FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 19/06/2021

Ημερομηνία: 19-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στόχος η ενεργειακή αυτονόμηση

Η έγκριση ίδρυσης ενεργειακών κοινοτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του σχεδίου καταστατικού είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Πρόθεση του Φαρμάκη ειναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τον γρηγορότερο εφικτό ρυθμό, καθώς θεωρεί ότι είναι μονόδρομος η ενεργειακή αυτονόμηση για να εξυγιανθούν οικονομικά οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων. Έτσι όπως είναι η κατάσταση, αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, κάθε λίγους μήνες θα προκύπτει ζήτημα με τη ΔΕΗ.

Ανάκαμψη

Την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης επιδιώκει ο Γιάννης Λέντζας, για αυτό και έχει πυκνώσει τις επαφές του με τα κυβερνητικά στελέχη. Παράλληλα, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θέλει να αξιοποιήσει «κρυμμένους» πολιτιστικούς θησαυρούς του δήμου, με στόχο να αλλάξει η ψυχολογία στους πολίτες μετά την καραντίνα.

Θωράκιση

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αντιπυρικής θωράκισης από το δασαρχείο Πύργου στην ορεινή ζώνη των δήμων Πύργο και Αρχαίας Ολυμπίας. Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, όπως ανέφερε ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, και εντός των ημερών ανέμενεται η έναρξη. Το συνολικό κόστος των δύο εργολαβιών είναι 46.000 ευρώ (20.000 και 26.000).

Ικανοποίηση

Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών στο δρόμο του νοσοκομείου Πύργου εξέφρασε με ανάρτησή του ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον Μάιο του 2019 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει Γεωργιόπουλο, Μπάμο και τον δ/ντή Τεχνικών Έργων Μιχάλη Καλογερόπουλο, αφήνοντας και μια αιχμή για την προηγούμενη δημοτική αρχή Πύργου, αν κατάλαβα καλά.

Κριτική για το Astra

Για πρωτοφανή υπόθεση κακής διαχείρισης και ασυνεννοησίας στην περίπτωση των εμβολίων AstraZeneca έκανε λόγο ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινημάτος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, από το βήμα της Βουλής. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση εξελίχθηκε στον καλύτερο διαφημιστή της αντιεμβολιαστικής εκστρατείας, επισημαίνοντας ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα υπήρχαν πολιτικές συνέπειες, ενώ εδώ ούτε μια δειλή συγγνώμη δεν ακούστηκε.

Ο Κυριάκος η Φώφη και ο Ανδρέας Λοβέρδος

Λίγο πριν ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανιστεί μέσα σε πράσινο φόντο και υπό του ήχους της Καρμινα Μπουράνα -για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την θέση του πρόεδρου του  ΚΙΝΑΛ– ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής όπου συζητούσε το εργασιακό νομοσχέδιο επιχειρούσε μια έμμεση παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ ταυτίζοντας την Φώφη Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κυρία Γεννηματά άκουσα ένα κρεσέντο μηδενισμού, με αφορισμούς, με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ, όλα μαύρα στην χώρα και στο νομοσχέδιο. Είχα την εντύπωση πως άκουγα τον κ. Τσίπρα. Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου πάντα το πρωτότυπο θα επιλέγουν οι πολίτες. Αλλά αυτό είναι θέμα που αφορά εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η κίνηση αυτή έχει την σημασία της καθώς όπως είναι γνωστό η Χαριλάου Τρικούπη αλλά και η βάση του Κινήματος Αλλαγής είναι διχασμένη ανάμεσα σε αυτούς που επιθυμούν την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάποιους που θεωρούν ότι ο φυσικός τους χώρος είναι η ΝΔ του Κυριακού Μητσοτάκη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μέχρι στιγμής έχει φροντίσει να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας και από τις δύο πλευρές και γι’ αυτό η ταύτιση της με τον ΣΥΡΙΖΑ της δημιουργεί προφανώς εσωκομματικό θέμα.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει επιλέξει τον κυβερνητικό του εταίρο στην περίπτωση των πρόωρων εκλογών και αυτή σίγουρα δεν είναι η Φώφη Γεννηματά.

Από την άλλη ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και η εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis μαζί με αλλά στελέχη της ΝΔ τον έφεραν ακόμα πιο κοντά. Έτσι ο πρωθυπουργός στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό  να τον έχει δίπλα του…

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Διαπιστώνω ότι στο ζήτημα της σταφίδας κάποιοι σπεύδουν να πάρουν θέση στη διαμάχη μεταξύ των εμπόρων, με μοναδικό κριτήριο τον τοπικισμό.

*Κατά το φθινόπωρο είναι πιθανό να έχουμε μικροαλλαγές στο «κυβερνητικό σχήμα» της Περιφέρειας. Με τα τωρινά δεδομένα, στην Ηλεία δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι.

*Επερώτηση για την επέκταση της διώρυγας του φράγματος Πηνειού θα συζητηθεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Προβλέπονται γκρίνιες, όχι με ιδεολογικό μανδύα, αλλά τοπικό!

*Για να ξέρετε, ο Μπαλιούκος ανέβηκε με ντάλα ήλιο τρεις φορές μέσα σε μία εβδομάδα στο αρχαίο Θέατρο Πλατιάνας, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των παρεμβάσεων που θα γίνουν. Μετά μην απορείτε γιατί βγαίνει και ξαναβγαίνει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος