FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 16/6/2020

Ημερομηνία: 16-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Συνάντηση

Την πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, θα υποδεχθεί σήμερα  στις 12:30 το μεσημέρι στην Πάτρα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Η συνάντηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν και στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 τους επόμενους μήνες. Για τον λόγο αυτό, έχουν ήδη ξεκινήσει και οι επαφές του εντεταλμένου συμβούλου Ανδρ. Φίλια, ώστε να αναδειχθεί και στις τρεις περιφερειακές ενότητες η καθοριστική συμβολή τους στην έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης. Από όσα έχουν διαρρεύσει ως τώρα, ο περ/ρχης έχει επισημάνει σε συνεργάτες του ότι θέλει ιδιαίτερη έμφαση στην πληροφόρηση του κοινού και ειδικά των νέων παιδιών για τα γεγονότα του 1821 και στους τρεις νομούς.

vouli

Προηγείται ο ανασχηματισμός

Δεδομένο πρώτο: ο ανασχηματισμός έχει αποφασιστεί. Δομικός ή διορθωτικός, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, δεν έχει σημασία. Θα γίνει. Το επιβεβαίωσε κατά λάθος ο Γεραπετρίτης. Δεδομένο δεύτερο: εκλογές μέσα στο καλοκαίρι αποκλείονται. Για το φθινόπωρο θα δούμε. Να ξέρετε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται ποτέ. Θυμηθείτε τι έχουν κάνει οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί που το επιχειρήσαν. Αυτά γίνονται σε συνθήκες πλήρους αιφνιδιασμού. Αυτή τη στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το σχέδιο για την αξιοποίηση των περίπου 30 δις. ευρώ που θα πάρουμε και κοιτάει πώς θα βγάλει τη χρονιά με το έλλειμμα, χωρίς να κάνει καμία περικοπή. Έχει και τα ελληνοτουρκικά, που είναι μόνιμος βραχνάς, οπότε το σενάριο παραμένει στο συρτάρι. Ας δούμε πού θα «κάτσει» η ύφεση της άνοιξης και ξανασυζητάμε.

Ικανοποιημένος

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα 51/11.06.2020 με το οποίο συνιστώνται 80 Πυροσβεστικά Κλιμάκια, που λειτουργούν για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών και μόνο, εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου, μεταξύ αυτών ένα στη Δίβρη και ένα στην Ανδρίτσαινα, εξέλιξη που ικανοποίησε τον Ανδρέα Νικολακόπουλο. Ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ, αφού πληροφορήθηκε εγκαίρως από τους δημάρχους και την Πυροσβεστική τις ανάγκες και τα αιτήματά τους, έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στο να προχωρήσει η ίδρυση των δύο κλιμακίων.

Στηρίζει

Τη συμπαράστασή του στη σημερινή κινητοποίηση των γιατρών της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου εξέφρασε επίσημα ο ιατρικός Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας, τονίζοντας ότι τα αιτήματά τους αφενός είναι δίκαια και αφετέρου, αφορούν και την υγεία  όλων των πολιτών της Ηλείας, εκτός από τους ίδιους. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα ο Σύλλογος έχει βγει μπροστά για το θέμα της Παθολογικής, με συνεχείς παρεμβάσεις από τον πρόεδρο Νίκο Κατσαρό. Μη σας πω ότι μόνο ο Ιατρικός Σύλλογος πήρε «ζεστά» την υπόθεση και έκανε ό,τι μπορούσε για να βρεθεί λύση.

Το παλεύει

Δεν έχει σταματήσει στιγμή να ασχολείται με το θέμα του νερού ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ερυμάνθου, Νίκος Κοτσώνης. Με το ΦΠΑ βρήκε την άκρη και δικαιώθηκε (έστω και κατά το ήμισυ), τώρα αναζητά λύση μακροπρόθεσμη για τη ΔΕΗ και στόχος του είναι να μπουν σε σειρά οι πληρωμές και να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις, ώστε να μην κινδυνεύσει το έργο. Το καλό είναι ότι θέτει και την κεντρική εξουσία προ των ευθυνών, για να μην πει κανένας μετά ότι δεν είχε ενημερωθεί αν τυχόν πάει κάτι στραβά.

Οφειλόμενη απάντηση προς τον Κινηματογράφο ΟΡΦΕΑΣ Πύργου

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η Πρωινή δέχεται “επίθεση” από τον ιδιοκτήτη του Κινηματογράφου ΟΡΦΕΑΣ σε χθεσινή του ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του κινηματογράφου στο facebook, όπου μας ζητά να ανακαλέσουμε τον τίτλο πρωτοσέλιδου δημοσιεύματός μας στις 10-3-2020 που αφορούσε τα πρώτα μέτρα που έλαβε τότε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή. Ο τίτλος του πρώτου μας θέματος τότε ήταν “ Μέτρα για… δύο κινηματογράφους” και υπέρτιτλος “Με… νεροπίστολα στην μάχη κατά του κορονοϊού”. Μάλιστα ο υπέρτιτλος ήταν και ο τίτλος του ρεπορτάζ μας στην σελίδα 4.

Θα θέλαμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε – παρότι το κάναμε και σε πρώτη ανάρτησή του στο fb- ότι η Πρωινή δεν είχε σε καμία περίπτωση με τον τίτλο αυτό, την πρόθεση να στοχοποιήσει τον Κινηματογράφο ΟΡΦΕΑΣ ούτε κανέναν άλλο κινηματογράφο ή επιχείρηση και ήταν απλά ένα σχήμα λόγου για να περιγράψουμε ότι τα πρώτα αυτά μέτρα στήριξης είχαν αφήσει “εκτός” την πλειονότητα των επιχειρήσεων που είχαν πληγεί ανεπανόρθωτα-όπως και ο ΟΡΦΕΑΣ- από τον κορονοϊό-  ανεξάρτητα από το αν είχαν κλείσει ή όχι με κρατική εντολή.  Μιλάμε για εκατοντάδες εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία κ.ο.κ και τότε  με κρατική εντολή είχαν κλείσει μόνο οι κινηματογράφοι και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Θα μπορούσε δηλαδή ο τίτλος μας να λέει “Μέτρα για δύο… φροντιστήρια” χωρίς την πρόθεση να θίξει κανενός είδους επιχείρηση, γιατί οι τίτλοι είναι σημειολογικοί και αφαιρετικοί.

Λυπούμαστε λοιπόν που οι ιδιοκτήτες του  Κινηματογράφου ΟΡΦΕΑΣ δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν ότι στόχος μας ήταν η ελλειμματική κυβερνητική πολιτική και όχι η επιχείρησή τους, γι’ αυτό και δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί το σχόλιό τους “Τόση κακία για τον μοναδικό κινηματογράφο της πόλης”, τον οποίον άλλωστε επί σειρά ετών η Πρωινή έχει στηρίξει προβάλλοντας κάθε εβδομάδα τις ταινίες του χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα!! Η κριτική αυτή που ανάρτησαν δημόσια στο fb είναι το λιγότερο προσβλητική για μια εφημερίδα που καθημερινά στηρίζει όλες τις επιχειρήσεις και την τοπική αγορά της Ηλείας και δίνει μάχες για την επιβίωση όλων μας! Δεν θα επανέλθουμε στο θέμα και δεν θα κάνουμε διάλογο στα social media και σας καλούμε να σταματήσετε να μας διασύρετε άδικα! Κατανοούμε τη θέση σας, αλλά  η κριτική σας θα πρέπει να έχει ως αποδέκτη την κυβέρνηση που άνοιξε τα πάντα και άφησε κλειστούς μόνο τους κινηματογράφους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος