FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/02/2021

Ημερομηνία: 21-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Η παραγραφή και το έναυσμα

Τη σημασία των καταγγελιών ακόμα και για αδικήματα που έχουν παραγραφεί υπογράμμισε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος. Όπως ανέφερε, όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αποτελούν αποστομωτική απάντηση σε όσους διερωτούνταν τι νόημα είχαν οι καταγγελίες της Μπεκατώρου, αφού στην περίπτωσή της το αδίκημα είχε παραγραφεί. «Είναι προφανές ότι έδωσαν το έναυσμα να βρουν το θάρρος να μιλήσουν τόσα θύματα και να καταγγείλουν όλα αυτά που σήμερα παρακολουθεί σοκαρισμένη η ελληνική κοινωνία. Για αυτό το λόγο, αλλά και διότι έτσι βοήθησε (χωρίς ίσως να το φαντάζεται) να σωθούν κάποιοι ακόμη νέοι άνθρωποι από τις αρρωστημένες ορέξεις  τύπων σαν τον “γνωστό σκηνοθέτη” αξίζει για άλλη μια φορά τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μας», επισήμανε.

Στόχευση

Ερώτηση για τα μέτρα στήριξης των δικηγόρων κατέθεσαν στη Βουλή τριάντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο Ηλείος Διονύσης Καλαματιανός. Μπορεί να μην ανήκει στον ίδιο η πρωτοβουλία της ερώτησης, όμως ανήκει στους βουλευτές που έχουν διατυπώσει την άποψη ότι οι σχέσεις με τον επιστημονικό κόσμο ξαναχτίζονται με τέτοιες ενέργειες κι όχι με τους να αποκαλούν «κίνημα της γραβάτας».

Αντιθέσεις

Αιχμές εναντίον του Μπούρα άφησε χθες ο περ/κός σύμβουλος Παν. Μπράμος, τονίζοντας ότι η  δήλωση του Πρυτάνεως: «είμαστε Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρά τον τίτλο μας, ως Πανεπιστήμιο Πατρών» έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ιδρύματος, που οδηγεί στη συρρίκνωση και τον αφανισμό των περιφερειακών τμημάτων. Παράλληλα, ανέφερε ότι η στάση του ιδρύματος, όπως τις εξέφρασε η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού, είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη δέσμευση του Πρυτάνεως για ισχυρή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διόρθωση

Η ανάρτηση της αντιπροέδρου του ΕΚ Πύργου, Χρύσας Ζούπη, για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας παρερμηνεύτηκε από την πλευρά μας, καθώς η ίδια μας διευκρίνισε ότι με τη φράση «οι επαγγελματίες επιρρίπτοντες την ευθύνη» εννοούσε τους πολιτικούς της Ηλείας και σε καμία περίπτωση πολίτες ή παραγωγικούς φορείς της Ηλείας. Μeaculpa.

Διαμαρτυρία από τους ξεναγούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στην Αρχαία Ολυμπία οι διπλωματούχοι ξεναγοί, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού με ένα διαφορετικό τρόπο λόγω περιοριστικών μέτρων. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της η Μελίνα Αναστασοπούλου, η πανδημία τούς στέρησε τη δουλειά τους με κλειστά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σημειώνοντας ότι το κράτος τούς αγνόησε και δεν τους στήριξε ουσιαστικά, αφού για μία ολόκληρη χρόνια πλήρους ανεργίας έλαβαν μόλις 1.868 ευρώ. «Είμαστε εδώ περήφανοι για το επάγγελμά μας για να θυμίσουμε στους αρμόδιους ότι ζητάμε το αυτονόητο:  στήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής μας και του επαγγέλματός μας», επισήμανε.

Ηλειακό χρώμα

Ενδιαφέρουσα και με αξιόλογες προτάσεις και τοποθετήσεις ήταν η διαδικτυακή συζήτηση που υλοποίησαν οι Νομαρχιακές του ΚΙΝΑΛ στη Δυτική Ελλάδα με το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας για την οικονομία την επόμενη μέρα της πανδημίας. Η Ηλεία είχε ισχυρή παρουσία, καθώς συμμετείχαν ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, η γγ του Επιμελητηρίου, Εύη Βεργοπούλου και ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Σάκης Γιατράς.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Με το νέο κόμμα «Ενώνω» του πρώην υφυπουργού των ΑΝΕΛ, Νίκο Μαυραγάνη, θα συμπορευτεί ο άλλοτε συντονιστής των ΑΝΕΛ Ηλείας, Τάκης Τσιλιμίγκρας.

*Κρατήστε μια σημαντική πληροφορία για τη Γεωπονία της Αμαλιάδας:οι καθηγητές του τμήματος δεν θέλουν με τίποτα να πάνε στο Μεσολόγγι. Πάτρα ήθελαν εξαρχής, αλλά αυτό έχει αποκλειστεί. Οπότε αν τους πείσουμε ότι είναι καλύτερα στην Αμαλιάδα, έχουμε κάνει το πρώτο βήμα.

*Είχα απορία για τα πολλά κρούσματα στην Πάτρα, αλλά μου την έλυσε ο Καρβέλης, ο οποίος καταλόγισε αδιαφορία στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων. Το ‘βγαλε το πόρισμα ο φιλοβασιλικός ΥΠΕάρχης.

*Ο νέος ΥΠΑΑΤ, Σπήλιος Λιβανός, είναι ακόμα νωρίς για να κριθεί ως προς το έργο που κάνει. Οφείλω πάντως να του πιστώσω το γεγονός ότι απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών αρκετά γρήγορα, όχι σαν κάτι άλλα υπουργεία όπως πχ το Παιδείας.

*Από αυτήν εδώ τη στήλη σάς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως, πριν γίνει μόδα, για το ότι η Μενδώνη δεν κάνει για υπουργός Πολιτισμού. Με τις τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.

*Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε ο δήμος Πύργου, για να μην τρέχει ο κόσμος στη Γαστούνη για εμβόλιο, και διέθεσε χώρο. Να τα λέμε και τα καλά. Κάνει καλή και αθόρυβη δουλειά ο Βγενόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος