FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 17/05/2021

Ημερομηνία: 17-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα μέτωπα και το τάιμινγκ

Σε κρίσιμη περίοδο μπαίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάτι που το γνωρίζει ο περ/ρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, για αυτό και ετοιμάζεται αναλόγως. Σήμερα το μεσημέρι συναντά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ένα περίεργο τάιμινγκ, αφού –πέρα από τα προγραμματισμένα προς συζήτηση θέματα- θα τεθεί και το ζήτημα του αποκλεισμού της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη. Πρώτο για συζήτηση είναι φυσικά η Πατρών-Πύργου, την οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι τη μνημόνευσε ο ίδιος ο Μητσοτάκης στο τουίτερ, όταν συναντήθηκε με τη Βεστάγκερ προχθές. Σίγουρα θα συζητηθεί και η ενεργειακή αναβάθμιση που θα λύσει τα χρέη των ΤΟΕΒ, ενώ αναμένεται και μια γενικότερη συζήτηση για τη σχέση κεντρικής και αυτοδιοικητικής εξουσίας ενόψει και της αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης. Ασχέτως της συνάντησης, μπορώ να σας αποκαλύψω πως ο Φαρμάκης θα κάνει πράξη όσα είχε πει σχετικά με το Παν/μιοΠατρών και θα μειώσει την επιχορήγηση προς το ίδρυμα, σε ποσό που θεωρητικά αντιστοιχεί στην Ηλεία. Και στη συνέχεια θα ξεκινήσει άλλο εγχείρημα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε διότι παραείναι πρώιμο και θα φανεί ως εμπόριο ελπίδας.

Στη Γιάλοβα

Στον υγροβιότοπο της Γιάλοβας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας. Ο λόγος ήταν η ταυτόχρονη καταμέτρηση πελεκάνων στους υγροτόπους όλης της νοτιοανατολικής Ευρώπης με στόχο την εκτίμηση του μεγέθους του πληθυσμού των δύο ειδών πελεκάνων (Pelecanuscrispus&Pelecanusonocrotalus). Όπως ανέφερε και  ο ίδιος, ήταν μοναδική εμπειρία!

Χαρούμενος

Χαρούμενος για την επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου ήταν ο Χρήστος Αθανάσουλας, τονίζοντας ότι γίνεται αγώνας δρόμου «να σώσουμε ό,τι σώζεται σε ένα μήνα».  Όπως ανέφερε, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι πολύτιμη όταν γίνεται σωστά, αλλά αυτό που έζησαν τα παιδιά με τον εγκλεισμό και τις κλειστές κάμερες και τόσες άλλες τεχνικές ελλείψεις ήταν μια άνοστη φάρσα.

Αλλαγή νοοτροπίας

Αναγκαία θεωρεί την αλλαγή νοοτροπίας ως προς τα ΑΕΙ ο Πυργιώτης μηχανολόγος-μηχανικός Ρωμανός Οικονομίδης, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως εύκολο τρόπο τόνωσης της τοπικής οικονομίας, διότι το μοντέλο «κάθε πόλη και ΤΕΙ» έχει πεθάνει. «Μπορούμε να βάλουμε πλερέζες και να το κλαίμε. Διαφορετικά, μπορούμε να σκεφτούμε ένα καλύτερο τρόπο να τονώσουμε την τοπική οικονομία», σημείωσε.

Σήμερα η επίκαιρη για τον δρόμο

Σήμερα το απόγευμα, μετά τις 4μ.μ., θα απαντηθεί από τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, η επίκαιρη ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη για το χρονοδιάγραμμα εργασιών και ολοκλήρωσης της Πατρών-Πύργου, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με τον οδικό άξονα Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη, ο οποίος δύσκολα θα χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκούς πόρους. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ακούσουμε μία από τα ίδια από τον υπουργό κι ότι θα μας ανακοινώσει καλά νέα. Το εξάμηνο ολοκληρώνεται τον άλλο μήνα και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί ύστερα από δύο χρόνια ψυχοφθόρας αναμονής.

Eυρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Η υποχώρηση της πανδημίας φέρνει φέτος εκ νέου την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο (στις 19 Ιουνίου) και στην Αρχαία Ολυμπία. Παρά τις αντιξοότητες λόγω COVID-19, θα υλοποιηθούν και φέτος μουσικές εκδηλώσεις (διαδικτυακές & φυσική παρουσία) με τοπικούς μουσικούς και καλλιτέχνες. Η σχετική σελίδα στο facebookέχει ήδη δημιουργηθεί, οπότε κάνετε like για να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις.

Πρωινές Αιχμές

*Δεν το ασκεί καλά το σπορ των δημοσίων σχέσεων τώρα τελευταία ο φιλοβασιλικός ΥΠΕάρχης, με αποτέλεσμα να τον «αδειάζουν» και οι λίγοι υποστηρικτές που του είχαν απομείνει.

*Καλό θα είναι πάντως να διορθώσει την απόφασή του για τις μετακινήσεις των γιατρών από την Πάτρα –και άλλες πόλεις- στο ΓΝ Πύργου, γιατί ορισμένοι εξ αυτών έρχονται από ΤΟΜΥ και δεν έχουν εμπειρία στη διαχείριση κλινικής. Θα μπορούσε π.χ. να ορίσει λιγότερους γιατρούς για περισσότερο διάστημα, όχι άλλον γιατρός μέρα παρά μέρα.

*Ο Κοντοζαμάνης καλό θα είναι να αφήσει τις δημόσιες σχέσεις και να απαντήσει στον Τζαβάρα αν θα κάνει την Ηλεία άγονη γραμμή Γ’ Κατηγορίας και γενικά αν έχει να μας προτείνει καμιά λύση για τις ελλείψεις στο ΓΝ Πύργου.

*Στον Πύργο πέρασε το Σάββατό του ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, καθώς έκανε τη β΄δόση του εμβολίου και στη συνέχεια έκανε τη βόλτα του στην πλατεία, όπου τα είπε για αρκετή ώρα με τον Δημήτρη Κωσταριά, ενώ είχε και ολιγόλεπτη συζήτηση με τον περ/κό σύμβουλο Παναγιώτης Μπράμος.

*Μετά τον Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος στηρίζει Λοβέρδο, εκδηλώθηκε και ο Αρκάς βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καθώς ανάρτησε φωτογραφία με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

*Ποιο πρόσωπο που στο πρόσφατο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ σκεφτόταν να στηρίξει για υποψήφιο δήμαρχο, είναι πλέον πολύ κοντά στη ΝΔ, ακόμα και για υποψήφιος βουλευτής;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος