FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 19/01/2021

Ημερομηνία: 19-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σκληρή κόντρα

Δεν πρόλαβα να γράψω χθες ότι θα έχουμε σύγκρουση μεταξύ Μπαλαούρα και Αυγερινοπούλου και λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκα. Να τα πάρουμε με τη σειρά: Αρχικά ο πρ. βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις δηλώσεις του Βορίδη περί συνομολόγησης σε δωροδοκία στην υπόθεση folli follie, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο νέος ΥΠΕΣ «χτυπά» υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, που στο διάστημα διακυβέρνησης ΝΔ, έχουν ζητήσει και έχουν πάρει από εταιρείες χορηγίες για ανάγκες των εκλογικών περιφερειών τους, όπως η Διον. Αυγερινοπούλου. Η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ σήκωσε… το γάντι με προχθεσινή ανακοίνωση, θέτοντας μεταξύ άλλων το ερώτημα προς τον Μπαλαούρα αν ο ίδιος απλά μεσολάβησε για χορηγία της Folli Follie στην Ηλεία ως αντάλλαγμα για να προσφέρει πολιτική κάλυψη στην εταιρία. Χθες ο Μπαλαούρας επανήλθε με σκληρή ανακοίνωση, καταλογίζοντάς της ότι και αυτή και το κόμμα της αμφισβητούν την εντιμότητάς αναπαράγοντας «σκουπίδια των ΜΜΕ», σημειώνοντας ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ηλειακών ΜΜΕ, αλλά και οι άλλοι συνάδελφοί σας της ΝΔ της Ηλείας, δεν το έπραξαν, αν και ένας εξ αυτών προκλήθηκε» και πως είναι «από την πάστα της (παλινορθούμενης) ΕΡΕ»!

Το παλεύει

Εξαντλεί κάθε περιθώριο ο Ανδρέας Νικολακόπουλος για τη Μουσειολογία. Χθες ενημέρωσε και τον νέο υφυπουργό Παιδείας,  Άγγ. Συρίγο, για την κατάσταση που επικρατεί και την ανάγκη στελέχωσης του τμήματος. Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ προσπαθεί διαρκώς για να βρεθεί λύση, όμως οι συσχετισμοί μέχρι τώρα δεν είναι υπέρ μας.

Όλα καθαρά

Συνολικά 32 rapid test διενεργήθηκαν χθες από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Νέα Φιγαλεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, για να ελαχιστοποιηθεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ηλεία. Ο πληθυσμός της νότιας Ηλείας αποτελείται κυρίως από ηλικιωμένους, οπότε και η παραμικρή διασπορά πρέπει να αποτραπεί.

Διπλές ευχές

Αμέτρητες ευχές δέχθηκε χθες ο Ηλείος αναπλ. διευθυντής του ΟΣΕ, Θανάσης Κοτταράς, τόσο για την ονομαστική του εορτή όσο και για την ανανέωση της θητείας του στον οργανισμό. Ο κ. Κοτταράς ορίστηκε πέρυσι, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Αχαιού Κώστα Σπηλιόπουλου, και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έβαλε σε σειρά τα ζητήματα και δρομολογησε σειρά έργων, με πρώτο το τουριστικό τρένο Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, ενώ ακολουθεί το –σαφώς πιο σύνθετο- εγχείρημα της επαναλειτουργίας της γραμμής Πύργος-Πάτρα.

Προστασία της πρώτης κατοικίας

Tην προστασία της πρώτης κατοικίας θέτει εκ νέου σε πρώτο πλάνο ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος σε κοινή του δήλωση με την υπεύθυνη Δικαιοσύνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, τόνισε ότι δεν μπορεί μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση  που έχει διαμορφώσει η πανδημία, να προστίθεται και ο κίνδυνος απώλειας της πρώτης κατοικίας. «Από τις 40.000 περίπου αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν υποβληθεί μόλις 4.400 αιτήσεις επαναπροσδιορισμού με τη βασική ευθύνη να μην ανήκει σ’ αυτούς. Οι δυσλειτουργίες της πλατφόρμας και οι συνθήκες στην λειτουργία Υπηρεσιών, που εμποδίζουν την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, έχουν επηρεάσει καθοριστικά αυτήν την κατάσταση» επισημαίνει κα προσθέτει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει με σχέδιο και χωρίς αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις την κατάσταση. Παράλληλα, ο Μιχ. Κατρίνης τονίζει ότι η 15ήμερη παράταση  για την υποβολή αιτημάτων επαναπροσδιορισμού ως τις 28/1 δεν αρκεί, για αυτό είναι αναγκαία νέα προθεσμόα. «Είναι η ελάχιστη κίνηση σεβασμού της Κοινωνίας που δοκιμάζεται, του Κράτους Δικαίου, χιλιάδων πολιτών που υποφέρουν», σημειώνει.

Η δημοσιογραφία σε μετάβαση

Στα βιβλιοπωλεία διατίθεται το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου και πρώην προέδρου του ΠΣΑΤ, Σωτήρη Τριανταφύλλου, με τίτλο «Τα μΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση». Πρόκειται για βιβλίο που προϊόν πολύχρονης έρευνας για τη διδακτορική του διατριβή, που εμπλουτίστηκε με τις έως τώρα επιδράσεις της πανδημίας του κορονοϊού στη βιομηχανία των ΜΜΕ. Ο κ. Τριανταφύλλου, ο οποίος έχει διδάξει στα τμήματα ΠΛΗ & ΜΜΕ και ΔΟΕΠ & ΤΜ του Πύργου, περιγράφει τις αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στη δουλειά του δημοσιογράφου και στα Μέσα, αγγίζοντας «δύσκολα» θέματα όπως το εργασιακό των δημοσιογράφων.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Με υψηλό ποσοστό συμμετοχής πραγματοποιήθηκε προχθές η τηλεδιάσκεψη της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι συμμετείχε σε αυτήν και ο βουλευτής και γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

*Σε γενικές γραμμές, η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κινείται ικανοποιητικά σε σχέση πχ με τη ΝΟΔΕ Ηλείας και τη ΝΕ Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, τόσο σε επίπεδο ζυμώσεων όσο και δράσεων, κορονοϊού επιτρέποντος.

*Σήμερα θα σας μεταφέρω αθηναϊκή πληροφορία. Ο Μητσοτάκης φέρεται να έχει πει σε συνεργάτες του ότι η δική του πρόθεση είναι να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν στα 3,5 χρόνια. Μια μερίδα συνεργατών επιμένει για τον φετινό Οκτώβριο, πάντα ιού επιτρέποντος. Η εκτίμηση της στήλης είναι ότι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2022.

*Έτσι όπως είναι τώρα τα δεδομένα, βγάλτε σίγουρα έναν από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και θα περιμένουμε να δούμε για άλλον έναν αν θα επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση.

* Στο πλαίσιο εργασιών βαριάς συντήρησης της υποδομής, ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής στην Κάτω Διάβαση Κ635 (Κόμβος Οβρυάς) της Περιμετρικής Πατρών (στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Για αυτό το λόγο, από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουλίου 2021 ο αριστερός κλάδος (κατεύθυνση προς Αθήνα) θα αποκλειστεί και η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων θα εξυπηρετείται από τον δεξιό κλάδο (κατεύθυνση προς Πύργο).  Για το ίδιο διάστημα κλειστός θα παραμείνει και ο κλάδος εισόδου του Κόμβου Οβρυάς (ΧΘ 220,2) στην κατεύθυνση προς Αθήνα και η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω του κόμβου Γλαύκου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος