FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 21/04/2021

Ημερομηνία: 21-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Καταγγέλλουν διάλυση και «λουκέτο»

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΝΜ Αμαλιάδας, μετά την απόφαση του διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλου, να μετακινηθεί ο ένας εκ των δυο ειδικευμένων χειρουργών στο Νοσοκομείο του Πύργο, ο οποίος μόλις πρόσφατα διορίστηκε μόνιμος. Όπως επισημαίνουν, το εφημεριακό πρόγραμμα καταρρέει και αυτή η απόφαση θα συμπαρασύρει και τους ορθοπεδικούς σε μετακίνηση, βάζοντας ουσιαστικά «λουκέτο» στη ΝΜ Αμαλιάδας, και κάνουν λόγο για «εβδομάδα των παθών». «Μέχρι χθες είχαμε δύο γενικούς χειρουργούς, δύο ορθοπεδικούς και δυο αναισθησιολόγους που έδιναν 12 εφημερίες νομού ως χειρουργικός τομέας.  Με την αποχώρηση του  χειρουργού  το εφημεριακό πρόγραμμα καταρρέει, ο χειρουργικός τομέας με ένα γιατρό είναι αδύνατον να λειτουργήσει και θα συμπαρασύρει και τους ορθοπεδικούς βάζοντας ταφόπλακα στον πάλε ποτέ ισχυρό τομέα του πρώην νοσοκομείου Αμαλιάδας. Ό,τι και αν έχουμε πει ότι, ό,τι και αν έχουμε γράψει ,οι άνθρωποι που χειρίζονται την δημόσια υγεία στην Ηλεία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Οι παθολόγοι παραιτούνται, οι χειρουργοί μετακινούνται και οι ασθενείς δυστυχώς πληρώνουν την ανεπάρκεια και την αδιαφορία των διοικούντων. Ετοιμάζουν την χαριστική βολή  στη δημόσια υγεία.. Όλα τα υπόλοιπα για χρηματοδότηση νέας πτέρυγας  και ενεργειακή αναβάθμιση μόνο ως τραγικό  αστείο ταιριάζουν στην περίπτωση» αναφέρουν μεταξύ άλλων και προανήγγειλαν στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου μας για αύριο.

Ενόχληση

Δεν την αφήνει σε χλωρό κλαρί την Αυγερινοπούλου ο Μάκης Μπαλαούρας, αφού χθες με ανακοίνωσή του της καταλόγισε ότι επιχειρεί να οικειοποιηθεί την αναβάθμιση του φράγματος Πηνειού, την οποία είχε εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Ο πρώην βουλευτής Ηλείας εξέφρασε την ενόχλησή του κυρίως γιατί θεωρεί πως αυτή η τακτική είναι επαναλαμβανόμενη, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο έγινε και με τα έργα στον Καϊάφα.

Εγρήγορση

Πολύ ενθαρρυντικά ήταν τα νέα των αποτελεσμάτων των rapidtest που διενεργήθηκαν χθες στην Αλφειούσα, καθώς και τα 100 συνολικά δείγματα που εξετάστηκαν βγήκαν όλα αρνητικά. «Τα αποτελέσματα είναι όντως πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αντρέας Βγενόπουλος, ο οποίος όμως ζήτησε να μην επαναπαυτεί κανένας.

Αίσθηση

Αίσθηση προκάλεσε η δημοσίευση της έρευνας του Θοδωρή Κονδύλη από την Πρωινή, καθώς αναδείχθηκε εκ νέου η ανάγκη για σοβαρές αντιπλημμυρικές αλλά και αντικατολισθητικές παρεμβάσεις. Η ανάρτησή, πάντως, του Ηλείου προγνώστη καιρού συγκέντρωσε δεκάδες επιδοκιμαστικά σχόλια στο fb.

Μέσα Μαΐου στην κανονικότητα

Το άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων παράλληλα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου φαίνεται πως προκρίνει η κυβέρνηση, αν και ανακοινώσεις τόσο για το ενδεχόμενο ανοίγματος της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους όσο και για άλλα θέματα, όπως οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο για να κάνει τις εισηγήσεις της. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε τα μέσα Μαΐου, όταν και ξεκινά η τουριστική δραστηριότητα, ως χρονικό ορόσημο για την έναρξη της επιστροφής στους ρυθμούς της κανονικότητας, κατά την ομιλία του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις».

Πολιτιστική συνεργασία

Τον αδελφικό του φίλο Αντώνη Κολοτούρο επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος είναι βαθύ γνώστης σε θέματα που αφορούν τα αεροπλάνα. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, στόχος του είναι να μετατρέψει το παλαιό δημοτικό σχολείο Σίμιζας σεχώρο που τον θα επισκέπτεται πλειάδα φίλων της Πολεμικής Αεροπορίας,ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί λαογραφικό μουσείο.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Διάβασα τη συνέντευξη του Κατσικόπουλου στην «Πολιτεία» και κατάλαβα ότι ως βασικό του αντίπαλο μάλλον βλέπει τον Κατσιφάρα, αφού ανέσυρε από τη μνήμη του το παρασκήνιο του 2010 για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Ελλάδα. Μάλλον όλοι δουλεύουν για τον Φαρμάκη.

*Ενδιαφέρουσα συζήτηση είχα χθες στην Ανδραβίδα με συναδέλφους μου για τα αυτοδιοικητικά του 2023. Για τουλάχιστον δύο δήμους, που τους γνωρίζουν καλύτερα από εμένα, η απάντησή τους ότι ο νυν δήμαρχος δεν έχει αντίπαλο.

*Τη θυμάστε την προ δεκαετίας κόντρα μεταξύ Κώστα Τζαβάρα και Έφης Γεωργοπούλου; Ε, τώρα έχουμε ΜπαλαούραvsΑυγερινοπούλου, κι αν τυχόν βρεθούν ταυτόχρονα σε κοινοβουλευτικά έδρανα, εκεί να δείτε τι θα γίνει!

*Από ό,τι φαίνεται ο Μητσοτάκης δεν πάει για εκλογές φέτος. Θα περιμένει να δει και ποιος θα βγει αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ, διότι όσο να’ναι, θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό αν τυχόν βγει ο Λοβέρδος ή ο Ανδρουλάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος