και τονπρώην βουλευτή Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα. Το χρονικό σημείο στο οποίο βλέπει το φως της δημοσιότητας η υπόθεση, δημιουργεί ερωτηματικά, αλλά ας αφήσουμε την καχυποψία προσωρινά στην άκρη. Πάντως, ο Μάκης Μπαλαούρας απάντησε στα δημοσιεύματα χθες το βράδυ με επίσημη δήλωση: Για μία ακόμη φορά η ΝΔ επιχειρεί να σπιλώσει το όνομά μου, το κόμμα μου και την πολιτική μου διαδρομή.Οι υπόνοιες και οι έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία και στο παρελθόν σε αντίστοιχες επιθέσεις με δικαίωσε.Ουδέποτε παρεμπόδισα τον έλεγχο της υπόθεσης FolieFolie.Ουδέποτε επεδίωξα οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί.Και φυσικά, ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως άλλωστε και αντίστοιχη δωρεά από το ίδρυμα Μαρτίνου ύψους 50.000 ευρώ και οι οποίες δεν έγιναν εν κρυπτώ αλλά τις είχα ανακοινώσει δημοσίως στο σύνολο του τοπικού Τύπου. Τα υπόλοιπα ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα προσφύγω.

Πρωινές Αιχμές

*Αύριο στις 9μ.μ. θα μεταδοθούν Liveαπό το Υoutubeκαι το Facebookοι «Βραδινές Αιχμές» με παρουσιαστή τον Παναγιώτη Φωτεινόπουλο και τηλε-καλεσμένους τους βουλευτές Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, Διονύση Καλαματιανό και Μιχάλη Κατρίνη. Για να παρακολουθήσετε την εκπομπή, κάνετε Likeστη σελίδα «Βραδινές Αιχμές» στο facebook, όπου θα είναι αναρτημένο το σχετικό link και οι υπόλοιπες οδηγίες

*«Σκοτωμός» χθες στο facebookγια τη διαχείριση των αδεσπότων στον δήμο Πύργου, μεταξύ της δημοτικής συμβούλου Ασπασίας Πισιμάνη-Χριστοπούλου και του αντιδημάρχου Νίκου Κοτσώνη.

*Μοιράζει τις αρμοδιότητες σε όλους ο Φαρμάκης, καθώς χθες όρισε βοηθό περ/ρχη-εντεταλμένο σύμβουλο  τον Χρήστο Μπιλίρη. Αρμοδιότητά του είναι ο συντονισμός των παραγωγικών τάξεων και της συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής, καθώς και της πολιτικής στις ομάδες παραγωγών για την ΠΕ Ηλείας.

*Εντεταλμένη σύμβουλος-βοηθός Περ/χη ορίστηκε και η εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Μπίλια.  Θα είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό των ευρωπαϊκών σχέσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στις αρμοδιότητές της υπάγεται η περιφερειακή συνεργασία για τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα πλαίσια του στόχου της ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας.

Κριτική

Ως την άλλη Τετάρτη αναμένεται να έχουν καταβληθεί στους αγρότες οι αποζημιώσεις λόγω covid-19, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας σχετικά στον Μιχ.Κατρίνης. Βέβαια, ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι με τη ρύθμιση για το ακατάσχετο των συγκεκριμένων αποζημιώσεων, η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση θυμήθηκε πως οι αγρότες χρωστάνε σε τράπεζες και Δημόσιο διότι έχουν βοηθηθεί ελάχιστα.

Αποζημιώσεις

Εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις για τις περσινές πλημμύρες της Ζαχάρως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε χτες ο δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος. Συνολικά θα καταβληθούν περίπου 145.000 ευρώ, ενώ ο δήμος θα υποβάλει και μελέτη για συνολική παρέμβαση 1,7 εκατ. ευρώ ώστε να λυθεί οριστικά το πλημμυρικό πρόβλημα.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης θα εντάξει το πρώην Δημαρχείο της Κοινότητας Κάστρου ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, με στόχο να εξοικονομήσει πόρους και να ενέργεια. Η υποβολή πρότασης θα γίνει στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα»  στην κατηγορία επενδύσεων σε δημόσιες υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Απάντηση δήμου Πύργου

«Στο χθεσινό σας φύλλο (20/12) στη στήλη “Πρωινές αιχμές” αναφέρετε την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Εργαζομένων Πύργου-Ζαχάρως-Κρεστένων-Αρχ. Ολυμπίας βάση της οποίας δικαιώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφορικά με την μετακίνηση υπαλλήλου του Δήμου Πύργου, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα αν πρέπει να καταργηθεί η Αποκεντρωμένη καθώς δημιουργεί διαρκώς εμπόδια. Προς απάντησή σας, κανένα εμπόδιο δεν έχει δημιουργήσει ποτέ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει 9 μετακινήσεις υπαλλήλων και ενώ έχουν γίνει προσφυγές κατά των αποφάσεων του Δημάρχου, η Αποκεντρωμένη έκανε αποδεκτή μόνο την προσφυγή του Συλλόγου Εργαζομένων. Όλες οι υπόλοιπες προσφυγές δεν έχουν γίνει αποδεκτές και οι αποφάσεις του Δημάρχου Πύργου έχουν χαρακτηριστεί ως νόμιμα ληφθείσες».

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Επιμένει να αρνείται

Προ ημερών συνάντησε τον Πέτσα η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, και του υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες, διότι με κλειστό το λιανεμπόριο και κλειστή την εστίαση, ουσιαστικά είναι χωρίς κοινό και υφίστανται τρομακτική οικονομική ζημιά. Επίσης, έχει δεχθεί δεκάδες ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , κι όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά προς το παρόν αρνείται πεισματικά να συζητήσει πώς θα ενισχυθεί ο τοπικός Τύπος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος