FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 17/9/2020

Ημερομηνία: 17-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Άμεση ανταπόκριση

Τυχεροί και ελαφρώς ήσυχοι αισθάνονται οι αιρετοί της Ηλείας λόγω της παρουσίας του συμπατριώτη τους, Βασίλη Παπαγεωργίου, στο πόστο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Ο κ. Παπαγεωργίου υπέγραψε την κήρυξη των πυρόπληκτων περιοχών της Πηνείας, ανταποκρινόμενος άμεσα και αυτή τη φορά στο σχετικό αίτημα του δήμου Ήλιδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Χθες συμμετείχε και στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Χαρδαλιάς στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Δεν είναι λίγο πράγμα να ξέρουμε πως ο υπεύθυνος για την προστασία της χώρας από φυσικά και καιρικά φαινόμενα έχει πλήρη εικόνα των γεωγραφικών και γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων της Ηλείας.

Σήμερα τα σπουδαία

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τηλεσυνάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα, με τους βουλευτές της Ηλείας. Αν και η πρόσκληση κάνει λόγο για «εθιμοτυπική» συζήτηση, είναι δεδομένο ότι θα ζητηθούν απαντήσεις για τα τμήματα της Ηλείας, αφού μέχρι τώρα έχουμε γενικόλογε δηλώσεις και διαρροές για το τι μέλλει γενέσθαι. Για τη Μουσειολογία το έχουμε ψιλοκαταλάβει πως δεν τη θέλει, αλλά για τη Γεωπονία της Αμαλιάδας οι πληροφορίες για μετακίνηση απέναντι δεν έχουν διαψευστεί.

Αναβάθμιση

Αναβαθμισμένες αρμοδιότητες έχει πλέον ο Δημήτρης Μεσσαλάς, αφού πλέον έχει επιφορτιστεί με την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική του δήμου Πύργου. Δεν είναι μόνο ότι αναλαμβάνει τον τομέα των Οικονομικών, που από μόνος του είναι δύσκολος και απαιτητικός, αλλά θα έχει υπό την εποπτεία του τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Επί της ουσίας, είναι αυτός που –μαζί με τον δήμαρχο προφανώς- θα χαράξει το αναπτυξιακό πλάνο της πόλης σε μια δύσκολη περίοδο.

Νέες αρμοδιότητες

Αυξημένες αρμοδιότητες ανέλαβε ο Νίκος Κοτσώνης μετά τον μίνι ανασχηματισμό στον δήμο Πύργου. Πλέον θα είναι αντιδήμαρχος για την αγροτική οδοποιία, η οποία θέλει δουλειά, και αναλαμβάνει επίσης και συντονιστής του γραφείου δημάρχου, απόφαση που όσο να ’ναι φανερώνει εμπιστοσύνη από την πλευρά του Τ. Αντωνακόπουλου. Διευκρινίζεται ότι παραμένει πρόεδρος του Διαβαθμιδικού, αφού αυτή η θέση δεν σχετίζεται με τον δήμο.

Κατήγγειλε απάτη

Καταγγελία στην Ασφάλεια Πύργου για απόπειρα απάτης έκανε ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Όπως ανέφερε, κάποιος μέσω κινητού τηλεφώνου χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμό μου και την μέχρι πρότινος ιδιότητά του ως Αντιδημάρχου Οικονομικών, επιχειρεί να αποσπάσει χρήματα προφασιζόμενος δήθεν συνεργασία με τον Δήμο Πύργου. «Ήδη έχει συμβεί 4 φορές μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα  και έχει ενημερωθεί η Ασφάλεια Πύργου για το περιστατικό», ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος ανέλαβε πλέον αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών-Ψηφιακής Σύγκλισης-Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης.

Νέος γύρος κόντρας

Ούτε αυτή τη φορά έλειψαν οι εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, αφού ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρ. Χριστοδουλόπουλος, κοντραρίστηκαν ανταλλάσσοντας βαριές εκφράσεις, αυτή τη φορά με αφορμή ερώτηση για τη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας. Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του αποκάλεσε «νεκροθάφτη του νοσοκομείου» τον κ. Χριστοδουλόπουλο, ενώ ο δεύτερος καταλόγισε στον κ. Λυμπέρη ότι «κάθε φορά που του τίθενται ερωτήσεις να σηκώνεται και να φεύγει και να αφήνει ανενημέρωτο τον λαό της πόλης μας, απαξιώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους». Και σκεφτείτε ότι έχουμε άλλα τρία χρόνια μπροστά μας!

Eνισχύεται το rescEU

Με 617 ψήφους υπέρ, 52 κατά και 23 αποχές υπερψηφίστηκε η έκθεση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU, προκειμένου να επεκτείνει τη χρησιμότητά του και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, «η δράση του rescEU διέσωσε την αξιοπιστία μας», διότι πάνω από 75.000 Ευρωπαίοι πολίτες επαναπατρίστηκαν χάρη στον συντονισμό και τη χρηματοδότηση του μηχανισμού και χιλιάδες μάσκες και άλλος προστατευτικός εξοπλισμός χορηγήθηκε δωρεάν σε Κράτη-Μέλη που το είχαν ανάγκη, μέσω του ιατρικού αποθέματος του rescEU που δημιουργήθηκε.  Με τη νέα έκθεση, ενισχύεται η πρόληψη για τους διασυνοριακούς κινδύνους, όπως είναι αυτός της πανδημίας, προβλέπεται και η χρηματοδότηση στο 100% των εξόδων αγοράς και συντήρησης όλων των μέσων που θα περιλαμβάνονται στο rescEU, συμπεριλαμβανομένων και των πυροσβεστικών αεροπλάνων, ενώ τριπλασιάζεται και ο προϋπολογισμός για την περίοδο 2021-2027 από το ένα δις στα τρία δις ευρώ.

Θλίψη για την κατάργηση

Τη θλίψη του για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Διασέλλων του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, λόγω έλλειψης παιδιών, εξέφρασε ο πρόεδρος του χωριού, Κώστας Βασιλακόπουλος. τονίζοντας ότι το σχολείο για πολλές 10ετίες αποτέλεσε το ορμητήριο των παιδιών του Χωριού προς την Κοινωνία και άφησε το στίγμα του στην ψυχή όλων όσοι είχαν την τύχη να γεννηθούν σε αυτο τον τόπο και ευχήθηκε στα παιδιά που συνεχίζουν σε άλλο σχολείο, να έχουν υγεία και καλή πρόοδο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος