FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 20/09/2021

Ημερομηνία: 20-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Aναφορά στην Ηλεία

Για αδιαφορία και εγκατάλειψη της Ηλείας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο της Αχαΐας για την Πατρών-Πύργου στη ΔΕΘ, φέρνοντας ως παράδειγμα όχι μόνο τον αυτοκινητόδρομο αλλά και το λουκέτο στα πανεπιστημιακά τμήματα του νομού. Από την τοποθέτησή του κατάλαβα ότι ο Διονύσης Καλαματιανός είχε κάνει καλή ενημέρωση, αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα ξέρει καλά τα της Ηλείας ύστερα από τόσες επισκέψεις. Το ότι τον είχε δίπλα στην είσοδό του στη ΔΕΘ, δείχνει πάντως ότι εμπιστεύεται τον Ηλείο βουλευτή.

Καθαρές κουβέντες

Χωρίς περιστροφές και μισόλογα καταδίκασε την πρόσφατη ενέργεια του Μπογδάνου ο Κώστας Τζαβάρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, κάνοντας λόγο για απρέπεια που δεν συμβαδίζει με την καντιανή διάσταση. «Ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μέσο παρά μόνο ως σκοπό», τόνισε και επισήμανε  ότι εφόσον ο Μπογδάνος αναγνώρισε το σφάλμα του, ο ίδιος δεν συμμετέχει σε «ανθρωποφαγίες».

Καθαρά σχήματα

Καθαρά σχήματα θέλει για τον ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση ο Μάκης Μπαλαούρας, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσει το κόμμα να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και τα στελέχη του απλά να προσκολλώνται σε έτοιμα «μικτά» σχήματα. Ο πρώην βουλευτής Ηλείας θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθούν κατά τόπους συνδυασμοί από στελέχη του κόμματος και στη συνέχεια να αναζητήσουν περιθώρια συνεργασίας όπου είναι εφικτό.

Έμπρακτη τιμή

Και με το παραπάνω τίμησε τη διοργάνωση Hard Trail Race χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, καθώς αποφάσισε να πάρει μέρος στον αγώνα. Όπως έγραψε σε ανάρτησή του, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε αγώνα ορεινού τρεξίματος στον τόπο του, και συνεχάρη τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Φολόης-Αρχαίας Ολυμπίας και ειδικά τον Ανδρέα Μικελόπουλο για την άψογη διοργάνωση, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Άμεση επέμβαση

Άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Ηλείας προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μοσχονέρι Λεχαινών. Κινητοποιήθηκαν τόσο επίγειες όσο  και εναέριες δυνάμεις. Συνολικά επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Οι διεργασίες και οι ζυμώσεις στην αυτοδιοίκηση θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του 2022. Όμως ήδη έχουμε κάποια δεδομένα από τώρα. Ας ξεκινήσουμε από τον δήμο Πύργου.

*Στον συνδυασμό Καράμπελα, που αντικειμενικά είχε ψηφοδέλτιο με πολλά νέα πρόσωπα, στόχος είναι να ξανακατέβουν το 2023, για αυτό και τους επόμενους μήνες θα δρομολογηθούν διαδικασίες διαδοχής.

*Πάμε και στο πιο ενδιαφέρον: Η παράταξη «Σύγχρονος Πύργος» σχεδιάζει να ξανακατέβει το 2023, αλλά όχι απαραίτητα με τον Γαβρ. Λιατσή επικεφαλής, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν κατέβηκε το 2019, επικαλέστηκε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, του οποίου η φιλοσοφία δεν του άρεσε.

*Δεν αποκλείεται να γίνει σε δύο δόσεις ο ανασχηματισμός στον δήμο Πύργου. Προ ημερών, πάντως, ο δήμαρχος μου άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι αρκετές οι αλλαγές.

*Η στελέχωση με γυναίκες παραμένει η αχίλλειος πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, αφού στους άνδρες η τετράδα έχει κλείσει. Για την ακρίβεια, έχουμε πέντε ονόματα για τις τέσσερις θέσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος