FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 20/07/2021

Ημερομηνία: 20-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πανελλήνια συγκίνηση για τον Τόλη Βοσκόπουλο

Ο ανεπανάληπτος Τόλης Βοσκόπουλος δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών χθες το πρωί , βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους του και όσους τον λάτρευαν μέσα από τα τραγούδια του. Ο αγαπημένος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς λίγες ημέρες πριν τα γενέθλιά του. Ο ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, σύμφωνα με πληροφορίες του zinapost.gr. Ο τραγουδιστής εισήχθη στις 10 Μαΐου στο νοσοκομείο καθώς είχε νιώσει έντονη δύσπνοια και είχε χαμηλό οξυγόνο. Στο πλευρό του ήταν από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του Άντζελα Γκερέκου και η κόρη τους Μαρία Βοσκοπούλου. Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου, θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη, στο Α’ Κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων, την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι. Λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα. Από τις 12 μέχρι τις 3 που θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νεκροταφείου όπου θα έχει τη δυνατότητα να του πει το τελευταίο αντίο μόνο η οικογένειά του.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Είναι το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου (έχει 11 αδελφές). Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα-βήμα του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Άγωνία» τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή. Έχει ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων. Στην ιστορία έχει μείνει η συνεργασία του με τον Στράτο Διονυσίου. Τραγούδια-επιτυχίες όπως «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρο μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αφτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή», όλα αγαπημένα από το κοινό.

Πολλά παγκάκια

Ποικίλα είναι τα σχόλια από τον κόσμο, για τα δεκάδες παγκάκια που τοποθετήθηκαν  στον παράδρομο-πεζόδρομο Άγιος Ιωάννης- Πύργος  και που λόγω της  κοντινής απόστασης ανάμεσά τους, μοιάζουν σαν μανιτάρια  ξεφύτρωσαν στο δάσος!

Αρκετοί πολίτες κάνουν λόγο για αστοχία των μελετητών, αφού τόσα πολλά παγκάκια σε δρόμο που κάνουν χρήση περιπατητές και ποδηλάτες, δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης, αφού περισσότερο εμποδίζουν και λιγότερο εξυπηρετούν. Και υπάρχει και διάβαση τυφλών στον ίδιο παράδρομο. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι  η περιφερειακή αρχή έγινε δέκτης των παραπάνω σχολίων αλλά και διαμαρτυριών και τώρα αρχίζει το… ξήλωμα για να μείνουν όσα χρειάζονται!

Ψήφισμα για το όνομα της Αμαλιάδας

Έκτακτο ψήφισμα εξέδωσαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας συνεπικουρούμενοι και από πρώην προέδρους των κοινοτήτων τους ανεξαρτήτου  πολιτικής παράταξης τους οποίους βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση του ονόματος του Δήμου. Όπως είναι γνωστό, στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Λυμπέρης έχει θέσει θέμα, προσθήκης της λέξης «Αμαλιάδας» στο όνομα του δήμου Ήλιδας και η πρόταση αυτή έχει φέρει αρκετές αντιδράσεις όχι μόνο από τους προέδρους αλλά και από την αντιπολίτευση. Το ψήφισμα έχουν υπογράψει 18 Τ.Κ ως τώρα και γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν και να υπογράψουν και οι υπόλοιποι πρόεδροι. Ίδωμεν λοιπόν πως θα εξελιχθεί το θέμα.

Έδωσαν τα χέρια αλλά…

Με την Περιφέρεια και τον δήμο Πύργου, έδωσε τα χέρια  Φυσιολατρικός Σύλλογος   Φίλων Λίμνης Μουριάς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο στο διοικητήριο, με στόχο τον μερικό  επαναπλημμυρισμό  της Λίμνης Μουριάς. Μάλιστα, επειδή πρόκειται για όραμα και στοίχημα ετών, καθόλου εύκολο να πραγματοποιηθεί στην πράξη γιατί υπάρχουν «αγκάθια» που πρέπει να ξεπεραστούν πέρα από την ίδια την πολιτική βούληση, ο Σύλλογος φοβούμενος προφανώς ότι μπορεί να πρόκειται για μια ακόμα σύσκεψη επικοινωνιακού χαρακτήρα αναφέρει ότι « από αυτήν την εβδομάδα  ξεκινάμε  με πράξεις, ευελπιστούμε όχι λόγια» και προειδοποιούν ότι «αλλιώς θα μας βρουν απέναντι»!

Και  είναι φυσικό να έχει ο Σύλλογος τις αμφιβολίες του,  καθώς ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης,  αρέσκεται στο  να συγκαλεί συσκέψεις  κυρίως «προβολής»  και άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος! Μένει λοιπόν να δούμε αν θα προχωρήσει το θέμα, καθώς υπήρξε δέσμευση για να δρομολογηθούν   η  αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και οι χρήσης γης..β) η μελέτη και γ) η ένταξη  σε χρηματοδοτικό  πρόγραμμα. ίδωμεν!

Το αρχοντικό Παπαγιάννη γέμισε φωλιές τρωκτικών

Του Χάρη Κανελλακόπουλου

 

Εικόνες ντροπής στον Πολιτισμό της μικρής μου πόλης.

Αστικά ερείπια παρασύρουν στην λήθη την Ιστορία της πόλης και Άρχοντες οραματιστές με φακέλους έργων ανάθεσης λογαριάζουν προσθέτοντας οφέλη προσωπικά.

Και εκλογικά……..

Αρχίζουν τα έργα με φωτογραφίες και χαμόγελα στους δημοσιογράφους χειραψίες με τους εργολάβους και έπαρση μιας τυφλής υπόσχεσης στην πόλη.

Ανοιδιοτελων συμφερόντων όπως συνήθως ακούγεται .

Όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους.

Κάποια έργα περιμένουν να παραδοθούν με κακοτεχνίες και προχειρότητα.Κάποια δεν θα παραδωθουναρκει που μας προστατεύει το σύστημα και το αρωματικό λιβάνι μεταξύ μας.Αρκει που μας προστατεύει το σύστημα……..

Άσε το άλλο.Έργα σε κεντρικά σημεία για να φανούν.

Οι γειτονιές ;

Εικόνες ντροπής στον Πολιτισμό της μικρής μου πόλης.

Το αρχοντικό Παπαγιάννη με τις εξαιρετικές οροφογραφιες γέμισε φωλιές τρωκτικών. Ιδιοκτησία του Δήμου Πύργου.

……….φωλιές τρωκτικών και μελάνι για πρωτοσέλιδα.

Καλημέρα..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος