FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 18/01/2021

Ημερομηνία: 18-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Η πρόθεση και ο κίνδυνος

Νέο πρόγραμμα δανείων σε μικρές επιχειρήσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ανακοίνωσε χθες ο αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ακόμα εργαλείο στήριξης επιχειρηματικών μονάδων που πλήττονται από την πανδημία και έχουν περιορισμένη ή μηδενική πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. Το πρόγραμμα αφορά τη χορήγηση δανείων 30.000-50.000 ευρώ ανά επιχείρηση, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου κατά 90%. Όπως ανέφερε,  «λόγω της υψηλής εγγύησης, θα πάρουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αυτό το ποσό που το έχουν ανάγκη». Επειδή το 2007 έγινε κάτι αντίστοιχο αλλά τα δάνεια δόθηκαν χωρίς δικλίδες ασφαλείας,  νομίζω ότι θα πρέπει να προβλεφθεί από τώρα η στάση των τραπεζών όταν έχουν δάνεια με κρατική εγγύηση, ώστε να μην επιδείξουν ξανά απροθυμία στη διευκόλυνση.

Προτεραιότητες

Αφοσιωμένος στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα είναι ο Διον. Καλαματιανός, για αυτό και δεν συναντήσατε πουθενά το όνομά του στα παραπολιτικά ρεπορτάζ του αθηναϊκού Τύπου. Ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά δεν καταπιάνεται με το λεγόμενο «παρασκήνιο», που υπάρχει προφανώς σε όλα τα κόμματα εξουσίας, και έχει ως προτεραιότητα  πώς θα χτιστεί αντιπολιτευτικός λόγος προς την κυβέρνηση και πώς θα διαμορφωθούν συνθήκες προοδευτικής διακυβέρνησης.

Σχολιάστηκε

Ο ορισμός του Μιχ. Κατρίνη ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ «έπαιξε» σχεδόν σε όλο τον κυριακάτικο Τύπο. Η απόφαση αξιολογήθηκε ως επιβράβευση του βουλευτή Ηλείας από τη Φώφη Γεννηματά, αφού κατά κοινή ομολογία σηκώνει μεγάλο κοινοβουλευτικό βάρος και έως τώρα ανταποκρίνεται με επιτυχία, είτε σε συζητήσεις στην ολομέλεια είτε σε επίκαιρες ερωτήσεις. Φυσικά δεν έλειψαν και οι ποικίλες ερμηνείες στις στήλες με τα παραπολιτικά σχόλια! Ο ίδιος συνεχίζει στον ίδιο υψηλό ρυθμό και με έμφαση στην οικονομία, που πλέον περνά σε πρώτο πλάνο μετά την ύφεση της πανδημίας.

Ψύχραιμος

Μάχη με τον χιονιά έδωσε από προχθές το πρωί ο αντιδήμαρχος ΔΕ Λαμπείας, Βασίλης Αρβανίτης, για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Το προτέρημά του είναι ότι αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και χιούμορ τα «πυρά» που δέχεται, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι υποκινούμενα από συγκεκριμένα πρόσωπα και συμφέροντα. Εγώ στη θέση του δεν είμαι σίγουρος ότι θα αντιδρούσα με τον ίδιο τρόπο!

Νεκρός 78χρονος με κορονοϊό

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το μεσημέρι ένας 78χρονος άνδρας από την Ηλεία, που νοσηλευόταν με κορονοϊό στην κλινική covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, ο 78χρονος νοσηλευόταν για αρκετό διάστημα στη ΜΕΘ-COVID και είχε πρόσφατα μεταφερθεί στην κλινική.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Μπαρούτι μυρίζει ξανά η ατμόσφαιρα στον δήμο Ήλιδας και είμαστε ακόμα στα μέσα της τετραετίας. Ως το 2023 προβλέπεται σκληρή κόντρα μεταξύ Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλου.

*Όχι ότι στον Πύργο είναι πιο ήρεμη κατάσταση. Αντωνακόπουλος και Καννής είναι στα χαρακώματα, χωρίς προς το παρόν να βλέπω διάθεση ανακωχής από κάποια πλευρά.

*Την Καθαριότητα στον Πύργο την ανέθεσε στον Κοτσώνη ο δήμαρχος. Μένει να δούμε αν θα αναθέσει και την Πολιτική Προστασία σε αντιδήμαρχος. Προς το παρόν, έχει συστήσει Αυτοτελές τμήμα το οποίο υπάγεται απευθείας στον ίδιο, αλλά επειδή είναι ανθρωπίνως αδύνατον να πηγαίνει διαρκώς παντού, ίσως αποφασίσει να τη δώσει σε κάποιον.

*Παράλληλα, ο δήμαρχος όρισε δύο νέους άμισθους συμβούλους: τη Σοφία Μπούρμπουλα σε θέματα Πολιτισμού και τον Γιάννη Παπαγιαννάκη σε θέματα περιβάλλοντος.

*Έτσι που το πάει η Κεραμέως, πιο πιθανό είναι να δούμε αστυνομικούς στη Μουσειολογία παρά καθηγητές!

*Προβλέπω να ανοίγεται κόντρα διαρκείας μεταξύ Μάκη Μπαλαούρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου με φόντο τις δωρεές και τη folli follie.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος