FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/10/2020

Ημερομηνία: 22-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δουλειά από το σπίτι

Μπόλικη δουλειά για το σπίτι πήρε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, προτού τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κάνει διαρκώς τηλεδιασκέψεις για να μη μείνει πίσω η δουλειά, ενώ αξιοποιεί και την ηλεκτρονική υπογραφή για να προωθήσει αποφάσεις. Οι πιο πρόσφατες που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια, αφορούν την ένταξη έργων διαχείρισης αποβλήτων από τους δήμους (μπήκαν δυο από την Ηλεία και αναμένεται και τρίτος), ενώ κατέθεσε και αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για επιπλέον χρηματοδότηση του έργου της βελτίωσης και της ασφαλτόστρωσης στον δρόμο Νέα Φιγαλεία-Μίνθη, ύψους 10.258 ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθεί η περιφέρεια στις ανελαστικές απαιτήσεις της ΣΑΕΠ 401 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρωινές Αιχμές

*Μάχη με έντονο ηλειακό χρώμα θα είναι η σημερινή στη Βουλή, αφού επί του νόμου περί ρυθμίσεων οφειλών θα τοποθετηθούν ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Διονύσης Καλαματιανός και ο Μιχάλης Κατρίνης.

*Μίνι ανασχηματισμός δρομολογείται σε δήμο της νότιας Ηλείας. Όχι πολλά πράγματα, κάνα δυο αντιδήμαρχοι λογικά.

*Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι η 6η ΥΠΕ δεν είναι και πολύ εξυπηρετική προς την Ηλεία. Μάλλον το αντίθετο, εξ ου και τα λεκτικά καλοπιάσματα.

*Στη ΝΟΔΕ Αχαΐας διαπιστώνω κόντρες. Ο πρώην βουλευτής Αθ. Νταβλούρος επιτέθηκε δημοσίως στον Μπεκίρη. Εμείς εδώ παραμένουμε ήσυχοι, ειδικά όσο αργεί η εσωκομματική διαδικασία.

Περιμένει το πλαίσιο

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηλείας ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, χωρίς να σχολιάζει κάτι. Από ό,τι έχω μάθει, περιμένει να δει την κατάληξη αυτού του ιδιότυπου πινγκ πονγκ μεταξύ υπουργείου Παιδείας και πανεπιστημίου Πατρών και μετά θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί. Παράλληλα, μελετά το νομικό πλαίσιο ίδρυσης ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών. Το μόνο σίγουρο είναι πως δικαιώνεται για την άποψή του σχετικά με την αντίληψη του Παν/μίου Πατρών σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Πλήθος ευχών

Πλήθος ευχών δέχθηκε προχθές, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο Μάκης (από το Γεράσιμος) Μπαλαούρας. Ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε τηλεφωνήματα και σχόλια στο facebook, ευχαριστώντας όσους του ευχήθηκαν, και τόνισε ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή. Αυτό βέβαια είναι εμφανές και αυταπόδεικτο, αφού καθημερινά σχολιάζει και γράφει άρθρα για την πολιτική επικαιρότητα.

Αναμονή στο ΕΒΕ

Τη συζήτηση στη Βουλή και την οριστική διατύπωση των διατάξεων που αφορούν τα «πυροδάνεια» αναμένουν τα στελέχη του ΕΒΕ Ηλείας. Τόσο ο πρόεδρος Κώστας Νικολούτσος όσο και οι αντιπρόεδροι Κώστας Λεβέντης και Αντώνης Παρασκευόπουλος συζητούν με τα μέλη του ΔΣ τις εξελίξεις και περιμένουν την ψήφιση του νέου νόμου. Μέχρι στιγμής εκφράζεται η άποψη ότι πρόκειται για ρύθμιση προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο περιμένουν και κάποιες βελτιώσεις, με στόχο να λειτουργήσει ο νέος νόμος ως μέσο πίεσης προς τις τράπεζες.

Συνάντηση με Παπαστεργίου

Τον δήμαρχο Τρικάλων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου επισκέφθηκε χθες το δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, με τον οποίο τα είπαν σε καλό κλίμα. Αμφότεροι αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για την αυτοδιοίκηση. «Γόνιμη και ωφέλιμη συζήτηση για θέματα που αφορούν στους Δήμους και στη λειτουργία τους!» έγραψε ο δήμαρχος Πηνειού. Στη συνέχεια ο κ. Μαρίνος μετέβη στα Γρεβενά, όπου και συναντήθηκε με τον πρώην βουλευτή  Γρεβενών, Τιμολέοντα Κοψαχείλη και τον παλιό διαιτητή  και φίλο του, Κώστα Τσουμέλα, έχοντας μαζί του και τον αντιδήμαρχο Πηνειού Σπύρο Βασιλείου, στην κεντρική πλατεία Γρεβενών.

Ερώτηση για τη ΝΜ Αμαλιάδας

Ερώτηση στη Βουλή για τη νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας κατέθεσε η βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, η οποία επιδεικνύει συχνά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Ηλείας. Επικαλούμενη τις δημόσιες καταγγελίες για τα διαρκή προβλήματα λειτουργίας της Ένωσης Γιατρών της μονάδας, του δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και του Επιστημονικού Συμβουλίου, για εφημερίες χωρίς την παρουσία καρδιολόγου και παθολόγου, ζητά να πληροφορηθεί τους λόγους αυτής της κατάστασης και αν υπάρχει πρόθεση για στελέχωσή της.

Αντισηπτικό τζελ από το ΙΕΚ Λεχαινών

Αξιόλογη δουλειά γίνεται στο Δημόσιο ΙΕΚ Λεχαινών, καθώς στο Τμήμα Βοηθών Φαρμακείου, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες παρασκεύασαν αντισηπτικό διάλυμα από αιθυλική αλκοόλη, υπεροξείδιο υδρογόνου και γλυκερίνη. Όπως τόνισε ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Μίγκος, η επιστήμη και η εκπαίδευση μπήκαν στον αγώνα κατά του κορονοϊού και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. «Στο μέλλον θα έχουμε και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν μπουκαλάκια με αντισηπτικό για το σπίτι τους», έγραψε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος