FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 18/9/2020

Ημερομηνία: 18-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Βίντεο-μήνυμα προσοχής και εγρήγορσης

Τη δύναμη της τεχνολογίας αξιοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προβάλλοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους πολίτες λόγω της κακοκαιρίας που μας πλήττει από χθες, διότι καλά είναι και τα γραπτά, αλλά η νεολαία σήμερα στο youtube είναι όλη μέρα. Όπως ανέφερε, η περιφέρεια βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας καθώς και με το σύνολο των τοπικών αρχών για να αποτραπεί ο  παραμικρός κίνδυνος. Ο περ/ρχης ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, σημειώνοντας ότι συχνά η άγνοια και η έλλειψη ετοιμότητας αποτελούν φαινόμενο ακόμα πιο επικίνδυνο από τα φυσικά φαινόμενα. «Αυτή τη φορά όλοι ξέρουμε και όλοι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Με γνώση συντονισμό και αποφασιστικότητα θα περάσουμε τη φουρτούνα», επισήμανε.

Aπορρίψεις και πληρωμές

Απέρριψε την ένσταση της GD Infrastrutture κατά της απόφασης διάλυσης της σύμβασης για το έκτο από τα οκτώ τμήματα της Πατρών-Πύργου Πάτρας-Πύργου το υπουργείο Υποδομών, σημειώνοντας ότι «η πρόοδος των εργασιών δεν ήταν σύμφωνη με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου, ούτε οι απορροφήσεις ακολουθούσαν τις χρηματορροές που είχε υποβάλει ο ανάδοχος». Παράλληλα, προχωρεί σε «ξεκαθάρισμα» των οφειλών του προς τους εργολάβους που είχαν σημειώσει πρόοδο στο έργ, εγκρίνοντας πληρωμή για την Intrakat, που είχε αναλάβει το τμήμα Αμαλιάδας – Δουνεΐκων, φθάνοντας σε πρόοδο το 14,31%. Η Intrakat έλαβε συνολικά 4,7 εκατ. ευρώ, από τα 32,28 εκατ. ευρώ της σύμβασης που είχε υπογράψει. Επίσης η GD Infrastrutture έλαβε ακόμα 50.000 ευρώ για το Κάτω Αχαΐα – Σαγέικα φθάνοντας συνολικά τις 742.000 ευρώ από τα 34,9 εκατ. ευρώ της σύμβασης (να σημειωθεί ότι πληρωμή της προκαταβολής της έχει ανασταλεί από τον Ιούλιο). Όσον αφορά το έργο; Υπομονή ως το τέλος του έτους…

Δυσαρέσκεια για τη σύσκεψη

Την ενόχλησή του για την «κλειστή» σύσκεψη του Καραμανλή για την Πατρών-Πύργου εξέφρασε ο Διονύσης Καλαματιανός, σημειώνοντας ότι ούτε τώρα δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των εργασιών, μετά την ακύρωση των εργολαβιών που κατασκεύαζαν τον αυτοκινητόδρομο τον Μάρτιο του 2020. Ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι παρεμβάσεις βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τις ανάγκες για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου, απαιτώντας την  άμεση επανέναρξη κατασκευής σύγχρονου, κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, όπως έχει συμβεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. «Δυστυχώς, οι εμμονές του και η καταστροφική επιλογή του για ακύρωση του εγκεκριμένου και χρηματοδοτημένου έργου που είχε ξεκινήσει, έχει τραγικές συνέπειες στις ζωές συμπολιτών μας και στην ανάπτυξη του τόπου μας», υπογράμμισε.

Αιχμηρός

Αιχμές εναντίον της ΕΤΑΔ άφησε με διακριτικό τρόπο χθες ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του ΣΟΠΠ Ηλείας., λόγω της αδράνειάς της σε αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Όπως ανέφερε, η τάφρος γύρω από τη λίμνη Καϊάφα, και η «μπούκα» που οδηγεί στη θάλασσα, είναι ακαθάριστες και ο δήμο δεν μπορεί να παρέμβει. «Είναι σαν να έχουμε ένα ξένο κομμάτι μέσα στον δήμο μας», σχολίασε.

Ενίσχυση

Ιδιαίτερα ενισχυμένη είναι η Πυροσβεστική στην Ηλεία, καθώς έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα του διοικητή ΠΥ Ηλείας, Βασίλη Σολδάτου, και ήδη από χθες είναι σε ετοιμότητα συνολικά 25 συνεργεία για να επέμβουν όπου χρειαστεί, καθώς και γεννήτριες αν τυχόν προκύψει διακοπή ρεύματος. Ο κ. Σολδάτος ζήτησε και μια πλατφόρμα για το ερπυστριοφόρο από την ΠΕ Ηλείας, αλλά λόγω βλάβης θα μισθωθεί άλλη από ιδιώτη. Πλατφόρμα υπάρχει πάντως και είναι στην Τρίπολη. Ώρα να επιστρέψει σιγά σιγά…

Παρ΄ολίγον πνιγμός στη Σπιάντζα

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου ένας άνδρας, ο οποίος παραλίγο να πνιγεί στην παραλία της Σπιάντζας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο νεαρός παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πήγε να κολυμπήσει στο νταραβέρι, όμως τα θαλάσσια ρεύματα ήταν πολύ ισχυρά και τον παρέσυραν, με συνέπεια, να αρχίσει να ζητά  τη βοήθεια συγγενών του, που βρίσκονταν στην ακτή, οι οποίοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν ειδοποιώντας το ΕΚΑΒ. Εντέλει κατάφερε με δυσκολία να βγει μόνος του στην παραλία, απ’ όπου και τον παρέλαβε το ασθενοφόρο.

Διεθνής καταξίωση

Σε συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες» (ΜEDEL) στη Φλωρεντία θα συμμετάσχει σήμερα η Διονύσια Μπιτζούνη. Η εξ Ηλείας καταγόμενη πρόεδρος του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ είναι ιδρυτικό μέλος της MEDEL και από το 2019 διατελεί πρόεδρος του ελληνικού τμήματος. Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι  «ο Εισαγγελέας και ο ρόλος του στο δίκαιο στην Ευρώπη» και η ίδια θα μιλήσει στην ενότητα που αφορά τα μοντέλα και ζητήματα του καθεστώτος αυτονομίας και αυτοδιοίκησης της εισαγγελίας σε εθνικό επίπεδο.

Τηλεδιάσκεψη για κορονοϊό

Σε αυξημένη επιφυλακή είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Ηλείας, μετά μαθητικό κρούσμα κορονοϊού σε Γυμνάσιο του Πύργου. Χθες το μεσημέρι, στη μία, έγινε τηλεδιάσκεψη υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, με θέμα τον κορονοϊό και πώς το αντιμετωπίζουμε. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ενημέρωσαν η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κα Μαστοράκου, ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας, Ν.Κατσαρός και η Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κα Γιάννα Σταυροπούλου. Επίσης παρευρέθηκαν όλοι οι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος