FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 18/06/2021

Ημερομηνία: 18-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Πράσινο» για την ανάπλαση

Θετικά και ομόφωνα γνωμοδότησε το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της ΠΕ Ηλείας για την έναρξη της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατακόλου, ανταποκρινόμενο στο σχετικό αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου. Στην πρόσφατη τηλε-συνεδρίαση, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας ανέφερε ότι βάσει της νομοθεσίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση η γνώμη του περιφερειακού συμβουλίου Δημοσίων Έργων ακόμα και με τον νέο νόμο 4674/2020, ο οποίος απαιτεί γνωμοδότηση Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων για μελέτες με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ. Σας θυμίζω πως η ανάπλαση είναι 10,5 εκατ. ευρώ.

Iκανοποίηση

Την ικανοποίησή της για την ίδρυση του Εσπερινού Λυκείου στη Ζαχάρω εξέφρασε η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία είχε συμβάλει με τις επαφές της με την αρμόδια υφυπουργό Ζέτα Μακρή, στην υλοποίηση του αιτήματος. Όπως ανέφερε, το Εσπερινό Λύκειο θα δώσει στους πολίτες της νότιας Ηλείας μια σημαντική ευκαιρία να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, ενώ θα καλύψει τη ζήτηση που έχει εκφραστεί από πολίτες. Η κα Αυγερινοπούλου υποστηρίζει τη ίδρυση και των άλλων δύο σχολικών δομών που έχει υποβάλει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Εσπερινού ΕΠΑΛ στον Πύργο και του Εργαστηριακού Κέντρου στην Αμαλιάδα.

Προτεραιότητες

Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και η πολιτική προστασία είναι οι επόμενες προτεραιότητες του Σάκη Μπαλιούκου μόλις τεθεί σε οριστική τροχιά ύφεσης η πανδημία. Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ετοιμάζει δημοπράτηση για την οδοποιία, ενώ είναι σε διαρκή εγρήγορση για τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα του καλοκαιριού.

Πρωτοβουλίες

Σχέδια για την «ανάσταση» της αγοράς κάνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, μαζί με τα μέλη του Συλλόγου, μήπως και αλλάξει το κλίμα. Στα πλάνα του περιλαμβάνεται και η διοργάνωση μιας εκδήλωσης στα πρότυπα της Λευκής Νύχτας προς τον Αύγουστο, κορονοϊού φυσικά επιτρέποντος.

Περί υπερψήφισης

Τα πράγματα στη θέση του έβαλε με ανάρτησή του χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχετικά με την αρνητική στάση του κόμματός του στο νομοσχέδιο για το εργασιακό και την ταυχρόνη υπερψήφιση 55 άρθρων του. Όπως ανέφερε, τα νομοσχέδια δεν είναι, συνήθως, ένα ενιαίο σύνολο, όπου όλα τα άρθρα εξυπηρετούν τον ίδιο στόχο και πρόσθεσε ότι ένα νομοσχέδιο μπορεί να είναι απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, αντιδραστικό, λόγος για να πέσει η κυβέρνηση από ένα και μόνο άρθρο του, ακόμη και αν συνοδεύεται από 350 θετικά άρθρα. «Έφεραν ένα νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, προωθεί τις ατομικές συμβάσεις, μειώνει τη δύναμη του εργαζομένου με κάθε τρόπο. Για αυτό καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο και επί της αρχής και επί του συνόλου. Μαζί με αυτά τα άρθρα όμως, όντως βάλανε και θετικές διατάξεις. 55 για την ακρίβεια. Διατάξεις που ήταν ευρωπαϊκές οδηγίες, διατάξεις που αφορούσαν την προστασία από σεξουαλική παρενόχληση, τον βιασμό και βία στον χώρο εργασίας κλπ» , επισήμανε.

Οι μικρές “τερέζες” του Πύργου!

Πυκνώνουν τα παράπονα δημοτών του Πύργου, έχουμε ήδη δεχθεί τηλέφωνα στα γραφεία της εφημερίδας,  ότι τον τελευταίο καιρό η πόλη έχει γίνει πεδίο επιδρομής κατσαρίδων που βγαίνουν από τις αποχετεύσεις και “βολτάρουν” στους δρόμους αλλά και στα σπίτια!

Ειδικά τώρα που έχει καλοκαιριάσει και τα φρεάτια είναι στεγνά λόγω της ζέστης, κατοικοεδρεύουν σε όλο το αποχετευτικό σύστημα και οι μικρές «τερέζες” σουλατσάρουν αμέριμνες , προκαλώντας τη δυσφορία των πολιτών. Ο δήμος Πύργου θα πρέπει να λάβει  έγκαιρα τα μέτρα του και να προχωρήσει σε απολυμάνσεις του αποχετευτικού δικτύου για να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα γιατί το ζήτημα έχει να κάνει με την υγειονομική προστασία των δημοτών.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Από τις 14 Μαΐου σας είχαμε αποκαλύψει εγκαίρως τον ακήρυχτο πόλεμο για τη σταφίδα φέτος. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα κάνει το ΥΠΑΑΤ, διότι και οι δύο πλευρές έχουν τις άκρες τους στην κυβέρνηση.

*Ο Κατσιφάρας, πάντως, θέλει να το φέρει προς συζήτηση σε κάποια από τα προσεχή περιφερειακά συμβούλια.

*Από ό,τι έμαθα, με τους «Ανδρουλάκηδες» συναντήθηκε ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ.Γεωργιόπουλος, καθώς τον συνδέει φιλία με τον Γρ. Φελώνη, από την εποχή που ο δεύτερος ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών.

*Ποιος αντιδήμαρχος μεγάλου δήμου της Ηλείας εξέφρασε τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, κατά τις συναντήσεις του με τους συνεργάτες του Έλληνα ευρωβουλευτή;

*Tον Ανδρέα Νικολακόπουλο αντέγραψε ο συνονόματος βουλευτής Κατσανιώτης, καθώς πρότεινε τη μεταφορά των πολυτεχνικών σχολών του Παν/μίου Πελ/σου στο Αίγιο, ως αντιστάθμισμα για την επικείμενη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας. Του έριξε άκυρο βέβαια ο πρύτανης του ιδρύματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος