FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/07/2021

Ημερομηνία: 22-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τρεις εισαγωγές στην κλινική COVID

Με τόσα κρούσματα καθημερινά στην Ηλεία, αναπόφευκτη θα ήταν κάποια στιγμή η εισαγωγή ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, εισήχθησαν για νοσηλεία τρεις ασθενείς, άπαντες στην κλινική covid. Στην Ηλεία χθες ανακοινώθηκαν 15 κρούσματα και 81 στη γειτονική Αχαΐα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι τρεις, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.870 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Παράλληλα, σε 125 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά στη χώρα ανακοινώθηκαν 2.972 κρούσματα, Διεξήχθησαν 75.578 τεστ και η θετικότητα ανήλθε στο 3,93%. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 466.441 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.. Και είμαστε ακόμα στον Ιούλιο…

Aνατιμήσεις

Κριτική στην κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις έκανε χθες με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβ. Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει τη πολιτική βούληση να ελέγξει το κύμα ανατιμήσεων και οι δικαιολογίες της είναι απλά βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα της πανδημίας εις βάρος της πλειοψηφίας των καταναλωτών.

Προβληματισμός

Αν διαβάσει κάποιος «πίσω από τις γραμμές» της χθεσινής ανακοίνωσης της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, θα διαπιστώσει ποια είναι το βασικό πρόβλημα. Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι ο γραμματέας Παν. Φλεβοτόμος είναι προβληματισμένος από την προσωπική ατζέντα που έχουν ορισμένα στελέχη για λόγους προβολής, η οποία ορισμένες φορές «χρεώνεται» στη νομαρχιακή. Αυτό που έχει πει σε συνεργάτες του, είναι ότι δεν τον ενοχλεί να είναι ενεργά τα στελέχη και να δραστηριοποιούνται, αλλά το ότι χρησιμοποιούν την «ταμπέλα» του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ για επαφές και συναντήσεις που δεν γίνονται σε συνεννόηση με το κόμμα και στο πλαίσιο κάποιας στρατηγικής ή κάποιου προγράμματος.

Ενόχληση

Τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο διεξαγωγής των περ/κών συμβουλίων το τελευταίο διάστημα εξέφρασε στην προχθεσινή συνεδρίαση ο Παν.Μπράμος, ζητώντας από τον πρόεδρο να τηρεί αυστηρά τον κανονισμό ως προς τους χρόνους και τη σχετικότητα της ανάλυσης των θεμάτων. Όπως ανέφερε, σωστό είναι να μιλούν πρώτα οι προσκεκλημένοι αλλά δεν πρέπει να επιδίδονται σε διαλόγους και επί προσωπικού τοποθετήσεις και στη συνέχεια να αποχωρούν. «Στα σοβαρά θέματα περιμένουμε τρεις ώρες για να μιλήσουμε, όταν έχουν φύγει όλοι. Υπάρχει κι ένας κανονισμός που πρέπει να τηρηθεί. Το συμβούλιο έχει μετατραπεί από περιφερειακό σε επικεφαλής παρατάξεων», επισήμανε.

Έκαναν λαμπίκο το Ποντικόκαστρο!

Λαμπίκο έκανε το Ποντικόκαστρο στο βουνό του Κατακόλου και όλο τον περιβάλλοντα χώρο, καθαρίζοντας χόρτα και σκουπίδια, η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Πύργου. Στόχος του δήμου  να είναι επισκέψιμο το Κάστρο  και όλος ο χώρος πολιτισμένος και προσβάσιμος από τους επισκέπτες. Βέβαια τους τουρίστες ακόμα τους ψάχνουμε φέτος λογω covid και όλων των περιορισμών στα ταξίδια αν και τώρα που έσπασε η “φούσκα” της κρουαζιέρας, όλο και κάποιοι τουρίστες θα ανηφορίσουν στο βουνό να περιηγηθούν στο Κάστρο και να απολαύσουν από ψηλά την μαγευτική θέα του Άγιου Αντρέα.

Άνοιξαν τα εργοστάσια τομάτας

Ξεκίνησε από προχθές το πρωί η παραλαβή βιομηχανικής τομάτας από το εργοστάσιο της ΜΙΝΕΡΒΑ  στην Γαστούνη, ενώ σήμερα έχει  σειρά το εργοστάσιο ΚΥΚΝΟΣ  στα Σαβάλια.

Οι προβλέψεις των τοματοπαραγωγών για την εξέλιξη της σεζόν είναι αισιόδοξες συγκριτικά με την περσινή χρονιά εφόσον βέβαια βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες όλο το διάστημα της παράδοσης του προϊόντος που βάσει των συμβολαίων που έχουν υπογραφεί θα φτάσει έως και τους  100.000 τόνους.

Και τα δύο εργοστάσια του νομού, βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παραλαβή του προϊόντος, αλλά και σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, μέσω και των ατόμων που και φέτος θα αναλάβουν το γραφειοκρατικό μέρος και τον ποιοτικό έλεγχο. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα κατ’ ευχήν γιατί η βιομηχανική τομάτα μαζί με την σταφίδα και το ελαιόλαδο, αποτελούν τα τρία βασικά προϊόντα της Ηλείας που φέρνουν ακόμα εισόδημα στον αγροτικό κόσμο.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*«Ομάδα» έκανε προ ημερών ο Κατσιφάρας με τους Ηλείους περ/κούς συμβούλους, για να συζητηθούν τα προβλήματα και οι προτεραιότητες του νομού. Εμ, όλο Πάτρα και Πάτρα, καιρός ήταν.

*Μετά τη συζήτηση, αποφασίστηκε επίσκεψη και μίνι περιοδεία του πρώην περ/ρχη στην Ηλεία. Η θεματική και το περιεχόμενο του προγράμματος παραμένουν άγνωστα προς το παρόν.

*Επιβεβαιωμένη –και εμφανής πλέον- η επικοινωνία μεταξύ των παρατάξεων Κατσιφάρα και Σπηλιόπουλου. Οι επικεφαλής μπορεί να μιλούν απευθείας, αλλά υπάρχει συνεννόηση μέσω τρίτων. Ο μεσολαβητής; Ο «απέκης» και βενιζελικός περ/κός σύμβουλος του Κατσιφάρα.

*Η πληροφορία είναι τσεκαρισμένη και επιβεβαιωμένη: μια ομάδα ανθρώπων, με αξιοσημείωτη επιρροή στα κοινά του Πύργου, προσέγγισαν νέο αυτοδιοικητικό, που έχει «γράψει» κάποια χλμ όμως στα κοινά, και έκαναν μια σοβαρή συζήτηση μαζί του, ρωτώντας τον στο τέλος αν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει τον δήμο Πύργου. Η απάντηση ήταν αρνητική. Προς το παρόν, θα συμπλήρωνα εγώ.

*Για να μην έχετε απορίες, ο Μητσοτάκης θα έρθει στην Ηλεία μόνο όταν πάρει τη θετική έγκριση της Κομισιόν για την κατασκευή της Πατρών-Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος