FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 19/03/2021

Ημερομηνία: 19-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κόκκινες γραμμές

Με το γνωστό στίλ της «ήρεμης δύναμης» ο Νεκτάριος Φαρμάκης έθεσε τις κόκκινες γραμμές. Αν το Πανεπιστήμιο Πατρών θέλει χρηματοδότηση, θα πρέπει να αποσύρει τον σχεδιασμό συρρίκνωσης. Όταν του το επισήμανε ο Τζαβάρας χθες, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ήταν σαφής και ξεκάθαρος στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στη συνέχεια, δεν δίστασε να εκφράσει τη διαφωνία του με τον Συρίγο, λέγοντάς του ότι διαφωνεί με την προσέγγιση του «λουκέτου» σε ό,τι δεν λειτουργεί, ειδικά όταν δεν έχει προλάβει να δοκιμαστεί. «Δεν το κλείνεις αλλά το ενισχύεις. Εδώ έχουμε τελείως διαφορετική προσέγγιη, υπουργέ», υπογράμμισε.

Αιχμηρός

Αιχμές για τη θητεία του Δημ. Μπαξεβανάκη άφησε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Συρίγο ο Ανδρέας Νικολακόπουλος. Χωρίς να αναφέρει το όνομά του, ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ είπε μέσες άκρες ότι ο Ηλείος πρώην υφυπουργός Παιδείας δεν έκανε κάτι για να ενισχύσει την Ηλεία και άφησε τον Βαρεμένο να κάνει «παιχνίδι» στην Αιτωλοακαρνανία.

Κερδισμένος

Έτσι όπως πάει η κατάσταση, ο κερδισμένος θα είναι ο Γεωργιόπουλος όσον αφορά τα πανεπιστήμια. Αυτά που αποκάλυψε χθες ο Συρίγος για την Ολυμπία, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις επαφές που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας. Τυχαία νομίζετε ότι ανέφερε τον «Ξένιο Δία» ο υφυπουργός Παιδείας;

Απάντησε

Με τον Λυμπέρη τα έβαλε ο Μάκης Μπαλαούρας, επειδή ο δήμαρχος Ήλιδας καταλόγισε ευθύνες στον Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ της Ηλείας. Ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι όσα είπε ο Λυμπέρης δεν έχουν βάση κι οτι υπονομεύει και διασπά τον κοινό αγώνα. «Στις επανειλημμένες σπόντες του δήμαρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη (…) απάντησα με ευγενικό μεν, αλλά και με καυστικό τρόπο. Επειδή δεν έχω μάθει να κάνω δημόσιες σχέσεις και να μασάω τα λόγια μου απευθύνθηκα στον δήμαρχο Ήλιδας και του απάντησα ότι αυτά που ισχυρίζεται δε στηρίζονται πουθενά, ούτε καν επιβεβαιώθηκαν από την ομιλήτρια- εκπρόσωπο του τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας», έγραψε σε ανάρτησή του.

Τους ισοπέδωσε

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Κώστας Τζαβάρας στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Συρίγο, όταν αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για νεόκοπους πανεπιστημιακούς που ευνοήθηκαν από τον νόμο Γαβρόγλου και «εξελίχθηκαν υπηρεσιακά», τονίζοντας ότι χρησιμοποιούν τη Σύγκλητο για να συνδικαλίζονται. Στη συνέχεια ήταν καυστικός, αποκαλώντας τους «απόστολους του ορθού λόγου», σημειώνοντας ότι κάνουν κατάχρηση της έννοιας του αυτοδιοίκητου θεωρώντας ότι μπορούν να αλλάζουν τον νόμο κατά το δοκούν, υποκαθιστώντας τη Βουλή.

Συνάντηση

Με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Δουναιίκων «Άγιος Γεώργιος», Σωτήρη Αχαμνό για δράσεις Πολιτισμού και θέματα ανάδειξης της περιοχής ως τουριστικού προορισμού συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Ν. Κοροβέσης. Αρχικά τον  ενημέρωσε σχετικά με τον σχεδιασμό των δράσεων από πλευράς Περιφέρειας, ενώ δεσμεύτηκε για συνεργασία και βοήθεια στις δράσεις του Συλλόγου, καθότι βασικός σκοπός της Περιφερειακής Αρχής αποτελεί η ενίσχυση των παραδόσεων του τόπου μέσα από το έργο των συλλόγων της περιοχής όπου διατηρούν ζωντανό το πνεύμα των εθίμων. Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους ώστε να σχεδιάσουν δράσεις του συλλόγου όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Με τους Διευθυντές και τους προϊσταμένους των τμημάτων αλλά και με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Πύργου συναντήθηκε χθες ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρ. Χριστόπουλος. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και πέντε σχεδόν μήνες μετά την έναρξη της κλινικής covid-19, συναντήθηκαν ώστε να θέσουν τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας και τον τρόπο διαχείρισης, ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών κορονοϊού δεδομένου ότι εδώ και καιρό, παρατηρείται πραγματικά ένα… μπάχαλο με ασθενείς να περιμένουν ατελείωτες ώρες και πολλές φορές έξω στο κρύο, έως ότου αποφασιστεί αν θα νοσηλευτούν ή όχι, και πού. Ας ελπίσουμε μόνο, ότι μετά από αυτή τη συνάντηση, η κατάσταση θα βελτιωθεί…

* Άργησε να συνδεθεί χθες ο Λυμπέρης στην τηλεδιάσκεψη με τον Συρίγο και αρκετοί απόρησαν. Την απάντηση την έδωσε ο Αντωνακόπουλος. «Σε υπουργείο θα είναι και θα ψάχνει για λεφτά. Οσο περισσότερο αργεί, τόσο περισσότερα θα πάρει» σχολίασε!

*Δηκτικός με τους καθηγητές της Γεωπονίας ο Λυμπέρης. «Πάτρα θέλανε, δεν τους  βγήκε τώρα και θα πάνε Μεσολόγγι, αλλά σε 2-3 χρόνια θα το πετύχουν», προέβλεψε ο δήμαρχος Ήλιδας.

*Ο Συρίγος πάντως ήταν καλά μελετημένος και ενημερωμένος για όλα. Κρατήστε μόνο ότι εκανε αναφορά σε «Αρχαία Ολυμπία» και «Αμαλιάδα». Δεν είναι τυχαία η επιλογή των δύο περιοχών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος