FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 19/04/2021

Ημερομηνία: 19-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Χωρίς λύση

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται ο Παθολογικός τομέας του Νοσοκομείου Πύργου, καθώς από σήμερα και στο εξής ξεκινούν τα προβλήματα εφημέρευσης των κλινικών. Η πλειοψηφία των υπαρχόντων παθολόγων έχει ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες εφημερίες και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ακόμα δοθεί λύση από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και την 6η ΥΠΕ για την κάλυψή τους. Την ίδια στιγμή, οι τρεις Παθολόγοι που έχουν παραιτηθεί και θα αναλάβουν θέσεις στα Νοσοκομεία της Πάτρας βάσει της τελευταίας προκήρυξης, μετρούν μέρες, καθώς ήδη έχουν διαγραφεί από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου και εντός της εβδομάδας αναμένεται και το ΦΕΚ της οριστικής απόλυσής τους.

kalamatianos-dionusis

Πρώτη γραμμή

Για μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη ετοιμάζονται τα κόμματα στη Βουλή ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά. Από ό,τι έχω πληροφορηθεί, ο Τσίπρας θέλει στοχευμένη αντιπολίτευση, μακριά από προσωπικές και ανούσιες κόντρες, για αυτό και έχει ενημερώσει τον Διονύση Καλαματιανό, ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αρμόδια τομεάρχης είναι η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και λογικά αυτή θα είναι η εισηγήτρια, όμως δεν θα εκπλαγώ αν τελικά οριστεί ο Ηλείος βουλευτής.

Στοίχημα

Η θερινή τουριστική κίνηση είναι το μεγάλο στοίχημα για την οικονομία της Ηλείας –και της χώρας ολόκληρης- για αυτό ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, ποντάρει πολλά στην εικόνα της παραλιακής ζώνης, ώστε να είναι φιλόξενη και ελκυστική για κάθε επισκέπτη. Για αυτό το λόγο, φρόντισε ώστε ο δήμος να έχει πλέον το δικό του μηχάνημα για τον καθαρισμό των παραλιών του, απόλυτα συμβατό με τη νομοθεσία. Όπως ανέφερε ο ίδιος «πράξαμε το αυτονόητο, γιατί αγαπάμε το περιβάλλον, δημιουργώντας συνθήκες τέτοιες που επιβάλλει η παιδεία μας και η οπτική μας για τη φιλοξενία και τον πολιτισμό».

Ευχαριστίες

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων κοινωφελούς προγράμματος επισκέφτηκαν χθες το πρωί τον πρόεδρο του συλλόγου  εργαζομένων δήμων Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως, Χρήστο Γαρύφαλλο, για να του εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για τη συμβολή του στην ανανέωση των συμβάσεών τους. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων μάλιστα του προσέφερε και  ένα συμβολικό δώρο. Ο κ. Γαρύφαλλος τους ευχαρίστησε και αυτός από την πλευρά του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τη σημαντική βοήθεια που είχε από τον Ηλείο βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλο στο συγκεκριμένο θέμα.

Εποικοδομητική e-συζήτηση

Οι σοβαρές αλλαγές της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία συζητήθηκαν χθες εκτενώς στην τηλεδιάσκεψη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, στην οποία συμμετείχαν η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής και πρώην υφυπουργός Παιδείας, και ο Θέμης Κοτσιφάκης, μέλος του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η συζήτηση αφορούσε όλες τις αλλαγές όχι μόνο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκεί που η Ηλεία είναι το πρώτο «θύμα», αλλά και οι αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Κοινή διαπίστωση των ομιλητών ήταν ότι η σημερινή κυβέρνηση επιδεικνύει ξεκάθαρη εύνοια υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ότι εφαρμόζει το νεοφιλελεύθερο δόγμα «όποιος μπορεί προχωράει, όποιος δεν μπορεί αποκλείεται», με πιο τρανό παράδειγμα την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ενώ έγινε και συνοπτική αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τη συζήτηση συντόνισε άρτια η συντονίστρια Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Αννίτα Λάκκα.

Η Ελένη και οι Γιάννηδες

Στην Αθήνα ταξίδεψε το Σαββατοκύριακο ο αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλο, για να επισκεφθεί την κόρη του, Ελένη, φοιήτρια Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει στο Άλσος Παγκρατίου με τον Μακρισιώτη καλλιτέχνη Γιάννη Τζουανόπουλο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και ιδιαίτερα για την Ελένη, η οποία λατρεύει τη μουσική και το θέατρο.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Μαζεμένες αναρτήσεις από τον Καστρινό μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στη χθεσινή αποθέωσε τον Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος του είχε πει «όταν γεννηθείς τσαγκάρης και γίνεις καλός στο είδος σου, τότε να κοιτάξεις να φύγεις τέλειος τσαγκάρης». Στην προχθεσινή στηλίτευσε τη διαφαινόμενη πρόθεση του Συρίγου να ιδρύσει ΙΕΚ στην Ηλεία αντί για ΑΕΙ (τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα) σχολιάζοντας ότι «Είπαμε ότι είμαστε τελευταίοι ως Νομός , αλλά όχι ότι δεν καταλαβαίνουμε κιόλας».

*Τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκε χθες το πρωί μαζί με τη σύζυγό του ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλος, αξιοποιώντας τον λίγο ελεύθερο χρόνο του. Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ, από ό,τι έμαθα, συνάντησε τυχαία και τον προκάτοχό του και νυν δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για λίγα λεπτά τα αυτοδιοικητικά τους.

*Συζήτηση επί παντός επιστητού είχαν το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Πύργου ο γγ του δήμου Πύργου, Γιάννης Βαρελάς, με τον περιφερειακό σύμβουλο Παναγιώτη Μπράμο.

*«Άστεγη» είναι πλέον η ΝΟΔΕ Ηλείας από ό,τι έμαθα, καθώς τα γραφεία στα οποία στεγαζόταν ως τώρα, αναμένεται να ξενοικιαστούν – αν δεν ξενοικιάστηκαν ήδη.

*Την ξέπλυνε ο… Αλφειός την παρεξήγηση, καθώς έγιναν τα σχετικά τηλεφωνήματα.

*Τον Μιχάλη Κατρίνη θεωρεί καταλληλότερο για επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Βάλαρης, ο οποίο κατά διαστήματα συμμετέχει στο «πηγαδάκι» της κεντρικής πλατείας του Πύργου. Εκείνον που δεν θέλει με τίποτα, είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος