FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 17/12/2020

Ημερομηνία: 17-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Πλάτη» για τους μικρούς

Όλο αυτό το διάστημα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συγκέντρωσε εισηγήσεις και απόψεις των φορέων της αγοράς σχετικά με την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Εντόπισε τις ατέλειες του προηγούμενου προγράμματος, οι οποίες ήταν αναμενόμενες καθότι επρόκειτο για καινοτόμο εγχείρημα, και ποιες επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να ωφεληθούν, με στόχο να διορθώσει την κατάσταση. Με μεθοδικό σχεδιασμό και αξιοποίηση προτάσεων, κατάρτισε δεύτερο πρόγραμμα, ύψους 20 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει κυρίως τους μικρούς, που έχουν ανάγκη και ζορίζονται με τον μηδενικό τζίρο και τα διαρκή έξοδα. Κάπως έτσι, ξαναβάζει πλάτη για την αγορά καλύπτοντας τις διαχρονικές αδυναμίες της κεντρικής εξουσίας.

Πρωινές Αιχμές

*Στα χέρια της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηλείας είναι αποκαλυπτική επιστολή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής, θέμα που αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα η «Πρωινή». Αναμένονται εξελίξεις.

*Μόνιμη «πληγή» αυτού του κράτους είναι η καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων. Πραγματική μεταρρύθμιση θα είναι να λύσει αυτό το πρόβλημα η κυβέρνηση.

*Όλα καλά χθες με τα γρήγορα τεστ (rapidtest) του ΕΟΔΥ στους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν 60 και όλα ήταν αρνητικά.

*Ο αντιδήμαρχος που αποπέμφθηκε πρόσφατα, πλέον λογίζεται ως συμπολίτευση ή ως αντιπολίτευση;

*Μαθαίνω ότι μεθοδεύουν την παραμονή της πλατφόρμας στην ΠΥ Τρίπολης με κόλπα. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος το γνωρίζει;

Δημογραφικό

Την αναφορά των πολυτέκνων κατέθεσε στο ΥΠΕ ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρ. Νικολακόπουλος, ζητώντας να μη μειωθεί το ποσοστό εισαγωγής τους στο Δημόσιο. ««Είναι το τελευταίο μέτρο δημογραφικής πολιτικής και στήριξης των πολυτέκνων από όσα είχε θεσπίσει η ΝΔ όσα χρόνια κυβέρνησε στο παρεθλόν και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί!» τόνισε.

Παιδική χαρά

Εργασίες συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης στο κοινοτικό ιατρείο του Καρδαμά επέβλεψε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Νίκος Γεωργόπουλος, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία σύγχρονου χώρου για τα παιδιά. ΟΙ εργασίες αφορούν βάψιμο και συντήρηση, ενώ ξεκίνησε και η εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράε.

Ερώτηση για τα εσπεριδοειδή

Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα στην παραγωγή εσπεριδοειδών της Ηλείας κατέθεσε η βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, τονίζοντας  ότι η τιμή έχει καταρρεύσει και πλήττει το εισόδημα των παραγωγών του νομού. Η κα Μπακαδήμα ζητά από τον Βορίδη να λάβει μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των παραγωγών, για να μη μείνουν αμάζευτα και απούλητα τα αγροτικά προϊόντα.

Ανανεώνει τις άδειες

Δύσκολα θα αλλάξει κάτι με το κυνήγι, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αφού οι γιατροί προς το παρόν υψώνουν απαγορευτικό. Για να… χρυσώσει το χάπι, χθες ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί ρύθμιση που θα επεκτείνει για ένα έτος τις άδειες θήρας, ώστε να μη χρειαστεί επιπλέον δαπάνη του χρόνου. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο οικονομικό, υπουργέ μου, γιατί το κυνήγι είναι ασχολία που βελτιώνει την ψυχολογία όσων των ασκούν. Μήπως από Γενάρη να το ξαναδούμε έστω με περιορισμούς;

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Προς διευθέτηση

Τροπολογία για τη μόνιμη διατήρηση της υποχρέωσης δημοσίευσης στον τοπικό και περιφερειακότύπο περιλήψεων διακηρύξεων, η οποία λήγει στις 31-12-2020, κατέθεσαν χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστ. Γκαρά και Μάριος Κάτσης. Όχι ότι θα υπερψηφιστεί, αλλά είναι σημαντική η στήριξη στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο. Ο αρμόδιος υπουργός Στέλιος Πέτσας, πάντως, θα υιοθετήσει κατά το ήμισυ τη ρύθμιση, αφού προανήγγειλε παράταση για ένα έτος –και όχι μόνιμη- της υποχρεωτικής δημοσίευσης των διακηρύσεων, ως τις 31.12.2021 δηλαδή. Η σχετική διάταξη έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση στο πλαίσιο νομοθετικής πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίαςτης Κυβέρνησης, σχετικά με τις υπηρεσίες  οπτικοακουστικών μέσων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος