FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/4/2020

Ημερομηνία: 22-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κόντρα για τα έργα

Κόντρα είχε στο τουίτερ ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης,  με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, με… φόντο την Πατρών-Πύργου και το τρένο. Την αρχή έκανε ο Σπίρτζης, γράφοντας ότι ο περ/ρχης «δεν πήγε στην Πατρών-Πύργου όπως πέρσι για να δει ότι Μεγάλη Πέμπτη δεν δούλευαν τα εργοτάξια. Έμεινε Πάτρα για να παρακολουθήσει τα έργα υπογειοποίησης του Σιδηρόδρομου …. Καλή Ανάσταση στην Αχαΐα και την Ηλεία…», αφήνοντας αιχμές για τις εξελίξεις στα έργα υποδομής. Ο Φαρμάκης σήκωσε το γάντι και απάντησε εξίσου αιχμηρά γράφοντάς του «Υπουργέ μου, καλή Ανάσταση. Χαίρομαι που θυμήθηκες την Πατρών-Πύργου. Ένα “εμβληματικό” έργο της θητείας σου. Ήμουν σίγουρος ότι είχες κάνει εξίσου καλή δουλειά & στην υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα & είπα να μείνω σπίτι να διαβάσω τις χιλιάδες σελίδες των μελετών της που άφησες παρακαταθήκη και ω του θαύματος μου πήρε μόλις 10′. Μέρες που είναι πάντως καλό θα είναι πριν το μεγάλο Πάθος, να αναζητούμε την μετάνοια».

Ρήγμα στην τριάδα

Ρηγματάκι έχει προκύψει, από όσο μαθαίνω, στην τριανδρία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης (Σταϊκούρας-Βρούτσης-Γεωργιάδης). Είναι φως φανάρι ότι οι δύο εκ των τριών ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα στις απόψεις τους και συχνά κάνουν δηλώσεις -με πανομοιότυπο ύφος- για θέματα που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές τους, με συνέπεια ο τρίτος του επιτελείου να έχει ενοχληθεί διότι τον φέρνουν προ τετελεσμένων και τον κάνουν να φαίνεται αυτός ως «κακός».

Ποιος είναι ποιος, βρείτε το μόνοι σας, δεν είναι δύσκολο! Διάφοροι καλοθελητές έχουν ενημερώσει σχετικά και τον Μητσοτάκη, αλλά ούτως ή άλλως το βλέπει και μόνος του ότι υπάρχουν «αρρυθμίες» στο σχήμα. Άμεσα δεν θα κάνει κάτι, αλλά όταν έρθει η ώρα του ανασχηματισμού (αν δεν μας προλάβουν εκλογές…) θα έχουμε αλλαγές-εκπλήξεις που δεν τις περιμένουμε.

Eτοιμάζει εκδήλωση

Με μουσική εκδήλωση θα υποδεχθεί την άρση των περιοριστικών μέτρων, όταν αυτή ανακοινωθεί, ο Δήμος Πηνειού, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, καθώς έχει ήδη κάνει τον σχεδιασμό μαζί με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού. «Η ενέργειά μας αποτελεί αντίδωρο αναγνώρισης για την επίδειξη αυξημένης ατομικής ευθύνης, στη μάχη που δίνουμε εναντίον του κορωνοιού! Είμαστε πολύ κοντά!» ανέφερε διευκρινίζοντσς ότι θα γίνει μόνο όταν δοθεί το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση.

Love kourouta!

Ξεπέρασε τα 9.000 μέλη μέσα σε έναν μήνα η σελίδα lovekourouta στο Facebook, που δημιούργησε ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Μικρή Ακαδημία». Η πρωτοβουλία γεννήθηκε εν μέσω της πανδημίας και με στόχο να αντιστρέψει τη ζοφερή ατμόσφαιρα στην Αμαλιάδα και να καθιερώσει διεθνώς το Brand Κουρούτα. Μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί 9.300 μέλη από 43 χώρες και έχουν δημοσιευτεί 2.500 φωτογραφίες. Ο κ. Ζαφειρόπουλος ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκριση στο εγχείρημά του και ζήτησε να του κατατεθούν νέες ιδέες και προτάσεις για την ανάδειξη της ομορφιάς της Κουρούτας.

Στηλίτευσε τη λαθροθηρία

Ηχηρό «καμπανάκι» χτύπησε ο περ/κός σύμβουλος και επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Παπακων/νου, τονίζοντας ότι η Εβδομάδα των Παθών δεν τελείωσε για τη φύση, καθώς οι μόνιμοι λαθροθήρες στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς και οι εποχιακοί λαθροθήρες στην παραλιακή Ηλεία γνωρίζουν μέρες «δόξας», εκμεταλλευόμενοι την απουσία ελέγχου, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Ο κ. Παπακων/νου έκανε ειδική αναφορά στην Ηλεία, λέγοντας ότι  η κατάσταση επιδεινώθηκε με το ανοιξιάτικο πέρασμα των Τρυγονιών, το οποίο «αναβίωσε» με απαράδεκτο τρόπο, ιδίως στην παραλιακή Ηλεία από Καϊάφα μέχρι Κατάκολο, και ζήτησε ενίσχυση των περιπολιών και εντατικούς ελέγχους.

Αισιόδοξος

Πιο αισιόδοξος από όλους είναι ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, για την ελληνική οικονομία. Χθες σε ομιλία του στο Φόρουμ των Δελφών προέβλεψε ύφεση στο 4% για το 2020, τονίζοντας ότι το ακραίο σενάριο φτάνει ως το 8%. «Δεν βλέπουμε ύφεση του 10% ή περισσότερο με τα υπάρχοντα στοιχεία», είπε και τόνισε πως η ζημιά από τον τουρισμό δεν θα επιφέρει τόσο μεγάλη ζημιά. Πιο ανησυχητικός ήταν για τα κόκκινα δάνεια, προβλέποντας αύξησή τους από το καλοκαίρι και μετά.

Σημαία το «μαξιλάρι»

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να σηκώσει ψηλά το θέμα του «μαξιλαριού», καθώς θεωρεί ότι οι εξελίξεις τη δικαιώνουν. Ο Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, με αντικείμενο τη διάθεση των κεφαλαίων του «μαξιλαριού», ειδάλλως θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Μητσοτάκη. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι έπειτα από καιρό πετυχαίνει μια σημαντική νίκη σε επίπεδο εντυπώσεων (εντάξει, και ο Τσακαλώτος παίρνει πόντους…), καθώς είχε δεχτεί επικρίσεις όταν έχτιζε το αποθεματικό. Οι διαρροές της κυβέρνησης και η έλλειψη επίσημης απάντησης από το ΥΠΟΙΚ έδωσαν ένα ακόμα επιχείρημα στην αντιπολίτευση να φωνάξει και να εκτοξεύσει «πυρά».

Tριάδα για την οικονομία

Η απόφαση αυτή του Τσίπρα δεν προέκυψε τυχαία, αλλά είναι προϊόν συζήτησης με συνεργάτες του. Έχει αποφασιστεί η σκληρή αντιπολίτευση στην οικονομία και η επαναπροσέγγιση επαγγελματικών ομάδων που ανήκουν στη λεγόμενη μεσαία τάξη και μέχρι πρότινος ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ (και αποκλήθηκαν περιπαικτικά «κίνημα της γραβάτας»), αλλά τώρα έχουν βγει στα κάγκελα με τη ΝΔ. Δεδομένου ότι η υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεται επιτυχώς, στην αντιπολίτευση ετοιμάζονται για  μάχη στην οικονομία με φόντο το «μαξιλάρι», τα εργασιακά και την κύρια κατοικία, το ενδεχόμενο νέου μνημονίου κλπ. Ποιοι θα επωμιστούν το κύριο βάρος δεν ξέρω με σιγουριά, αλλά μάλλον προς την τριάδα Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου-Χαρίτση το βλέπω πιο πιθανό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος