FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 17/08/2021

Ημερομηνία: 17-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Η εκλογική εκτίμηση της Φώφης

Την ευκαιρία για ολιγόλεπτη συζήτηση με τη Φώφη Γεννηματά είχαμε την περασμένη Παρασκευή, στην είσοδο του δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Της ζητήσαμε την εκτίμησή της για το χρόνο των εκλογών, με την επισήμανση της πρωθυπουργικής ατάκας «θα ήταν ένδειξη αδυναμίας αν έκανα πρόωρες εκλογές». Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν έδειξε να πείθεται από τις διαρκείς διαβεβαιώσεις του Μητσοτάκη περί εξάντλησης της τετραετίας και μας είπε –αυτήκοοι μάρτυρες Κατρίνης, Γεωργιόπουλος, Κουτσούκος- ότι αν τελικά δεν αιφνιδιάσει το επόμενο δίμηνο, θα στήσει σίγουρα κάλπες μέσα στο 2022, είτε άνοιξη είτε φθινόπωρο, καθότι μαζεύτηκαν πολλές αποτυχίες και η επικοινωνιακή πολιτική δεν αρκεί πλέον.

Εισακούστηκε

Προ ημερών ο Τζαβάρας έκανε μια παρέμβαση σχετικά με τον ρόλο της Αποκεντρωμένης στις δασικές υποθέσεις, η οποία επί της ουσίας έγινε αποδεκτή από τον Βορίδη. Προχθές, ο ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι όλες οι δασικές υπηρεσίες μεταφέρονται από την Αποκεντρωμένη και πλέον θα υπάγονται απευθείας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, υιοθετώντας την πρόταση του Ηλείου βουλευτή της ΝΔ.

Επαφές

Με πλήθος πολιτών συζήτησε χθες το πρωί ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβ. Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, συνοδευόμενος από τον περ/κό σύμβουλο Κώστα Μητρόπουλο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς και πώς θα επιδράσει στην τοπική οικονομία, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία.

Συμπαράσταση

Την αλληλεγγύη της εξέφρασε η Αρεοπαγίτισσα Διονυσία Μπιτζούνη από τη Ζαχάρω, καθότι είναι πρόεδρος της «Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία & τις Ελευθερίες» και ιδρυτικό μέλος της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Δικαστών «ΜEDEL» Όπως ανέφερε, η ελληική οργάνωση και η MEDEL στέκονται αλληλέγγυες σε όλους τους Αφγανούς δικαστές και καλούν τους διεθνείς φορείς να προστατεύσουν ενεργά όλες τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών δικαστών, οι οποίες βλέπουν τη ζωή τους να κινδυνεύει με την επιδείνωση της κατάστασης.

Ευχές και συζήτηση

Πλήθος ευχών δέχθηκε χθες για την ονομαστική του γιορτή ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Τον κ. Αντωνακόπουλο επισκέφθηκε και ο Μητροπολίτης Ηλείας,  κ. Γερμανός, μαζί με τον Επίσκοπο Ωλένης, κ. Αθανάσιο, και εκτός από τις ευχές, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για μερικά λεπτά και την υπάρχουσα κατάσταση στην Ηλεία, μετά τις πυρκαγιές.

Δράση αλληλεγγύης

Παρ΄ολίγον και να είχαμε συνάντηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας με τη Φώφη Γεννηματά την περασμένη Παρασκευή, καθώς το μεσημέρι έφτασαν στο δημαρχείο μέλη της Ο.Μ. Πηνειού μαζί με τον γραμματέα Παναγιώτη Φλεβοτόμο και την τομεάρχη Παιδείας, Αννίτα Λάκκα, και παρέδωσαν 225 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού στον σταθμό συγκέντρωσης στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Οι δράσεις τους αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Η επίσκεψη της Φώφης στην Ηλεία είχε μπόλικο παρασκήνιο και «έβγαλε» ειδησούλες, τοπικές και αθηναϊκές, οπότε το ΚΙΝΑΛ θα μονοπωλήσει τη στήλη σήμερα.

*Ξεκινάμε από τα αθηναϊκά: Ο Σκανδαλίδης θα κατέβει υποψήφιος στα Δωδεκάνησα και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κατέβει υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, έχοντας αντιπάλους τον Καμίνη και τον Γερουλάνο στη μάχη του σταυρού. Ο ΓΑΠ μάλλον παραμένει Αχαΐα.

*Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, πιθανότατα θα είναι υποψήφιος στο λεκανοπέδιο, μάλλον προς τα δυτικά. Τα περί Περιφέρειας Πελ/σου είναι ράδιο αρβύλα, ενώ η Αργολίδα είναι υπαρκτή επιλογή, αλλά με λιγότερες πιθανότητες.

*Πάμε στα τοπικά με κουίζ: Ποιο θεωρούμενο «προεδρικό» στέλεχος της ΝΕ Ηλείας του ΚΙΝΑΛ κάνει δεύτερες σκέψεις ενόψει των εσωκομματικών εκλογών και εξετάζει σοβαρά την ψήφο προς τον Νίκο Ανδρουλάκη;

*Δεύτερο κουίζ: Μέχρι το 2019 ήταν και οι δύο εκλεγμένοι σε δημόσιο αξίωμα. Αμφότεροι ηττήθηκαν στην κάλπη. Ο ένας χρεώνει στον άλλο σημαντική ευθύνη για την ήττα του. Παρά τον καύσωνα, οι σχέσεις τους παραμένουν στον «πάγο», όπως φάνηκε στη Βύλιζα.

*Πρωτοβουλία για κοινή επιστολή των 7 δημάρχων προς την κυβέρνηση με θέμα την πυρκαγιά και με προτεραιότητα την Αρχ. Ολυμπία προτίθεται να αναλάβει ο Αντωνακόπουλος, ενέργεια για την οποία ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Γεωργιόπουλο, στο πλαίσιο της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας για ευχές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος