FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/5/2020

Ημερομηνία: 22-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Οικογενειακά γενέθλια

Με την οικογένειά του γιόρτασε την περασμένη Τρίτη τα γενέθλιά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, κάνοντας ένα μικρό και ευχάριστο διάλειμμα από τη «φορτωμένη» καθημερινότητα. Έχοντας στην αγκαλιά του τα δύο του παιδιά, Αρετή και Θανάση, και στο πλευρό του την αγαπημένη του σύζυγο, ο χαμογελαστός Νεκτάριος Φαρμάκης έσβησε τα κεριά στην τούρτα γενεθλίων. «Τα χρόνια περνούν. Και αυτό που έχει σημασία είναι να περνούν όμορφα, με υγεία και προσπάθεια για το καλύτερο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους για τις ευχές σας», έγραψε στην ανάρτησή του στο facebook. Την επομένη, πάντως, επέστρεψε σε πλήρη ρυθμό, καθώς χθες συμμετείχε σε απογευματινή τηλεδιάσκεψη με την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΝΕΕ) με θεμα τον τουρισμό και την επομενη μέρα στην Οικονομία της Φιλοξενίας.

Εφιάλτης για τους μικρούς

Μετά και τις προχθεσινές ανακοινώσεις, εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι πρόωρες εκλογές έχουν «κλειδώσει», με πιθανότερη ημερομηνία τις 6 Σεπτεμβρίου. Αν πάμε σε δεύτερες εκλογές, τότε υπολογίστε το α’ 15ήμερο του Οκτωβρίου. Αυτό το σενάριο είναι που απεύχονται κυρίως τα μικρά κόμματα, διότι αναπόφευκτα θα συμπιεστούν εκλογικά στο βωμό του δικομματισμού. Τα πιο σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσει ο Βαρουφάκης, διότι ο «κορμός» των ψηφοφόρων του προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα βρεθούν σε ισχυρό δίλημμα, αλλά και ο Βελόπουλος, ειδικά τώρα που έκανε κόμμα ο Κασιδιάρης και θα επιχειρήσει να «ψαρέψει» ψήφους από τη δεξαμενή του. Όχι ότι το ΚΙΝΑΛ θα μείνει ανεπηρέαστο, αφού ακόμα και τώρα αρκετά στελέχη του λοξοκοιτούν είτε προς ΝΔ είτε προς ΣΥΡΙΖΑ. Προσδεθείτε για αλυσιδωτές πολιτικές εξελίξεις μετά τον 15αύγουστο.

Καινοτόμες δράσεις

Την ανάγκη ουσιαστικών δράσεων διατήρησης και αποκατάστασης της βιοποικιλότητας υπογράμμισε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 (χθες) και την Παγκόσμια Ημέρα για την Βιοποικιλότητα  (σήμερα) η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει να ξεκινήσουν εκτεταμένες και μεγάλης κλίμακας δράσεις για την προστασία και την καινοτόμα διαχείριση των περιοχών Natura, των δασών, των υγροτόπων και να προωθηθούν βιώσιμες μορφές γεωργίας, αλιείας, κτηνοτροφίας, διατροφής και τουρισμού.

Βίντεο προβολής

Τη δημιουργία βίντεο ολιγόλεπτης διαρκείας για την προβολή του δήμου Αρχαίας Ολυμπία στα ΜΜΕ αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, σε μια προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος στον τουρισμό. Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, η τρέχουσα τουριστική περίοδος καταγράφει μείωση τουλάχιστον 60%, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο, καθώς η ανεργία έχει αυξηθεί, και ο δήμος πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να μη χαθεί άλλος χρόνος.

«Γαλάζια» διαγραφή

Παρελθόν από την παράταξη της ΔΑΚΕ Εφοριακών Ν. Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνιάς και Ζακύνθου αποτελεί ο Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας. Προχθές σε συνεδρίαση των μελων του ΔΣ αποφασίστηκε η διαγραφή του «για λόγους «αντιδεοντολογικής – αντισυναδελφικής συμπεριφοράς που ξεπερνούν τον πολιτικό πολιτισμό και την συναδελφική αλληλεγγύη» όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση που υπογράφουν τα μέλη του ΔΣ. H διαγραφή του κ. Μπαρμπαρίτσα συνδέθηκε εκ παραδρομής με παλαιότερη επιστολή του, δημοσιευμένη στις 31.8.2017, επομένως δεν υφίσταται ζήτημα καταγγελιών για ελέγχους.  Όπως επισημάνθηκε από στελέχη της ΔΑΚΕ Εφοριακών Ηλείας Αχαΐας Ζακύνθου και Κεφαλληνίας στην «Πρωινή», η διαγραφή του οφείλεται αποκλειστικά στους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά στην επίσημη ανακοίνωση και αφορούν τη συμπεριφορά του και τις συνέπειές της στην παράταξη.

Πήρε ανάσα

Ο πιο ζορισμένος υπουργός το τελευταίο διάστημα είναι αναμφίβολα ο Χρήστος Σταϊκούρας. Μετράει και ξαναμετράει για να δει πώς θα βγει η χρονιά, προσπαθώντας να αποφύγει αντιδημοφιλείς αποφάσεις. Χθες πάντως πήρε μια μικρή ανάσα και ανακουφίστηκε από τη θετική έκθεση εποπτείας της Κομισιόν για την Ελλάδα,  η οποία απελευθερώνει δόση 750 εκατ. ευρώ. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πεδίο της οικονομίας, ακόμη και εν μέσω ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Αιχμή για… αστρολόγους

Ο Τσακαλώτος, πάντως, δεν του χαρίστηκε, καθώς με μια καυστική του ανάρτηση παρομοίασε τις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την ύφεση με αυτές των… αστρολόγων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠΟΙΚ, έγραψε ότι το να πηγαίνεις από το 0% στο 13% (26 δισ. διαφορά) μέσα σε ενάμιση μήνα, κάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες προβλέψεις, θυμίζει περισσότερο αστρολογία και λιγότερο οικονομικό επιτελείο. Απαντώντας στο επιχείρημα του Σταϊκούρα ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη λόγω των μέτρων της κυβέρνησης, είπε ότι «αφού ο Υπουργός θεωρεί ότι τα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση, έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν την πρόβλεψη αυτή “απο 5 έως 8 μονάδες” γιατί δεν προχωράει σε ένα πιο γενναίο πακέτο μέτρων ώστε να μειωθεί η ύφεση ακόμη περισσότερο;». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει μειώσεις μισθών των εργαζομένων «να το ξεχάσει. Οι πολιτικές αυτές πάντα οδηγούσαν σε βαθύτερη ύφεση, όχι σε ανάκαμψη».

Περί Γαλάζιας Σημαίας

Για τις Γαλάζιες Σημαίες, υπάρχουν ποικίλες απόψεις. Η μία άποψη λέει ότι με την ακτογραμμή που έχει η Ηλεία, θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον διψήφιο αριθμό, η άλλη άποψη λέει ότι δεν είναι δα και κανένας τρομερός θεσμός και ότι σημασία έχει οι δήμοι να φροντίσουν να έχουν τις αναγκαίες δομές στις οργανωμένες παραλίες, ώστε να έχουν πρόσβαση άπαντες, ιδιαίτερα οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως οι ΑμεΑ και οι ηλικιωμένοι. Σημασία έχει να μη χάνουμε την ουσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος