FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 19/02/2021

Ημερομηνία: 19-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Διπλό μέτωπο

Η κινητοποίηση για τις πανεπιστημιακές σχολές είναι πρωτόγνωρη, διότι στηρίζουν ακόμα και δήμοι που δεν έχουν άμεση εμπλοκή, ενώ η στάση της Περιφέρειας και των βουλευτών είναι σαφής, αν εξαιρέσουμε κάνα δυο παραφωνίες που μας προτρέπουν να ησυχάσουμε. Το μέτωπο είναι διπλό και ξεκάθαρο: το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν θέλει τα τμήματα στην Ηλεία και το αποτύπωσε στην καθ’ ύλην αρμόδια επιτροπή, ενώ το υπουργείο Παιδείας διά της μακράς σιωπής του δείχνει ότι δεν «καίγεται» και πολύ για τη στελέχωση των τμημάτων. Μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική κατάληξη, διότι θα πρέπει να αποτυπωθεί και στο μηχανογραφικό του 2021. Παραμένω απαισιόδοξο με έναν αστερίσκο, που είναι τα 20 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνειν το Πανεπιστήμιο Πατρών από την Περιφέρεια.

Ρεαλισμός

Νομίζω ότι η πιο ρεαλιστική πρόταση για τον Κυπαρισσιακό είναι αυτή που είχε καταθέσει προ μηνών με ερώτησή του ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, δηλαδή να ιδρυθεί αυτόνομη μονάδα διαχείρισης του Κυπαρισσιακού με έδρα τη Ζαχάρω, ξεχωριστά από το Κοτύχι, και να στελεχωθεί με τέτοιο τρόπο που να εκπροσωπούνται όλοι και να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο διαχείρισης.

Ενίσχυση και στο Ιόνιο

Την ενίσχυση των Λιμεναρχείων του Ιονίου ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα έχει δοθεί έμφαση στο Αιγαίο λόγω των μεταναστευτικών ροών, με συνέπεια το Ιόνιο πέλαγος να στερείται το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τα πλωτά μέσα. Ο κ. Καιρίδης υπενθυμίζει ότι η πρόσφατη επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πέλαγος και ζητά την ενίσχυση σε εξοπλισμό για να καταστεί ουσιαστική η ελληνική κυριαρχία στο Ιόνιο.

Αναποφάσιστος

Αναποφάσιστος δείχνει ο Αλέξης Καστρινός μέχρι στιγμής για το πολιτικό του μέλλον, τουλάχιστον με βάση τις ανακοινώσεις του. Από τη μία υπερασπίζεται το έργο του στον δήμο σαν να προετοιμάζεται για επιστροφή το 2023, από την άλλη θίγει θέματα όπως τα ΑΕΙ ως υποψήφιος βουλευτής. Επειδή οι βουλευτικές εκλογές θα προηγηθούν των δημοτικών, η λογική λέει ότι θα δοκιμάσει άλλη μία φορά τις δυνάμεις του στο εθνικό ψηφοδέλτιο. Αναλόγως αποτελέσματος θα προχωρήσει, αλλά το διπλό ταμπλό συνήθως δεν έχει αίσια έκβαση.

kalamatianos-dionusis

Διαρκή πυρά για τις συντάξεις

Επιμένει στην κριτική του προς την κυβέρνηση ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, αφού η αναμονή των συνταξιούχων παραμένει μεγάλη. Όπως επισήμανε, εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι συνταξιούχοι περιμένουν για χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους και δεν την έχουν πάρει ακόμη, για αυτό χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό, ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού και βελτίωση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Επί των ημερών του, πάντως, στο ΙΚΑ μειώθηκε αρκετά ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων, αλλά το τέρας της γραφειοκρατίας αποδείχθηκε ανίκητο ως προς την αναμονή.

Ερώτηση για τις καντίνες

Μειωμένο χρηματικό αντάλλαγμα και το 2021 για τις καντίνες ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, δεδομένου ότι το 2020 δεν ήταν καλή χρονιά ένεκα της πανδημίας. Παράλληλα, ο Ηλείος βουλευτής ζητά να μην καταβληθούν τα χρήματα πριν αρχίσουν να λειτουργούν οι καντίνες, όπως ισχύει ως τώρα, αλλά αργότερα.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Νέες αιχμές από τον Μπαλαούρα προς την Αυγερινοπούλου, αυτή τη φορά με αφορμή το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό, καθώς ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της καταλόγισε ότι παραπλανά τους πολίτες της Ηλείας. Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντηση!

*«Άφαντοι οι εκτιμητές για τις καταγραφές των ζημιών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου Ηλείας», επισημαίνει ο Βελόπουλος στον ΥΠΑΑΤ, Σπ. Λιβανό. Συνεχίζει την καλή δουλειά ο Βλαγκούλης.

*Έτσι όπως είναι τώρα τα δεδομένα, επί της ουσίας μια θέση είναι ανοιχτή για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

*Για να ξέρετε, ο Αχαιός Νίκος Παπανδρέου έχει μια χαρά σχέσεις με τον Κρητικό Νίκο Ανδρουλάκη, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό ενόψει εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.

*Στο Καραμανδάνειο διακομίστηκε χθες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μια μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Πύργου, η οποία νωρίτερα και ενώ βρισκόταν στο σχολείο της αισθάνθηκε αδιαθεσία. Η νεαρή μαθήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους καθηγητές της ότι δεν αισθάνεται καλά τα πόδια της. Αμέσως ενημερώθηκε η μητέρα της και με ασθενοφόρο διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου μετά τις πρώτες εξετάσεις, κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή της στο Καραμανδάνειο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος