FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/7/2020

Ημερομηνία: 22-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αφερεγγυότητα για τα «πυροδάνεια»

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν προς την κυβέρνηση στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για φορολογικό νομοσχέδιο. Ο Ηλείος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία και του ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταϊκούρα, καταλόγισε αφερεγγυότητα στην κυβέρνηση στο ζήτημα της ρύθμισης των «πυροδανείων», σημειώνοντας ότι εδώ και οκτώ μήνες έχει υποσχεθεί ότι θα ρυθμίσει είτε τα δάνεια στα οποία έχουν καταπέσει οι εγγυήσεις είτε τα δάνεια που  παραμένουν ακόμη στις τράπεζες. Ο χρόνος περνάει, αυτοί οι δανειολήπτες είναι εγκλωβισμένοι, δεν μπορούν να μπουν στα εργαλεία ρευστότητας, δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, δεν μπορούν να μπουν σε μια ρύθμιση με την Εφορία και περνάει  τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και δυστυχώς, ο χρόνος περνάει ανεκμετάλλευτος εις βάρος αυτών των δανειοληπτών», τόνισε.

Ρυθμίσεις θήρας στο Κοτύχι

Ανανεώθηκε για δύο ακόμα χρόνια το κυνήγι όλων των θηραμάτων στην περιοχή που ορίζεται από τις ζώνες Α, ΑΒ1, ΑΒ2, Α1 και Β1, οι οποίες εμπίπτουν στον χαρακτηρισμό των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, του δάσους Στροφυλιάς και της ευρύτερης περιοχής ως Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς». Το υπουργείο αποδέχθηκε την πρόταση του Φορέα Διαχείρισης του Υγροτόπου για τη ρύθμιση της θήρας εντός του Εθνικού Πάρκου και τη σημασία του στη διατήρηση και διαχείριση της άγριας ορνιθοπανίδας, καθώς και το σχετικό έγγραφο του Δασαρχείου Αμαλιάδας, με το οποίο επίσης ζητήθηκε η παράταση της απαγόρευσης. Μετά και τα πρόσφατα συμβάντα στην περιοχή, ήταν επιτακτική  η ανάγκη.

Μεθοδική

Η εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν είναι αποκλειστικά θεσμικό ζήτημα, αλλά εξαρτάται κι από τα πρόσωπα που την υπηρετούν. Η αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη από τη Ζαχάρω ανέλαβε πρόεδρος του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και με το… καλημέρα βούτηξε στα «βαθιά», καταφέρνοντας ότι απλά να κολυμπήσει αλλά και να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της! Εξέδωσε απόφαση για την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με τις εκλογές στην ΕΠΟ μέσα σε μία εβδομάδα, χωρίς κωλυσιεργίες και αναβολές επί αναβολών. Άμα ο/η δικαστής επιδεικνύει ευσυνειδησία, όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα και ταχύτερα.

Εντεταλμένος

Η συνεργασία του Δημήτρη Δήμου με την παράταξη της πλειοψηφίας του δήμου Πηνειού έχει και συνέχεια, καθώς με απόφαση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου ο κ. Δήμου ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος με θητεία ως τις 23 Μαρτίου του 2021 με αρμοδιότητες την εποπτεία της Δημοτικής Ενότητας Γαστούνης και την επικουρία των Αντιδημάρχων σε ζητήματα καθημερινότητας, καθώς και την τέλεση πολιτικών γάμων στη Δημοτική Ενότητα Γαστούνης.

Ρητορικό ερώτημα

Σειρά (ρητορικών) αιτημάτων έθεσε με ανάρτησή της η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου, Χρύσα Ζούπη σχετικά με την εικόνα του Κατακόλου και της Ολυμπίας στο παρελθόν και το παρόν. «Χωρίς τουρισμό, χωρίς κρουαζιέρα παλιά έσφυζε το Κατάκολο από κόσμο. Η Ολυμπία το ίδιο. Έρχονταν οι τουρίστες Αθήνα με αεροπλάνο και με πούλμαν ερχόταν σε δρόμο και τότε ανύπαρκτο. Τις πταίει για την σημερινή κατάντια; Κάποιοι λοιπόν έπαιρναν δημόσιο χρήμα, έκαναν βίλες και ακριβά αυτοκίνητα. Τώρα λοιπόν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην Ολυμπία και στο Κατάκολο φυτοζωούν. Όταν η επιχείρηση νοσεί, νοσεί και ο υπάλληλος και οι οικογένειες αυτών «Αγανακτισμένη ρωτώ πώς χωρίς αυτοκινητόδρομο έσφυζε ο νομός Ηλείας από ζωή και χρήματα και τώρα δεν υπάρχει λύση για την κατασκευή δρόμου. Τις πταίει;» έγραψε μεταξύ άλλων.

Υπερδραστήριοι

Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν ο Πάνος Τριγάζης μετά την εκδήλωση στο Καταρράχι για τα 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, καθώς η ανταπόκριση των πολιτών ήταν αξιοσημείωτη. Ο Ηλείος διανοητής και συγγραφέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και ένα εύστοχο σχόλιο για την εικόνα που αντίκρισε κατά την περιοδεία του με τη Νοτοπούλου στην Ηλεία, ειδικά στον τουρισμό. «Φοβάμαι ότι σε λίγο θα δακρύζουν και τα αγάλματα στην Αρχαία Ολυμπία»! είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ευχαρίστησε και τον Διονύση Καλαματιανό για την παρουσία του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπερδραστήριος και αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς το Σάββατο συνόδεψε τη Νοτοπούλου στην περιοδεία της στην Ηλεία και την Κυριακή παρέστη και στην εκδήλωση. Τώρα ετοιμάζεται για τη «μάχη» με τον Κοντοζαμάνη στη Βουλή για τα κενά στα νοσοκομεία του νομού.

Τριήμερο πολιτισμού στον Αγ. Ιωάννη

Μοναδικό τριήμερο πολιτισμού και παραδόσεων τα «Λέτρινα 2020»  διοργανώνεται στον Άγιο Ιωάννη Πύργου από σήμερα έως και την Παρασκευή.Μουσική, χοροί, Καραγκιόζης, έκθεση ζωγραφικής  και μια μεγάλη συναυλία, όλα δωρεάν και ελεύθερα και με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις και μέτρα για τον κορονοϊό. Σύλλογοι, Δήμος Πύργου, καλλιτέχνες, χορευτικά, τραγουδιστές, εικαστικοί, θέατρο σκιών, λαϊκοί δημιουργοί ενώνονται με μεγάλη αγάπη, μεράκι και διάθεση προσφοράς και προσφέρουν ανοιχτόκαρδα μια πανδαισία χρωμάτων, μουσικής, χορού, θεάτρου, τραγουδιού. Ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι η συναυλία της τραγουδίστριας Κατερίνας Ντίνου σε λαϊκά τραγούδια μεγάλων συνθετών με τη συνοδεία μεγάλης ορχήστρας.  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιιούνται στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου κάθε βράδυ από τις 20:45 και οι εκθέσεις (εντός του χώρου του Σχολείου ) θα είναι ανοικτές από τις 19:00. Ο χώρος είναι περιφραγμένος, με τις αναγκαίες εισόδους-εξόδους, με 500 καθίσματα στις απαιτούμενες εκ του νόμου αποστάσεις και θα διατίθενται μάσκες προφύλαξης και επίσης θα παρέχεται αντισηπτικό.

Πράσινο κάστρο!

Με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο και τον Βασίλη Σπηλιόπουλο είχε την ευκαιρία την περασμένη Κυριακή στον Άγιο Ηλία Πηνείας ο Μιχάλης Κατρίνης. Προτού αναρωτηθείτε για ποιο λόγο το σχολιάζω, οφείλω να σας επισημαίνω τις εξής πληροφορίες που προσδίδουν ιδιαίτερη αξία στη φωτογραφία: Ο Άγιος Ηλίας Πηνείας είναι το χωριό στο οποίο το Κίνημα Αλλαγής πρώτευσε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019. Θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές του ’80 και του ’90! Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ασυναγώνιστη δημοφιλία του Δημήτρη Ανδριόπουλου, ο οποίος εκλέγεται πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας –αν δεν κάνω λάθος- από το 1982! Ο ορισμός του πράσινου κάστρου!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος