FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 16/10/2020

Ημερομηνία: 16-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πέντε νέα κρούσματα στην Ηλεία

Πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν χθες στην Ηλεία σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», χθες επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε μαθητή σχολικής μονάδα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο οποίος ανήκει στον οικογενειακό κύκλο κρουσμάτων που αρχικά ήταν θετικά αλλά στο δεύτερο τεστ βγήκαν «καθαρά». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μαθητής έχει ήδη μπει σε καραντίνα, ενώ οι συμμαθητές του τμήματός του είχαν ήδη τεθεί προληπτικά σε καραντίνα. Παράλληλα, έγιναν απολυμάνσεις και συνεχίζεται η τήρηση των μέτρων προστασία για την αποφυγή της διασπορά του ιού. Πανελλαδικά ανακοινώθηκαν 453 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23947, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3434 (14.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9698 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επίσης, 82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, 24 (29,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 252 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κανονικά η Λαϊκή

Με ανακοίνωση της αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Αλεξάνδρας Γιαννίτση, η Κυριακάτικη αγορά στη Νέα Μανωλάδα, θα λειτουργήσει κανονικά καθώς η περιοχή εντάσσεται σε χαμηλό επιδημιολογικό επίπεδο. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση  (ΦΕΚ 4484/11-10-2020 τεύχος Β),  οι Κυριακάτικες Αγορές λειτουργούν κανονικά σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό επίπεδο, ως εξής:΅τρία μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων, υποχρεωτική μάσκα για όλους (πωλητές/καταναλωτές/κοινό), απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων και διασφάλιση μη σχηματισμού ουράς άνω των πέντε (5) ατόμων. Με βάση τα παραπάνω η Κυριακάτικη Αγορά Ν.Μανολάδας, θα λειτουργήσει κανονικά τηρώντας τους προαναφερθέντες όρους.

Νέο αίμα

Νέο αίμα στον τομέα των Οικονομικών του δήμου Ήλιδας, καθώς από χθες ανέλαβε και επίσημα ο Ευγένιος Αστερής.  Ο ίδιος τόνισε ότι οι ευθύνες που αναλαμβάνει είναι τεράστιες και επεσήμανε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα, τονίζοντας πως οι συμβουλές του προκατόχου του, κ. Ζαχαρόπουλου θα είναι ο βασικός παράγοντας επιτυχίας του.  Ακολούθως ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας. Του ευχόμαστε καλή δύναμη!

Ψύχραιμος

Τον ρόλο του… πυροσβέστη είχε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Πύργου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος. Με δύο καίριες παρεμβάσεις συνέβαλε στο να πέσουν οι τόνοι και να αρθεί η αδιέξοδη συζήτηση. Αρχικά επισήμανε με… διακριτικό τρόπο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ν. Κυριαζή, να μη συνεχίζει να αμφιβάλλει για την πολιτική ταυτότητα του εκπροσώπου της «Ελληνικής Αυγής» , Ανδ. Δημητρόπουλου, και στη συνέχεια προέτρεψε τον Ανδ. Δημητρόπουλο να αποσύρει το κείμενο που διένειμε, ο οποίος τον άκουσε και έτσι ηρέμησαν όλοι.

Σε νομικό συνέδριο

Στις εργασίες του επετειακού συνεδρίου που διοργανώνει η Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης συμμετείχε εξ αποστάσεως χθες η εξ Ηλείας καταγόμενη πρόεδρος του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, Διονυσία Μπιτζούνη. Θέμα του τριήμερου συνεδρίου είναι το Δίκαιο και η Τεχνολογία στην κοινωνία διακινδύνευσης, στο πλαίσιο των 90 χρόνων λειτουργίας της Νομικής του ΑΠΘ.

Έντονη κόντρα

Σε υψηλούς τόνους ήταν η λεκτική διαμάχη μεταξύ του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πύργου, Χρήστου Γιάνναρου, και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Ν. Κυριαζή, με αφορμή το αίτημα του πρώτου για αποπομπή του εκπροσώπου της Ελληνικής Αυγής, Ανδρ. Δημητρόπουλου, καθώς και για καταδίκη του κειμένου που διένειμε. Ο κ. Κυριαζής απάντησε αφενός ότι δεν προβλέπεται διαδικασία αποπομπής από την υπάρχουσα νομοθεσία και αφετέρου ότι το διανεμηθέν κείμενο δεν καταχωρήθηκε στα πρακτικά. Ωστόσο εκείνο που… άναψε τα αίματα, ήταν το ότι ο κ. Κυριαζής αμφέβαλε δις για το αν ο κ.Δημητρόπουλος υποστηρίχτηκε από τη Χ.Α. και αν είναι μέλος της, κάτι που προκάλεσε και την παρέμβαση του αντιδημάρχου Γ. Αργυρόπουλου, ο οποίος σχολίασε με νόημα «Είναι, Νώντα, είναι…». Η έκρηξη επήλθε όταν ο κ. Γιάνναρος καταλόγισε στον κ. Κυριαζή ότι είναι «συγκοινωνούντα δοχεία» με τον κ. Δημητρόπουλο. Τότε ο κ. Κυριαζής αντέδρασε έντονα και του ζήτησε να ανακαλέσει, λέγοντας ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί τα αντιφασιστικά του φρονήματα.

Οι «άνθρακες» και ο Πάπας

Την «Επιστρεπτέα 3» περίμεναν οι επαγγελματίες για να ανασάνουν και να σχεδιάσουν την πορεία τους τον χειμώνα, όμως ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακες. Ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας μοίρασε διχίλιαρα στη συντριπιτική πλειονότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, ποσά δηλαδή που δεν φτάνουν ούτε για τα έξοδα του μήνα. Από τα αλήστου μνήμης τριχίλιαρα του Ρουσόπουλου πήγαμε στα διχίλιαρα του Σταϊκούρα. Την ίδια στιγμή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ολοκλήρωσε τη χθεσινή του τοποθέτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού με αναφορά στην τελευταία εγκύκλιο του Πάπα Φραγκίσκου, προτρέποντας τους συναδέλφους του να τη διαβάσουν για να δουν πως η κριτική στον νεοφιλελευθερισμό έχει επεκταθεί  πλέον και εκτός Αριστεράς. «Ο Πάπας μιλάει όχι μόνο για τα κοινωνικά προβλήματα (τη φτώχεια, τις ανισότητες) αλλά και για τις αιτίες τους. Είναι πραγματικά κρίμα που η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τίποτα από αυτή την παγκόσμια συζήτηση» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ξανασυνάντησε φίλους

Στον Πύργο βρέθηκε χθες για επαγγελματικούς λόγους ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, μαζί με τον γιο του, Κώστα. Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης, άδραξε την ευκαιρία να τα πει με τον Τζίμη Οικονομίδη και τον Βασίλη Μανδαράκη, με τους οποίους τον συνδέει πολύχρονη φιλία, ενώ από το τραπέζι πέρασε για λίγο και ο Στάθης Καννής. Η συζήτηση περιελάμβανε τα πάντα, από τα τοπικά και περιφερειακά, μέχρι και την κεντρική πολιτική σκηνή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος