FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 18/12/2020

Ημερομηνία: 18-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μνημόνευσε τον Μανώλη

Τον Μανώλη Αγιομυργιαννάκη μνημόνευσε χθες σε μια συγκινητική ανάρτηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας ότι οι νεκροί από τον κορονοϊό δεν είναι «ξένοι νεκροί» και απλοί αριθμοί σε μιαν αδιάφορη στατιστική, αλλά έχουν όνομα και πρόσωπο.  Επισημαίνοντας ότι οι New York Times δημοσιεύουν κάθε τόσο έναν κατάλογο νεκρών με δυο λέξεις που τους χαρακτήριζαν όσο ζούσαν, τόνισε ότι εμείς γνωρίζουμε ελάχιστους από όσους «δεν τα κατάφεραν» και μνημόνευσε «τον πρώτο μας νεκρό, τον εκπαιδευτικό Μανώλη Αγιομυργιαννάκη». Η κα Σακελλαροπουλου ανέφερε πως υπάρχουν χιλιάδες ακόμη, και πλάι σ’ αυτούς οι λαβωμένες τους οικογένειες που δεν ξέρουν πώς να πενθήσουν τον «απόντα θάνατο» των αγαπημένων τους. «Ας μη συμφιλιωθούμε με την απώλεια. Ας μη τη συνηθίσουμε. Ας μην ξεχάσουμε όσους έφυγαν, έστω κι αν η ανάμνησή τους εξουθενώνει την ηθική μας αντοχή. Αθέατοι πια, αλλά ονομασμένοι, οι νεκροί μας γίνονται φιλικοί, παρηγορητικές σκιές στη δύσκολη καθημερινότητά μας», υπογράμμισε.

Πρωινές Αιχμές

*Διαφάνεια Δικαιοσύνη Δημοκρατία. Τα τρία Δέλτα όποιος τηρεί, δεν βγαίνει ποτέ χαμένος.

*Την άμεση κατασκευή της Πατρών-Πύργου ζητά με ψήφισμά της η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (E.O.KA.),  καταγγέλλοντας την εγκληματική αδιαφορία όλων των Κυβερνήσεων για την μη κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών αυτοκινητοδρόμων. Από το στόμα τους και στου Καραμανλή το αυτί.

*Αρκετά καλή η τηλε-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία διότι συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα. Καλή δουλειά ο Σαϊτάς μέχρι τώρα.

*Ρώτησαν τη Φώφη για το νέο βιβλίο του Λοβέρδου και όσα γράφει, και αυτή απάντησε ότι έχει να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα. Είδες, Ανδρέα μου, για να βιάζεσαι να πεις ότι είσαι υποψήφιος από τώρα.

*Μία ακόμα επερώτηση από την Οικολογική Δυτική Ελλάδα στο επόμενο περ/κό. Αν μη τι άλλο, ο Κώστας Παπακων/νου τιμά τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Επισημαίνει ξεκάθαρα ότι για την αντιμετώπιση αυτής της διαχρονικής τραγωδίας, χρειάζονται μόνο ξεκάθαρες απαντήσεις με δεσμευτικό χαρακτήρα.

Πλήθος ευχών 1

Αμέτρητες ευχές δέχθηκε χθες η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, για την ονομαστική της εορτή. Οι σελίδες της στο fb κατακλύστηκαν από ευχετήρια μηνύματα, με την ίδια να εκφράζει τις ευχαριστίες της για την ανταπόκριση των πολιτών.

Πλήθος ευχών 2

Πλήθος ευχών δέχθηκε και ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός για την ονομαστική του εορτή, τηλεφωνικά αλλά και διαδικτυακά, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του. «Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους για τις ξεχωριστές και υπέροχες ευχές. Θα ήθελα πραγματικά να μπορούσα να σας δω από κοντά και να γιορτάσουμε παρέα. Εύχομαι  σε εσάς και τους αγαπημένους σας, υγεία, αγάπη, ευτυχία και δύναμη! Ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα τα καταφέρουμε και μόλις περάσει όλο αυτό, θα ξανασμίξουμε. Καλές γιορτές!», έγραψε.

Αναφορά

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο Ανδρ. Νικολακόπουλος, σχετικά με την καθυστέρηση στο έργο της πρόσβασης στα μοναστήρια της Ηλείας. Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κατέθεσε την επιστολή του Μητροπολίτη Ηλείας, κ. Γερμανού, στην υπουργό Πολιτισμού, Λ.Μενδώνη, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο.

Άλλο δήμαρχος, άλλο πάπας

Στο δημοκρατικό πολίτευμα, ο δημοκράτης δήμαρχος οφείλει πρώτα από όλα να σέβεται το δικαίωμα της μειοψηφίας να εκφράζει ελεύθερα την άποψή της και να ασκεί κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι. Οφείλει να σέβεται το δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να επικρίνει ό,τι δεν του αρέσει, χωρίς να τον ειρωνεύεται, να τον αποκαλεί εχθρό της πόλης ή να του αποδίδει οποιονδήποτε άλλο χυδαίο ή προσβλητικό χαρακτηρισμό. Ο δημοκράτης δήμαρχος οφείλει να διασφαλίζει τη διαφάνεια και όχι να κρύβει αποφάσεις. Όπως, λοιπόν, ο δήμαρχος Πύργου λαμβάνει τα εύσημα για τις παρεμβάσεις του στην Πατρών-Πύργου και στη Μουσειολογία ή για την άμεση προμήθεια τάμπλετ στους μαθητές, έτσι οφείλει να δέχεται την κριτική για λάθη και άστοχες ενέργειες, όπως έργα που ακυρώνει ως μη νόμιμα η Αποκεντρωμένη, όπως τα τραπεζώματα εν μέσω lockdown ή όπως ο τρόπος αντιμετώπισης εκπροσώπων της Χ.Α., κ.ά. Δεν έχει το αλάθητο του Πάπα, εξελέγη δήμαρχος για 4 χρόνια και οφείλει να σέβεται τους θεσμούς και να λογοδοτεί στους δημότες.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Προσωρινή αναστάτωση

Προσωρινή αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στον Πύργο, καθώς κάποιος πολίτης κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προκλήθηκε συνωστισμός επειδή ορισμένοι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί απέξω, προφανώς για να μπουν μέσα και να προσευχηθούν. Οι αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο και ύστερα από τις απαραίτητες συστάσεις το θέμα διευθετήθηκε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος