FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 2/7/2020

Ημερομηνία: 02-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Διπλή αγροτική διαμαρτυρία στην Πάτρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και στα γραφεία του ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν χθες το πρωί της Τετάρτης αγρότες της Ηλείας. Αρχικά συναντήθηκαν με τον περ/ρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και το έθεσαν όλα τα αγροτικά ζητήματα, με έμφαση κυρίως στις χαμηλες τιμές σε προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, η πατάτα και το καρπούζι, και στη συνέχεις μετέβησαν στον ΕΛΓΑ. «Θέσαμε το ζήτημα των χαμηλών τιμών και την απώλεια αγροτικού εισοδήματος λόγω του κορονοϊού. Ζητήσαμε την αναπλήρωσή τους, ενώ καταθέσαμε και την πρότασή μας για την αναμπέλωση της σταφίδας, για την οποία μας είπα ο περ/ρχης ότι είναι προγραμματισμένο να μπει στοεπόμενο πρόγραμμα. Στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του οργανισμού στην Πάτρα, επαναλάβαμε το αίτημά μας για κρατικό ΕΛΓΑ, και όχι ιδιωτικό, που θα καλύπτει στο 100% και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τις ζημιές που υφίστανται οι πληττόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι και να μην πηγαίνουν μέσω ΠΣΕΑ», τόνισε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης.

Σημαντική αλλαγή

Τη δυνατότητα σε προβληματικές πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους, να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού, δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προχθές ενέκρινε την 3η τροποποίηση του Προσωρινού Πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, έπειτα από σχετικά αιτήματα τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων κρατών – μελών. Η τροποποίηση συνιστά τη νομική βάση υλοποίησης των δράσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και προβλέπει ότι για επιχειρήσεις, που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους και έχουν κύκλο εργασιών και/ή σύνολο του ετήσιου ισολογισμού μικρότερο από 10 εκατ. ευρώ, ο έλεγχος της προβληματικής στις 31/12/2019 περιορίζεται πλέον στην υποχρέωση η επιχείρηση να μην έχει υπαχθεί σε πτωχευτική διαδικασία/παύση πληρωμών. Μάλλον τους πήρανε χαμπάρι ότι μέχρι τώρα δάνεια παίρνουν μόνο τα μεγάλα «ψάρια» και κοιτάνε να σώσουν ό,τι σώζεται για να μη διαλυθεί  η μεσαία τάξη.

Ακούραστος

Απερίσπαστος συνεχίζει το έργο του ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ), Χάρης Μικελόπουλος, καθώς ήδη  ετοιμάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς του τόπου, ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στους δημότες, το οποίο θα περιλαμβάνει αθλητικά events, συναυλίες, θέατρο, δράσεις για τα παιδιά, θέατρο Σκιών, παιχνίδια, χορό κλπ. Σύντομα θα ανακοινωθεί και το επίσημο πρόγραμμα.

Τους ευχαρίστησε

Τις ευχαριστίες του προς την Πυροσβεστική για την άμεση επέμβαση σε συμβάν πυρκαγιάς χθες το μεσημέρι στην είσοδο του Βαρθολομιού εξέφρασε Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της παράταξης «Νέα Δύναμη Προοπτικής» και μέλος του ΣΤΟ Δήμου Πηνειού Παναγιώτης Θανόπουλος,  αναφέροντας ότι από τη φωτιά κινδύνεψαν προσωρινά σπίτια και καταστήματα.

Πίεση από παντού

Δέκτες έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών από επαγγελματίες έχουν γίνει οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί της Ηλείας, όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ηλείας, Διονύσης Χαμεζόπουλος, επειδή δεν προλαβαίνουν όλες τις προθεσμίες. «Έχουμε μετατραπεί σε σάκο του μποξ», τόνισε προσθέτοντας ότι οι λογιστές δέχονται πίεση πανταχόθεν, αφού πρέπει να εξειδικεύσουν αμέτρητες υπουργικές αποφάσεις, χωρίς ακόμα να έχουν πάρει χρωστούμενα παλαιότερων ετών, ενώ την ίδια στιγμή τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου μπλοκάρουν συχνά πυκνά.

Διαδικτυακή ημερίδα

Διαδικτυακή ημερίδα μέσω της πλατφόρμας Zoom με θέμα την προώθηση και ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στις 12 το μεσημέρι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκού έργου =”. Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση και ενθάρρυνση της ανάπτυξης του επιχειρηματικού πνεύματος γυναικών στη Δυτική Ελλάδα. Στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει χαρτογράφηση. Η ενημερωτική ημερίδα διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Απασχολησιμότητας και θα απευθύνουν χαιρετισμό η  γγ της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων,  Μαρία Συρεγγέλα, καθώς και ο Αντιπερ/ρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

Το είχε τάξει

Το είχε τάξει καιρό το τραπέζωμα στο χωριό του ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, αλλά οι υποχρεώσεις δεν το επέτρεπαν. Εντέλει, βρήκε λίγο χρόνο προχθές και κάλεσε φίλους στον Γραίκα για υπαίθριο φαγητό με γλυκά και κρασί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Την παρέα απάρτιζαν  ο Πάνος Μαντάς, ο Σωτήρης Πατρινός, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Γιάννης Τοπιντζής, ο Κώστας Μυλωνάς, ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο  ο Άρης Φιλιππόπουλος, ο Αχιλλέας Μελέγκος, ο Σπύρος Λιατσής και ο Δημήτρης Δημητρουλόπουλος. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και η συζήτηση περιελάμβανε τα πάντα!

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας

Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας ορίστηκαν 58 νηπιαγωγεία της χώρας για την πιλοτική εισαγωγή δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα στο Νηπιαγωγείο. Ανάμεσα στα Νηπιαγωγεία της χώρας που θα διδάσκονται πιλοτικά τα Αγγλικά, περιλαμβάνεται και το Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας. Μένει να δούμε την επιτυχία της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση και η οποία προκάλεσε αρκετές συζητήσεις, όχι μόνο σε επίπεδο κοινοβουλίου αλλά και στον επιστημονικό κόσμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος