FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 17/8/2020

Ημερομηνία: 17-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δεν είναι ο γιαλός στραβός

Οι εξελίξεις στον χάρτη της Δημόσιας Υγείας δικαιώνουν όσα γράφει η «Πρωινή» εδώ και καιρό, δεχόμενη επιθέσεις για ψεύδη και σκοπιμότητες. Φυσικά, ουδείς τόλμησε να το συνεχίσει, καθώς γνωρίζει πως όλα όσα δημοσιεύσαμε είναι έγκυρα και αληθή, ενώ επιβεβαιώνουν πλήρως την ξεκάθαρη άποψη της εφημερίδας για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Δημόσια Υγεία στην Ηλεία. Η ευθύνη όμως πλέον περνάει στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αδιαφόρησε για την ενίσχυση του νομού. Κατά την α΄ φάση της πανδημίας επισημάναμε τις θετικές παρεμβάσεις του, όπως και τις αρνητικές. Τώρα αρχίζει και «στραβώνει» όμως, καθώς προχωρά σε εσφαλμένη γραμμή στη διαχείριση του κορονοϊού. Μία με το ξενοδοχείο καραντίνας στην Ανδρίτσαινα χωρίς ταυτόχρονη ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, άλλη μία με τις μηδενικές προσλήψεις γιατρών, την Πέμπτη ήρθε και η απόφαση για νοσηλεία κρουσμάτων κορονοϊού και σε άλλα νοσοκομεία πλην αυτών που έχουν οριστεί ως νοσοκομεία αναφοράς. Δηλαδή να νοσηλεύσει ο Πύργος των δύο Παθολόγων κρούσματα ή η Αμαλιάδα του ενός Παθολόγου και των μηδενικών γιατρών σε άλλες ειδικότητες. Καμία μέριμνα για θωράκιση, δυστυχώς. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε τυχεροί.

Αιχμηρές διακοπές

Η στήλη θα κάνει μια μικρή παύση για διακοπές και θα επιστρέψει ξανά στο τέλος του μήνα με περισσότερα αιχμηρά και ευθύβολα σχόλια, ειδήσεις και μπόλικο παρασκήνιο. Η γνωστή ρήση του Ουμπέρτο Έκο ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, έχει πια διαψευστεί, επομένως να παραστεί ανάγκη μπορεί να επιστρέψουμε εκτάκτως. Ως τότε, να έχετε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και με τη νέα περίοδο η στήλη θα έχει και δικό της mail για να μας στέλνετε και τα δικά σας σχόλια και επισημάνσεις.

Κριτική

Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στον ΑΝΤ1 ο Μιχάλης Κατρίνης, καταλογίζοντας αδιαφορία και άγνοια εμμέσως πλην σαφώς. «Η κυβέρνηση που μιλάει για δόσεις στην αποπληρωμή οφειλών ως λύση στις οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών, έχει καταλάβει τι περνάει ένας εργαζόμενος που έχασε τη δουλειά του ή βρίσκεται σε αναστολή εργασίας;», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδανικός προορισμός

Ως ιδανικό προορισμό, ιδίως  για οικογένειες και νέα ζευγάρια, χαρακτήρισε την Αρχαία Ολυμπία ο Δήμαρχος  της πόλης, Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» του ομώνυμου τηλεοπτικού σταθμού, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Προβάλλοντας το μεγάλο πλεονέκτημα του μηδενικού επιδημιολογικού ιστορικού ολόκληρου του Δήμου, ο κ. Γεωργιόπουλος κάλεσε τους Έλληνες ταξιδιώτες να εμπιστευθούν την περιοχή και να απολαύσουν όχι μόνο τα μνημεία αλλά και τις φυσικές ομορφιές του τόπο, υπογραμμίζοντας τα μηδενικά κρούσματα στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Έγινε παππούς

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Γιάννης Κουτσούκος, καθώς πλέον φέρει την ιδιότητα του παππού! Πριν από μερικές ημέρες, η κόρη του, Ελένη, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Η «Πρωινή» εύχεται να τους ζήσει και να είναι γερό και καλότυχο!

Σε πρώτο πλάνο το Ποτόκι

Για το Ποτόκι μίλησε προχθές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε προχθές ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, κάνοντας λόγο για μια υγειονομική βόμβα που πρέπει να απενεργοποιηθεί. Όπως ανέφερε, έχουν ήδη γίνει επαφές με το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη χρηματοδότηση της λύσης που θα επιλεγεί, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. «Στο πλαίσιο των λύσεων που δρομολογούνται για πρώτη φορά, έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία διαγωνισμού, με σκοπό την εκπόνηση μελέτης για την αναζήτηση του μοντέλου διαχείρισης του προβλήματος», προσθέτοντας ότι, «δεν υπάρχει σε άλλο σημείο της χώρας αντίστοιχο μεγάλο πρόβλημα με συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων δεμάτων με στερεά απόβλητα», ανέφερε.

Oικογενειακά

Με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο ο Διονύσης Καλαματιανός κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές προτού επανέλθει στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. «Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλες και όλους, με υγεία και τους ξεχωριστούς ανθρώπους της ζωής μας» έγραψε σε ανάρτησή του. Όλο αυτό το διάστημα στην Ηλεία, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητά με πολίτες και επαγγελματίες του νομού για την κατάσταση και ήδη έχει συλλέξει υλικό για νέες παρεμβάσεις. Ταυτόχρονα, περιμένει τη ρύθμιση Σκυλακάκη για τα πυροδάνεια…

Αναμένει τη ρύθμιση

Τη ρύθμιση για τα «πυροδάνεια» περιμένει με ανυπομονησία και ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, καθώς όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί λύση. Ο Ηλείος βουλευτής επιδόθηκε ξανά αυτές τις ημέρες σε νέο σερί τηλεφωνικών επαφών, για να ενημερωθεί για την πορεία της επεξεργασίας της ρύθμισης, διότι οι νομικές διατυπώσεις θέλουν πολλή προσοχή. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για εισαγωγή του νόμου στη Βουλή, μάλλον την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος