FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 18/11/2020

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κατήγγειλε άδικο πρόστιμο

Την επιβολή άδικου προστίμου κατήγγειλε χθες έξω από το Πολυτεχνείο  η Μαρία Κιούση από την Κρέστενα, λέγοντας ότι επιχείρησε να αφήσει λουλούδια στο μνημείο έχοντας τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προτού βγει έξω. Όταν έφτασε στο σημείο οι αστυνομικοί τής ζήτησαν να τους επιδείξει τα στοιχεία της. Εκείνη έδειξε το έντυπο μετακίνησης για την εργασία της και ένα SMS με τον κωδικό 6 που όπως είπε έστειλε ενώ βρισκόταν στο γραφείο για να φτάσει στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί αφού έλεγξαν τα έγγραφα, της απάντησαν πως δεν δικαιολογείται η μετακίνηση και της βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.«Η εργασία μου βρίσκεται στα 100 μέτρα. Έρχομαι κάθε χρόνο. Σέβομαι την πανδημία και την υγεία των συμπολιτών μου, τηρώ τα μέτρα, φοράω μάσκα και ήρθα να αφήσω ένα λουλούδι στην πόρτα και να φύγω. Είμαι μόνη μου», τόνισε.

Πρωινές Αιχμές

-Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου σταματά τη λειτουργία του το κατάστημα της Πειραιώς στη γωνία Μ. Αλεξάνδρου & Θεμιστοκλέους στον Πύργο. Οι εργασίες του μεταφέρονται στο κατάστημα που είναι στην Πλατεία Αυγερινού. Για το ΑΤΜ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν θα παραμείνει.

– Οκτάωρη στάση εργασίας προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΝΜ Αμαλιάδας, για να υποστηρίξει το αίτημά του για την επιστροφή όλων των εργαζομένων που μετακινήθηαν στο Νοσοκομείο του Πύργου, διευκρινίζοντας ότι στην κινητοποίηση μπορούν να συμμετέχουν με απόφαση και της ΠΟΕΔΗΝ και οι μετακινημένοι.

– Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ για την έκδοση δημοσιογραφικής διαπίστευσης σε Ηλείο ιερέα από τοπική εφημερίδα, ζητώντας από τη Διεύθυνση να ακυρώσει την «ταυτότητα» και να μην επιτρέψει την άλωση του δημοσιογραφικού χώρου από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν, κάνοντας λόγο για «τραγικότητα στην οποία έχει περιέλθει το δημοσιογραφικό λειτούργημα».

-Ισχυρή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας χθες το απόγευμα στον Πύργο, καθώς υπήρχε η φημολογία για πορεία λόγω του Πολυτεχνείου. Εντέλει προτιμήθηκε η ολιγόλεπτη συγκέντρωση στον λόφο του Επαρχείου και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίσταση, με αποστάσεις και υπό τη διακριτική παρουσία αστυνομικών.

-Με γοργό ρυθμό ενισχύεται η covidκλινική του ΓΝ Πύργου, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός. Χθες ανακοινώθηκαν 10 κρούσματα στην Ηλεία, αριθμός που σίγουρα δεν επιτρέπει εφησυχασμό, ενώ στη γειτονική Αχαΐα 34. Ας ελπίσουμε ότι θα αντέξουμε μέχρι να αρχίσει να αποδίδει τolockdown.

Σύμφωνο για το Κλίμα

Στο Σύμφωνο Δημάρχων για το κλίμα θα προσχωρήσει ο δήμος Πύργου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου. Πρόκειται για ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, η οποία δίνει τηνευκαιρία στις τοπικές αρχές να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιµωνπηγών ενέργειας στις περιοχές τους ενώ παράλληλα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τηνχρηµατοδότηση των ΟΤΑ από Ευρωπαϊκά Προγράµµατα. Με την υπογραφή του Συµφώνουαπό τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, ο δήµοςδεσµεύεται να συντάξει µια Βασική Απογραφή Εκποµπών και να υποβάλει ένα Σχέδιο ∆ράσης για τη Βιώσιµη Ενέργεια με δημοσίευση των αποτελεσμάτων ανά διαστήματα και τη διοργάνωση σχετικών ενημερωτικών ημερίδων.

Εμψυχώνει

Δίπλα στους κατοίκους των Πετραλώνων βρέθηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, καθώς οι περισσότεροι ήταν ανήσυχοι λόγω του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε ετεροδημότη. Αξιοποιώντας και την επαγγελματική ιδιότητα του ψυχιάτρου, ο κ. Αλεξανδρόπουλος συζήτησε για αρκετή ώρα με τους κατοίκους, βοηθώντας τους ώστε να αποφορτιστούν και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Εξιτήριο

Εξιτήριο πήρε προχθές το απόγευμα ο Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλευόταν εδώ και μερικές ημέρες λόγω του ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, με ήπια συμπτώματα. Πλέον έχει επιστρέψει στο σπίτι του, όπου και ξεκουράζεται ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες.

Απόφαση υπονόμευσης

«Χτύπημα κάτω από τη μέση» θεωρεί ο Κώστας Τζαβάρας την απόφαση της Πειραιώς να κλείσει το κατάστημα στην Αρχαία Ολυμπία, την ώρα που η κυβέρνηση κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να πείσει τη Microsoft να επενδύσει με πολιτιστική χορηγία στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ τόνισε στην ερώτησή του προς τον Σταϊκούρα ότι αυτή η απόφαση αφενός υπομονεύει τις προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου για την προσέλκυση επενδύσεων και αφετέρου επιβαρύνει τους πολίτες εν μέσω lockdown.

Ερώτηση για το αρδευτικό της Ηλείας

Ερώτηση για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου της Γαστούνης κατέθεσαν χθες εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Διονύση Καλαματιανού, ζητώντας να πληροφορηθούν από τον Βορίδη σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το έργο, αν ελλοχεύει κίνδυνος να χαθεί, δεδομένου ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο τελος του 2023 και αν υπάρχει η πρόθεση να εντάξει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και την υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ Αμαλιάδας, Α΄ Πύργου, Πελοπίου και Επιταλίου. Όπως αναφέρουν στην ερώτηση, πρόκειται για βασικό έργο υποδομής για  τον αγροτικό κόσμο του νομού, το οποίο θα προαγάγει τη βελτιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων, με την ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής και θα διασφαλίσει την εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων, καθώς τα υπάρχοντα καναλέτα βρίσκονται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, με σημαντικές φθορές και τεράστιες διαρροές ποσοτήτων νερού.

Για το Πολυτεχνείο

Ανάρτηση για την επέτειο του Πολυτεχνείου έκανε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος, τονίζοντας ότι αποτελεί για όλους τους Έλληνεςσύμβολο για τη δημοκρατία και την ελευθερία, προτείνοντας εναλλακτικό εορτασμό για φέτος λόγω της πανδημίας. «Φέτος, λόγω των δυσκολιώνοφείλουμε να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικότρόπο.Ας βοηθήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικόπροσωπικόπου μάχεταικαθημερινά για τη ζωήόλων μας», έγραψε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος