FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα

Ημερομηνία: 25-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Η σιγή έφερε πεντάδα

Η σιγή των τελευταίων ημερών σχετικά με τους δημάρχους όμορων νομών που θα συμμετάσχουν στην αυριανή πανηλειακή κινητοποίηση δεν ήταν τυχαία. Με το που μαθεύτηκε η πρόθεση αιρετών από τα Ιόνια και από άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, άρχισαν και οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις για… νουθεσίες. Παρασκηνιακά, όμως, οι επαφές και οι ζυμώσεις του Τάκη Αντωνακόπουλου με συναδέλφους του συνεχίζονταν και εντέλει ευοδώθηκαν. Στους τρεις συνδιοργανωτές δημάρχους της Ηλείας (Αντωνακόπουλο, Λέντζα, Μαρίνο) προστέθηκαν ο δήμαρχος Πατρέων, Κ.Πελετίδης, και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Και έχουμε ακόμα μία μέρα..

Αποτέλεσμα εικόνας για businessperson

Στρίβειν διά της τυπολατρίας

Τη θέση της Περιφέρειας σχετικά με την αυριανή Πανηλειακή Κινητοποίηση ζήτησε να μάθει χθες ο Ηλείος περιφερειακός σύμβουλος Πάνος Μπράμος, αφού μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολυκαταλάβει αν θα συμμετέχει κάποιος εκπρόσωπος της Περιφερειακής αρχής. Ο τυπολάτρης πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος του απάντησε ότι με βάση τον κανονισμό θα έπρεπε να έχει κατατεθεί επερώτηση οκτώ ημέρες νωρίτερα για να πάρει απάντηση. Τα σχόλια δικά σας…

Αποτέλεσμα εικόνας για νότησ μηταράκησ

Θητεία εξπρές

Οι συζητήσεις για τον ανασχηματισμό ήδη ξεκίνησαν, κυρίως ως προς το ποιος φεύγει κι όχι ως προς το ποιος μένει. Το πιο αστείο είναι ότι συζητιέται το όνομα του Νότη Μηταράκη, παρότι δεν έχει κλείσει μήνα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Βέβαια, έχει προλάβει ήδη να τα κάνει θάλασσα μέσα σε δύο εβδομάδε, οπότε αν τον αφήσουν κι άλλο, δε θα μαζεύεται η κατάσταση. Το τελευταίο του «χτύπημα» ήταν να υπογράψει διαγωνισμό με απευθείας διαπραγμάτευση ανάμεσα σε τρεις εταιρείες, τις μεγαλύτερες του κατασκευαστικού κλάδου. Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μπίζνες με το προσφυγικό.

Μεγάλο «σκούπισμα»

Στις κρίσεις της Πυροσβεστικής τελικά βγήκε… σκούπα και δεν άφησε τίποτα που να θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ ή έστω ΠΑΣΟΚ. Ο υπαρχηγός Κώστας Κυριακόπουλος αποστρατεύτηκε, ο Ν. Σπαής το ίδιο, αλλά για αυτούς τους δύο ας το θεωρήσουμε αναμενόμενο. Τον Καραμαλίκη όμως δεν τον λες και ΣΥΡΙΖΑ, αφού «γαλάζιος» είναι ο άνθρωπος. Εκτός αν έπαιξε ρόλο το ότι είναι καραμανλικός, οπότε εκεί πάω πάσο γιατί στα οικογενειακά της Δεξιάς δεν ανακατεύομαι. Ο Πετρούτσος τη… γλίτωσε με μια υποβάθμιση, διότι καλή η «σκούπα», αλλά πρέπει και κάποιος το καλοκαίρι  να σβήνει τις φωτιές. Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν όλοι, αλλά η πρώτη εντύπωση δεν δείχνει και… πολλή αξιοκρατία.

Εσωτερικές έριδες

Δεν είναι και πολύ καλό το κλίμα μεταξύ των μελών του τοπικού συμβουλίου μεγάλης πόλης. Έχουν διαπιστωθεί διαφορετικές κατευθύνσεις, με συνέπεια να υπάρχει ενίοτε κόντρα για το πως θα λειτουργήσουν. Έχω όμως την αίσθηση ότι πίσω από αυτές τις κόντρες κρύβονται και… κομματικοί λόγοι. Ο ένας είναι πολιτικός «μετανάστης» ενώ οι άλλοι είναι πολιτικοί «ιθαγενείς». Συνιστώ ψυχραιμία και συνεργασία για το καλό της πόλης.

Καρναβαλικές αλήθειες

Δεν έλειψαν και οι κριτικές απόψεις για το Καρναβάλι, κυρίως για το κόστος και κάποιες αισθητικές επιλογές. Όμως η πραγματικότητα έδειξε ότι ο κόσμος του Πύργου διψούσε για αποκριάτικες εκδηλώσεις. Επίσης, το οικονομικό όφελος για την πόλη ήταν πολύ μεγάλο και αντιστάθμισε τις όποιες δαπάνες, αφού δούλεψαν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ οι φωτογραφίες με την κατάμεστη πλατεία «ταξίδεψαν» παντού και συνέβαλαν στην εξωστρέφεια.

Γόρδιος δεσμός

Σοβαρές εξελίξεις αναμένονται σε ζήτημα που απασχολεί την Ηλεία, περιβαλλοντικής διάστασης, το οποίο συζητήθηκε και προσφάτως στη Βουλή. Νομίζω ότι πλησιάζουμε στο σημείο που θυμίζει την κατάληξη του γόρδιου δεσμού, δηλαδή ή λύνεται ή κόβεται. Μέσα στη Σαρακοστή θα έχουμε μάθει.

Απώλεια ενόψει

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με μεγάλο έργο που αφορά την Ηλεία. Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, πάμε για μεγάλη απώλεια, αφολυ χάνεται η χρηματοδότηση. Προβλέπονται κόντρες για το ποιος φταίει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος