FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 2/6/2020

Ημερομηνία: 02-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στην Ηλεία σήμερα

Στον Βιολογικό Καθαρισμό Γαστούνης-Βαρθολομιού θα βρίσκεται σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να επιθεωρήσει την τελική φάση των εργασιών αναβάθμισης της Εγκατάστασης. Το έργο θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Για το συγκεκριμένο ο περ/ρχηςείχε κάνει επαφές και συναντήσεις από το φθινόπωρο με τον δήμο, προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει καλύτερος συντονισμός για την απορρόφηση πόρων και να μη χαθεί άλλος χρόνος.

vouli

Θερινός ανασχηματισμός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ρίξει πλέον το βάρος στον σχεδιασμό για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, διότι θέλει να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο, που θα αρχίσουν τα πιο δύσκολα για την κυβέρνηση. Ήδη συγκρότησε ομάδα οικονομολόγων για αυτόν τον σκοπό, ώστε να έχει πλάνο να παρουσιάσει όταν θα ανέβει στη ΔΕΘ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μπαίνει προσωρινά στο συρτάρι το πλάνο για πρόωρες εκλογές, παρότι μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε άρθρο με τίτλο «γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές μέχρι το φθινόπωρο». Αυτό που δεν έχει μπει στο συρτάρι αλλά είναι μισοσυμπληρωμένο στο τραπέζι, είναι ο ανασχηματισμός. Πιθανότατα μετά τις Πανελλαδικές να έχουμε το νέο σχήμα. Κι από ό,τι μαθαίνω, θα μπουν αρκετοί από τη νέα γενιά, αλλά σε κάνα δυο υπουργεία πιθανόν να δούμε ονόματα που ήταν υπουργοί το… 2008!

Βιώσιμη λύση

Η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τη στάθμευση στην Αρχαία Ολυμπία είναι σε καλό δρόμο. Το υπουργείο και η Εφορεία φαίνεται ότι έχουν κατανοήσει το πρόβλημα και δείχνουν προθυμία να συνδράμουν στο πλάνο του δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου, ώστε να προχωρήσει σχετικά γρήγορα. Εφόσον όλα πάνε καλά, θα λυθεί ένα πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη εδώ και χρόνια, θα την απελευθερώσει από κυκλοφοριακό φόρτο και ρύπανση, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στην αγορά να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί ομαλότερα και πιο δημιουργικά.

Πλήθος ευχών

Δεκάδες ευχές δέχθηκε χθες ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, καθώς είχε τα γενέθλιά του. Η σελίδα του το στο facebook κατακλύστηκε από ευχές, ενώ αργά το απόγευμα η κόρη του, Αναστασία, ανάρτησε φωτογραφία με τον ίδιο ενώπιον της τούρτας γενεθλίων, με κεριά να σχηματίζουν τον αριθμό 54, αποδίδοντάς του το προσωνύμιο «Ρομπέν των Δασών»!

Παραμένει

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Γιώργου Παπανικολόπουλου από τον πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών Ηλεία, Παντ. Παπαναγιώτου, όπως ανακοίνωσε ο πρώτος με νέα του ανάρτηση στο facebook χθες το πρωί. «Μιλήσαμε και αποφάσισα να μη φύγω», έγραψε και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παλεύει για ό,τι καλύτερο.

Το τερμάτισε

Με το motto«ασφαλείς από το 460 π.Χ.» γραμμένο στα αγγλικά και σκαρίφημα τον Ιπποκράτη αποφάσισε να λανσάρει το σήμα πιστοποίησης στα υγειονομικά πρωτόκολλα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Δεν ξέρω αν το σκέφτηκε ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης  του, αλλά στο τουίτερ έγινε πάρτι! Δεν φτάνει που τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό βγήκαν σε ΦΕΚ την παραμονή του ανοίγματος των ξενοδοχείων, ήρθε και ο.. Ιπποκράτης να μας αποτελειώσει!

Πρώτη ανοιχτή συνέλευση

Την πρώτη ανοικτή συνέλευση έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμαχία προχθές το απόγευμα, μετά τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού. Τη συνέλευση την οργάνωσε η Ομάδα Μελών Πηνειού στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα, έγινε πολιτική ενημέρωση για την τρέχουσα επικαιρότητα και προγραμματίστηκαν δράσεις για το επόμενο διάστημα.«Προχωράμε με δύναμη και εντείνουμε τις προσπάθειες για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Επιστροφή στην τάξη!

Πρώτη μέρα επιστροφής στις τάξεις χθες για τους μαθητές των δημοτικών, και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος συνόδεψε τις δύο του κόρες στο σχολείο της Αμαλιάδας. Ο Ηλείος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε και για λίγα λεπτά με τον δ/ντή του σχολείου σχετικά με την τήρηση των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας. «Πρώτο κουδούνι έπειτα από καιρό και η χαρά μεγάλη. Επιστροφή στην σχολική μας καθημερινότητα αλλά με μέτρα ασφαλείας», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος