FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/04/2021

Ημερομηνία: 22-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Φως στο τούνελ» για τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων

Συμφωνία με τη ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών κατάφερε να πετύχει χθες ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την επανασύνδεση του ρεύματος στον οργανισμό. Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο δικηγόρος του οργανισμού, Βας. Παπαδόπουλος, συμφωνήθηκε η καταβολή του 25% επί του συνόλου των οφειλών, οι οποίες φτάνουν στο 1,7 εκατ. ευρώ, και η αποπληρωμή του υπολοίπου σε 24 δόσεις, και εκτιμάται ότι το αργότερο ως αύριο θα ηλεκτροδοτηθούν εκ νέου τα αντλιοστάσια. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με τους βουλευτές της Ηλείας, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το πρόβλημα και να βρεθεί τρόπος για την οριστική επίλυση με τη θέσπιση μιας ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης αποπληρωμής σε τριψήφιο αριθμό δόσεων (100 ή 120).

Αναφορές

Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με τη μορφή Αναφοράς κατέθεσε τα υπομνήματα της ομάδας παραγωγών «Εύφορη Γη» ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, ζητώντας από το ΥΠΑΑΤ να δώσει λύσεις για τη σταφίδα και τη βιομηχανική ντομάτα.ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ηλείος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά τη στήριξη των παραγωγών διότι η πανδημία έχει βυθίσει το αγροτικό εισόδημα.

Αθλητικά

Τα αθλητικά τεκταινόμενα σχολίασε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Δημ. Μπαξεβανάκης, τονίζοντας ότι η αντίδραση εκατομμυρίων φιλάθλων σε όλο τον κόσμο φαίνεται πως  οδηγεί σε ναυάγιο το εγχείρημα της European Super League, και το χαρακτήρισε «αθλιότητα» αποδίδοντάς στην «απληστία των μεγιστάνων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου». Επιπλέον, εξέφρασε την προσδοκία να αντιδράσουν και οι φίλαθλοι του μπάσκετ για το αντίστοιχο «έκτρωμα» της Euroleague.

Απαλλαγή

Απαλλάσσονται από τα τέλη Δημοσίου οι κυνηγοί που θα εκδώσουνάδειες θήρας για την ερχόμενη κυνηγετική περίοδο, όπως ανέφερε χθες ο δασάρχηςΠύργου, Παναγιώτης Λάττας, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης αποφασίστηκε να μηνπεριληφθούν αυτά τα χρήματα στις νέες άδειες θήρας, διότι πέρυσι οι κυνηγοί δενπρόλαβαν να ασκήσουν το χόμπι τους. Τα χρήματα που γλιτώνουν είναι 28 ευρώ γιατην τοπική άδεια, 48€ για την περ/κη και 78€ για τη γενική.

Θύμα της πανδημίας

Θύμα του κορονοϊού έπεσε ο π. Γρηγόριος Πετρούτσος, πατέρας του αντιστράτηγου της Πυροσβεστικής –και ιδιαίτερα αγαπητού στην Ηλεία- Γιάννη Πετρούτσο. Όπως ανέφερε ο έμπειρος αξιωματικός, ο κορονοϊός έδειξε το σκληρό πρόσωπό του και στη δική του οικογένεια. «Δυστυχώς, μετά ένα ατύχημα του πατέρα μου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των πνευμόνων του, σε συνδυασμό με τον ιό αποτέλεσαν την αρχή και το τέλος για το λυπητερό γεγονός. Ο ιός αυτός χτύπησε και τη δική μας πόρτα σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά μας. Από πλευράς μου θέλω να παροτρύνω και να παρακαλέσω όλους αυτούς που επιθυμούν να παρευρεθούν και να συμπαρασταθούν στη λύπη της οικογένειας, να μην το πράξουν. Η αποφυγή άλλη μιας εστίας μετάδοσης αποτελεί πρωτεύον μέλημα τόσο για εμάς όσο για εσάς και τις οικογένειές σας», έγραψε σε ανάρτησή του και ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου για τη μεγάλη τους προσπάθεια και εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει η ατομική ευθύνη και να μην θρηνήσει κανένας άλλος αγαπημένο του πρόσωπο εξαιτίας του ιού.

«Τούμπαρε» ΙΧ στη διασταύρωση Κολιρίου

Θεαματικό τροχαίο –ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό- σημειώθηκε χθες το απόγευμα, λίγο πριν από τις 5μ.μ. επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Τριπόλεως, στο ύψος της διασταύρωσης Κολιρίου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρή γυναίκα με κατεύθυνση προς Ολυμπία,έχασε τον έλεγχο του οχήματος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με αποτέλεσμα να «τουμπάρει». Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες της ΠΥ Πύργου για να την απεγκλωβίσουν. Προανάκριση διενεργούν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Πύργου, καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν το ατύχημα προήλθε από εκτροπή του οχήματος ή από σύγκρουσή του με άλλο. Η οδηγός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Σε ποιον δήμο της Ηλείας μπορεί και να αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων η πιθανότητα εκλογής νέου επικεφαλής στο Κίνημα Αλλαγής;

*Προσκλητήριο επιστροφής εκσυγχρονιστών ετοιμάζει ο Ανδρέας Λοβέρδος εντός των ημερών, ενώ ήδη έχει μαζί του κομματικά στελέχη από την Ηλεία.

*Αν τελικά κατέβει και ο Καστανίδης για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, το σίγουρο είναι ότι θα έχει την υποστήριξη του δημάρχου Αρχ.Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλου.

*Διάβασα στην «Ελευθερία» της Καλαμάτας ότι θα μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης η οδική σύνδεση του «Μορέα» με την Αρχαία Μεσσήνη, έργο ύψους 30 εκατ. ευρώ. Επειδή λοιπόν οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, θεωρώ δεδομένο ότι θα ακριβώς το ίδιο με τον δρόμο που θα ενώσει την Αρχ. Ολυμπία με την ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

*Στην τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ συμμετείχαν χθες Βορίδης, Πέτσας και Σκυλακάκης, προκειμένου να ενημερώσουν τους δημάρχους για το Ταμείο Ανάκαμψης και για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

*Βαρύ πένθος για τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, καθώς χθες απεβίωσε ο πατέρας του. Η στήλη εκφράζει τα συλλυπητήριά της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος