FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 21/10/2020

Ημερομηνία: 21-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Θρήνος στη Σαλμώνη

Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες η ΤΚ Σαλμώνης του δήμου Πύργου, καθώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο 38χονος Βαγγέλης Κούλης. Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός 6χρονου παιδιού και γέννημα θρέμμα του χωριού,  έμενε στην Αθήνα καθώς ήταν επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Σαλμώνη, καθώς λάτρευε το χωριό και ήταν ο εμπνευστής της ομάδας στο facebook «ΣΑΛΜΩΝΗ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπέστη πιθανότατα ανακοπή την ώρα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο θάνατός του σκόρπισε τη θλίψ στους κατοίκους της περιοχής και η σελίδα του στο fb κατακλύστηκε από συλλυπητήρια μηνύματα. Η κηδεία του θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σαλμώνης στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης. Ο πρόεδρος της ΤΚ Σαλμώνης, Β. Βέρρας εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν. Η Πρωινή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θανόντος.

Πρωινές αιχμές

*Γκρίνια για τη συμπεριφορά προσώπου που κατέχει καίρια θέση σε μεγάλο δήμο της Ηλείας, καθώς τα παράπονα για έπαρση και απουσία ευγένειας πληθαίνουν προς τον δήμαρχο. Προς το παρόν ακούει χωρίς να σχολιάζει…

*Σε έτερο μεγάλο δήμο της Ηλείας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμαρχος επέδειξε υπομονή και κατανόηση, αλλά αμφότερες εξαντλούνται και σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις.

*Προϊστάμενος θα είναι ξανά σε άλλη υπηρεσία, αλλά ο ίδιος δεν πολυθέλει. Όχι την υπηρεσία, αλλά το «προϊσταμενιλίκι».

*Τα πράγματα είναι σοβαρά με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τόσο σοβαρά, που ανησυχούν οι Αιτωλοακαρνάνες μην τους τα κλείσουν τα τμήματα. Εμάς εδώ πρέπει να μας θεωρούν ήδη καταργημένους!

Στη μάχη

Παρών στη «μάχη» της Βουλής θα είναι αύριο Διονύσης Καλαματιανός, καθώς έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου που αφορά τις ρυθμίσεις οφειλών και τον πτωχευτικό κώδικα. Στον Ηλείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει αρκετά το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς τον θεωρούν «ήρεμη δύναμη» στον κοινοβουλευτικό διάλογο.

Δέκτης καταγγελιών

Δέκτης σωρείας καταγγελιών για «αδέσποτες» σφαίρες κυνηγών έχει γίνει την τελευταία εβδομάδα ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας, από κατοίκους στην περιοχή της Σπιάτζας. Ο κ. Λάττας υπογράμμισε την ανάγκη να είναι πιο προσεκτικοί όσοι κυνηγούν στην ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία είναι σαφής ως προς τα όρια εντός των οποίων επιτρέπεται η θήρα. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία, καθώς η πλειονότητα των κυνηγών συνεργάζονται αρμονικά με το δασαρχείου και τηρούν τη νομιμότητα.

Επιστολή για την ενίσχυση

Επιστολή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έστειλε το Οικονομικό Επιμελητήριο ΒΔ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος σχετικά με τους όρους και τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η οικονομική επόπτρια Εύη Βεργοπούλου, θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα κριτήρια βαθμολόγησης και να ανακατανεμηθούν τα διαθέσιμα κονδύλια που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια, ώστε να ενισχυθούν περισσότερες επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρές.

Εννέα κρούσματα στην Ηλεία

Εννέα κρούσματα κορoνοϊού καταγράφηκαν χθες στην Ηλεία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Μεταξύ αυτών ο 86χρονος που νοσηλευόταν και χθες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, καθώς και ένας ιερέας από τον δήμο Ήλιδας, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες, υπενθυμίζεται ότι κλειστό παραμένει ως τις 28 Οκτωβρίου το νηπιαγωγείο Βρίνας, το νηπιαγωγείο Αμπελώνα ως τις 26 Οκτωβρίου, δύο τμήματα στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας έως τις 27 Οκτωβρίου και η Ε’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης. Πολύ πιθανό είναι να ανασταλεί η λειτουργία τμήματος στο Λύκειο Γαστούνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα σε μαθήτρια, ως επαφή άλλου επιβεβαιωμένου  κρούσματος. Αντίθετα, αύριο αναμένεται να επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Φρίξας, καθώς ολοκληρώνεται η 14ήμερη καραντίνα. Σε πανελλαδικό επίπεδο, χθες σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ, με 667 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26.469, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες, και 87 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Κόντρα για τα μνημόνια

Σε διαμάχη για τα μνημόνια εξελίχθηκε η προχθεσινή συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τον νέο νόμο περί φορολογικών οφειλών. Ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας είπε μεταξύ άλλων ότι «εμείς δεν είμαστε ΚΙΝΑΛ, έχουμε μια σοβαρότητα»  και πρόσθεσε  ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις τη χώρας από τα μνημόνια τα οποία ακόμα έχουμε και εσείς μας βάλατε». Ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχ. Κατρίνης του απάντησε «χαίρομαι που επαναφέρετε μετά από δέκα χρόνια αυτά που λέγατε το 2010 ως αντιπολίτευση» και πρόσθεσε ότι ο εκνευρισμός του κ.Σταϊκούρα οφείλεται στην αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης σε σχέση με το περιεχόμενο του πτωχευτικού κώδικα, για αυτό και τον οδήγησε  τον οδηγεί πίσω στα Ζάππεια. Παράλληλα, ο κ. Κατρίνης πέταξε το γάντι στον ΥΠΟΙΚ, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εν μέσω μνημονίου προστάτεψε την κύρια κατοικία, προτρέποντάς να πράξει το ίδιο τώρα.

Στήριξη στον Περ/κό Τύπο

Τη στήριξη των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης ζητά με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Στέλιο Πέτσα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την κατανομή της χρηματοδότησης της κρατικής ενημέρωσης, με εφαρμογή του ν.2328 /95 που προβλέπει ότι το 30% τουλάχιστον της χρηματοδότησης αποδίδεται στα τοπικά και περιφερειακά μέσα και με διαφανή κριτήρια. Παράλληλα ο Κρητικός βουλευτής ζητά την επικαιροποίηση του απαρχαιωμένου Μητρώου περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου, τη διατήρηση της υποχρεωτικότητας των κρατικών δημοσιεύσεων διακηρύξεων και προκηρύξεων (ν.3548/07) και σε κάθε περίπτωση παράταση της αναστολής εφαρμογής της  και την εφαρμογή των προγραμμάτων επιδότησης θέσεων εργασίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος