FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 17/09/2021

Ημερομηνία: 17-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τρίτη δόση και κρούσματα σε μαθητές

Ξεκίνησε η χορήγηση και της 3ης δόσης στους πολίτες άνω των 60 και στην Ηλεία. Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 32 άτομα. Διευκρινίζεται ότι πλέον όλοι κάνουν Pfizer, ασχέτως αν είχαν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις με άλλο εμβόλιο. Συνολικά στον νομό έχουν 135.868 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 72.943 αφορούν μία δόση και οι 67.701 είναι ολοκληρωμένοι. Είμαστε δηλαδή περίπου στο 40%, ποσοστό που απέχει από το να χαρακτηριστεί τείχος ανοσίας. Το θετικό είναι ότι ο ημερήσιος μέσος όρος έχει πέσει στα 20-25 πλέον, ωστόσο οι υγειονομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί στη διασπορά του ιού ανάμεσα στα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, μόνο στην περιοχή της Ζαχάρως έχουμε από τρία ως πέντε κρούσματα ημερησίως αυτήν την εβδομάδα σε μαθητικό πληθυσμό.

Οξύς

Eυθεία βολή κατά του Μπογδάνου και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι η πρακτική του «γαλάζιου» βουλευτή είναι άθλια. «Εστιάζει σε συγκεκριμένους, εξυπηρετώντας τον κ. Μητσοτάκη που ψαρεύει σε θολά νερά της ακροδεξιά. Είναι ανεπίτρεπτη η σιγή, η ανοχή και η κάλυψη σε πρακτικές που θυμίζουν αυτές της Χρυσής Αυγής», έγραψε στο τουίτερ ο Ηλείος βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να δείχνει τέτοια ανοχή και ταυτόχρονα να θεωρεί ότι η ΝΔ ανήκει στον χώρο των δημοκρατικών κομμάτων.

Δημοφιλία

Ισχυροποιείται το τελευταίο διάστημα εντός ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός, αφού κι ο Τσίπρας δείχνει να τον εμπιστεύεται περισσότερο στα ζητήματα της Υγείας, προς μεγάλη λύπη του… Παυλάρα. Ο Ανδρέας Ξανθός είναι ίσως το δημοφιλέστερο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ καθότι κάνει αντιπολίτευση ουσιαστική και είναι συναινετικός όπου χρειάζεται.

Στοίχημα

Ιδιαίτερο βάρος στην ίδρυση Εσπερινών σχολείων δίνει ο προϊστάμενος τη Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γ. Φωτεινόπουλος, για αυτό και μετέβη στη Ζαχάρω το απόγευμα της Δευτέρας, για να παραστεί στον αγιασμό. Στόχος του είναι να ιδρυθεί επίσης Εσπερινό ΕΠΑΛ στον Πύργο και εργαστηριακό κέντρο στην Αμαλιάδα.

Διακριτικός

Όσοι περιμένουν από τον Κώστα Σημίτη, να πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψήφιου στις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ, άδικα περιμένουν. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε ως τώρα. Όσοι επιχειρούν να τον παρουσιάσουν ως υποστηρικτή τους, μάλλον το κάνουν εκ του πονηρού για να δελεάσουν μερίδα ψηφοφόρων. Κατά τα άλλα, να σας ενημερώσω ότι ο Κώστας Σημίτης έκανε ολιγοήμερες διακοπές στο εξοχικό του στο Κορακοχώρι και περιορισμένες εξόδους για φαγητό στο Κατάκολο.

Περί ΣΔΙΤ

Δεν είναι και πολύ σύμφωνος με τις ΣΔΙΤ στην Υγεία ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, καθώς θεωρεί ότι το κόστος θα είναι υψηλότερο. Φέρνοντας ως παράδειγμα τον Πύργο, ανέφερε ότι για αρκετά χρόνια στις τεχνικές ειδικότητες είχε ιδιώτη, σημειώνοντας ότι όταν προσελήφθη επικουρικό προσωπικό  αυτής της ειδικότητας, το κόστος μειώθηκε κατά 35% περίπου. «Η ενδυνάμωση της ΠΦΥ στον τομέα της εργαστηριακής και απεικονιστικής της υποστήριξης είναι αναγκαία. Το πώς είναι το ερώτημα..» τόνισε.

Του Ηλία Μακρή

Πρωινές Αιχμές

*Όλους θετικούς τους βλέπω να ξαναπροσπαθήσουν για τη «διάσωσης» της Μουσειολογίας, αλλά μάλλον το τρένο έχει φύγει προ πολλού.

*Από τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών και την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η Κεραμέως και ο Μπούρας συμπέραναν ότι το έθνος έχει ανάγκη από την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι. Αστεία πράγματα.

*Περιμένω από τον υφυπουργό Άγγελο Συρίγο, που έλεγε ότι είναι υπερβολή να υπάρχει Γεωπονία στην Αμαλιάδα, να μας πει αν είναι υπερβολή τα τέσσερα γεωπονικά ΑΕΙ στην Αιτ/νία με 50 φοιτητές όλους μαζί. Χορτάσαμε δούλεμα φέτος.

*«Κίτρινη» έδειξε η κυβέρνηση στον Μπογδάνο αντί να τον αποβάλει. Από ό,τι μαθαίνω, όμως, έχουν γνώση οι φύλακες όταν γίνουν διπλές εκλογές. Σας θυμίζω μόνο ότι η δεύτερη κάλπη είναι με λίστα.

*Με απρέπεια φέρθηκαν οι του ΚΙΝΑΛ στον πρώην βουλευτή Ηλείας, Γ. Ζαφειρόπουλο, όπως διαβάζω στα Parapolitika.gr. Δεν τον κάλεσαν στην επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, παρά μόνο λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση –κι αυτό με παρέμβαση Λαλιώτη- και ο κ. Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε ευγενικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος