FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 21/07/2021

Ημερομηνία: 21-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ψηλά τα κρούσματα, μηδενικές οι νοσηλείες

Σύντομη παρένθεση αποδείχτηκαν τα 9­+6 κρούσματα κορονοϊού το περασμένο διήμερο στην Ηλεία, αφού χθες επιστρέψαμε στα 25. Ο νομός εμφανίζει πολύ αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο μέσα στον Ιούλιο, αλλά το θετικό είναι ότι όλα τα κρούσματα δεν είναι «βαριά» αλλά αντιμετωπίζονται με κατ’ οίκον περιορισμό. Η κλινική covid και η ΜΕΘ covid στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου παραμένουν άδειες, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα εισαγωγή, παρά την ανησυχία ότι κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο αν δεν περιοριστεί η διασπορά. Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι εισαγωγές χθες ήταν 136, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 121.

Ανταγωνιστικότητα

Tην εξέλιξη σειράς μελετών παρακολουθεί σε σχεδόν καθημερινή βάση ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προκειμένου να αναζητήσει τα ανάλογα χρηματοδοτικά προγράμματα.  Επιδίωξή του είναι να βελτιώσει αισθητά την ανταγωνιστικότητα της ΠΕ Ηλείας με όσο το δυνατόν περισσότερες ώριμες μελέτες, για να είναι σε θέση να διεκδικεί χρηματοδότηση σε σταθερή βάση κι όχι αποσπασματικά.

Καυστικός

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο -εορτάζων χθες- πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης την πρόσφατη ανακοίνωση του Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου να μην εξυπηρετεί άλλους πελάτες όταν θα υποδέχεται επιβάτες κρουαζιέρας, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση αυτών των σκέψεων. «Παρόλο που η κρίση ήταν ευκαιρία για να γυρίσει το κλίμα και να επιστρέψει ο κόσμος, βγήκαν επαγγελματίες και αναφέρουν να μην εξυπηρετούν πελάτες πλην της κρουαζιέρας όταν έχει καράβι. Λες και οι ντόπιοι και οι επισκέπτες είναι σαν τα πουκάμισα που τα φοράς όταν θέλεις και όταν δεν τα θέλεις τα πετάς. Ο πελάτης δεν έρχεται όταν θέλεις αλλά όταν επιλέγει αυτός, και αν τον διώξεις μια φορά είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει. Ας το ξανασκεφτούν οι συγχωριανοί μου. Αν θέλουν να ξανά ζωντανέψει το χωριό μας», σχολίασε.

Έκπληξη

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνης ορίστηκε από τον δήμαρχο Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνο, αποκλειστικός υπεύθυνος λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Σίμιζας, με αναπληρωτή τον δωρητή των εκθεμάτων του Μουσείου, Αντώνη Κολοτούρο. Κίνηση-έκπληξη, κίνηση έξυπνη, πείτε όπως θέλετε!

Την πάτησαν με το Live!

Ομόφωνα τάχθηκε υπέρ της δημόσιας μετάδοσης των συνεδριάσεων το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου οι φορείς αλλά και οι πολίτες της περιοχής να μπορούν να έχουν γνώση των τεκταινόμενων στις συνεδριάσεις. Το θέμα συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης με πρωτοβουλία του Κώστα Σπηλιόπουλου, με την Περιφερειακή Αρχή να υπογραμμίζει ότι από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ των ανοικτών και δημοσίων συνεδριάσεων, έστω και όταν αυτές πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλιστεί και η νομιμότητα της διαδικασίας, σύμφωνα και με το νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Αυτό που δεν ξέρετε όμως, είναι ότι τμήμα της αντιπολίτευσης ήταν έτοιμο να βγει στα «κάγκελα» γιατί περίμενε από τον Φαρμάκη άρνηση. Την πάτησαν!

Σαν χθες η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία

Σαν χθες, 20 Ιουλίου 1936, άναψε για πρώτη φορά η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία, όπως μας υπενθύμισε με ανάρτησή του ο αρχαιολόγος Κώστας Αντωνόπουλος. Στα σχετικά δημοσιεύματα της εποχής διαβάζουμε : “«… Άλκιμοι δρομείς μεταφέρουν την ιεράν φλόγαν…», «… Η Ιερά Άλτις της Ολυμπίας φωτίζει από της χθες με το Ιερόν της Φως τον δρόμον προς το Στάδιον του Βερολίνου». Όπως βλέπετε, διαχρονικά η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπια άποτελεί ένα τεράστιο Παγκόσμιο Γεγονός!

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Ανακοίνωση υποστήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ με ηλειακές υπογραφές αναμένεται λίαν συντόμως. Μεταξύ των υπογραφών περιλαμβάνονται τόσο στελέχη του κόμματος όσο και αυτοδιοικητικοί.

*Τουλάχιστον ένα από τα ονόματα του ηλειακού ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ το 2019, δεν θα αργήσει να δημοσιοποιήσει και επίσημα την υποστήριξή του στον Έλληνα ευρωβουλευτή.

*Στην όμορη Αχαΐα, το παιχνίδι είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο, αφού ένας ένας παίρνουν θέση. Ο γραμματέας της νομαρχιακής, Νίκος Μοίραλης, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Ανδρουλάκη, κάτι που προκάλεσε αίσθηση διότι μέχρι τώρα θεωρούνταν «προεδρικός».

*Ο Αχαιός περ/κός σύμβουλος Κώστας Σπηλιόπουλος είναι ανάμεσα σε Ανδρουλάκη και Λοβέρδο, αλλά ένα κλικ πιο κοντά στον δεύτερο. Οι πληροφορίες λένε ότι αν τυχόν εκλεγεί ο Λοβέρδος, θα παλέψει με τον Κατσικόπουλο για το «χρίσμα» στην περιφέρεια. Εκεί θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση Κατσιφάρα.

*Όλο και αυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε προβεβλημένο αυτοδιοικητικό στέλεχος στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος