FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 21/7/2020

Ημερομηνία: 21-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δεν εφησυχάζει

Στο ακουστικό του περιμένει ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος για να ανέβει Αθήνα και να συναντήσει τον Κοντοζαμάνη για το θέμα των κενών του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, παρουσία και των εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων της πόλης. Μπορεί να έλαβε διαβεβαιώσεις μέσω τρίτων για προκήρυξη θέσεων τον Σεπτέμβριο, όμως αφενός πάει μακριά το θέμα και το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και αφετέρου θέλει να λάβει αυτοπροσώπως δέσμευση χειροπιαστή για να μη μείνουμε μόνο στα λόγια. Πάντως, ο υφυπουργός μάλλον πρέπει να επανεξετάσει ορισμένα ζητήματα όπως π.χ. την πρόσφατη ΠΝΠ εν μέσω κορονοϊού για επιστροφή των γιατρών εκεί που είναι η οργανική τους θέση, ασχέτως αναγκών. Και μην ξεχνιόμαστε, έχει και δεύτερο κύμα κορονοϊού. Πώς θα αντέξει το νοσοκομείο;

Οικολογική αυτονομία

Προς αυτόνομη κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές προσανατολίζονται οι Οικολόγοι Πράσινοι, ευελπιστώντας σε ανοδική πορεία λόγω του ότι η περιβαλλοντική ατζέντα είναι κυρίαρχη πλέον στην κεντρική Ευρώπη. Στο συνέδριο που έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο αποφάσισαν ορισμένες οργανωτικές αλλαγές και συζήτησαν και την πολιτική επικαιρότητα. Και από ό,τι έμαθα, ακόμα και αυτοί που ήταν υπέρμαχοι της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν το υποστηρίζουν με την ίδια θέρμη πλέον.

Πάει για Δευτέρα

Την ερχόμενη Δευτέρα –και όχι αύριο,  όπως συνηθιζόταν ως τώρα- θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη προς τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, σχετικά με τον αποκλεισμό της Ηλείας από την προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό. Μια απορία την είχε ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, από ό,τι έμαθα, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο υφυπουργός καθυστερεί τη συζήτηση της ερώτησης γιατί προφανώς δεν θα έχει τι να απαντήσει!

Κίνητρο αγοράς

Πλήθος ευχών δέχθηκε χθες για την ονομαστική του εορτή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης. Ο ίδιος, πάντως, προτίμησε να κάνει αυτός ένα δώρο στους καταναλωτές που προτιμούν τα καταστήματα του δήμου. Όπως ανακοίνωσε, για κάθε αγορά των 20 ευρώ από τοπικό κατάστημα, παίρνουμε και από έναν λαχνό και συμμετέχουμε στην κλήρωση για ένα αυτοκίνητο Nissan Micra αξιας 14.920 ευρώ, προσφορά της εταιρείας «Nissan Τσιώρης». Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Να βρεθεί λύση

Την άρση του αδιεξόδου στα «πυροδάνεια» ζήτησε η δικηγόρος και πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μαριάννα Σταθοπούλου, τονίζοντας ότι και οι υπό επεξεργασία ρυθμίσεις στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι ικανοποιητικές. Η κα Σταθοπούλου επισήμανε ότι οι Ηλείοι δανειολήπτες είναι «εγκλωβισμένοι» εδώ και χρόνια για αυτό και απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις και πειστικές πρωτοβουλίες για να καμφθούν οι πιθανές ευρωπαϊκές αντιρρήσεις.

Επίκαιρη ερώτηση

Είδε ότι απάντηση δεν παίρνει στις ερωτήσεις του, οπότε αποφάσισε να πάει σε πιο δραστικές λύσεις. Ο λόγος για τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανό, ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, για το αν σκοπεύει να καλύψει τα κενά στον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας και γιατί «ξέχασε» τον νομό από την πρόσφατη προκήρυξη. Όπως επισημαίνει ο κ. Καλαματιανός στο κείμενο, οι ερωτήσεις που κατέθεσε στις 24 Γενάρη και στις 8 Μαΐου ουδέποτε απαντήθηκαν (σ.σ. και τι να απαντήσουν…) ενώ και το υπουργείο δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει για το αν θα κάνει τίποτα. Για τον λόγο αυτό ζητά να πληροφορηθεί γιατί έμειναν εκτός προκήρυξης τα νοσοκομεία της Ηλείας και τι προτίθεται να πράξει ο υπουργός, προκειμένου να ενισχυθούν άμεσα οι Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Με φίλους στα πάτρια εδάφη!

Μια υπέροχη γαστρονομική βραδιά με αγαπητούς φίλους και συναδέλφους στο Λάλα πέρασε ο Ηλείος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος, μεταξύ των οποίων διακρίνονται ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Βας. Δημητρέλος, ο πρόεδρος του ΕΚΦΕ Ηλείας, Βας. Καλογήρου, κ.ά. «Κι επειδή ρωτάτε για το μενού: Κόκορας αλανιάρης μακαρονάδα (με μια σάλτσα άλλο πράμα), ζυγούρι βραστό (με ένα ζουμί απίστευτο), πατάτες με παστό και λουκάνικα τηγανιτά, διάφορα ορεκτικά και σαλάτες, κρασάκι ντόπιο, και γλυκό πετροκέρασο του κουταλιού (από τις περίφημες κερασιές της περιοχής)! Άντε τώρα να εξηγήσεις στους ξένους τι σημαίνει “κατοχικό σύνδρομο”!» ανέφερε στην ανάρτησή του!

Προετοιμάζονται εγκαίρως

Από νωρίς νωρίς ξεκινούν την προετοιμασία για το χειμώνα ο Κρίστο Χάσα και ο Θοδωρής Δανίκας. Το καινούριο θεατρικό έργο-έκπληξη της ομάδας «Αποχρώσεις» θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, αλλά ήδη η συνεργασία για τα σκηνικά και τα ντεκόρ ξεκινά από τώρα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, τον Νοέμβριο θα παρουσιαστεί κωμωδία που έχει παιχτεί στην Αθήνα με ρεκόρ εισιτηρίων όπως και στην επαρχία επί 10 χρόνια σερί και είναι από Έλληνες συγγραφείς με επιτυχία σε θέατρο και τηλεόραση. Όλα αυτά, φυσικά, κορονοϊού επιτρέποντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος