FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 16/04/2021

Ημερομηνία: 16-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Προέγκριση με αστερίσκους

Το χθεσινό Δελτίο Τύπου της Διονυσίας Αυγερινοπούλου με έβαλε στη διαδικασία να ψάξω πίσω από τις λέξεις και να μάθω τι ακριβώς ισχύει με την Πατρών-Πύργου. Τα δεδομένα έχουν ως εξής: εδώ και 10-15 μέρες έχει έρθει μια απάντηση που χαρακτηρίζεται από στελέχη του υπουργείου Υποδομών ως «προέγκριση» του έργου, αλλά έχει κάποιους αστερίσκους που απαιτούν διευκρινίσεις ή τροποποιήσεις. Από το υπουργείο Υποδομών έλαβα την απάντηση «δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να σας πούμε περισσότερα», ωστόσο μια συγκρατημένη αισιοδοξία τη διαπίστωσα από το ηχόχρωμα της φωνής της συνομίλητριάς μου. Άλλη επιλογή από το να περιμένουμε, δεν έχουμε. Από αυτά που έχω αλιεύσει το τελευταίο διάστημα, εφόσον δοθεί οριστικά το «πράσινο φως» από την DGCOMP για το έργο, θα το μάθουμε πρώτα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Δικαίωση

Η πρόταση για το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών προς τον Αυγενάκη είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου που είχε θέσει από το 2019 ο Κώστας Τζαβάρας, όταν είχε μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας αθλητικού κέντρου στην Ολυμπία μέσω ΣΔΙΤ. Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, βήμα βήμα σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς, προχωρά μεθοδικά την αξιοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δυσαρέσκεια

Ενοχλημένος είναι ο Σάκης Μπαλιούκος για τη μη πρόσκλησή του στην προχθεσινή αυτοψία του Φαρμάκη στα αντιπλημμυρικά του Αλφειού. Από το περιβάλλον του διαρρέει η άποψη ότι επί της ουσίας δεν τον ήθελαν παρόντα και προσθέτουν ότι δεν μπορεί μία αναπάντητη κλήση την παραμονή της επίσκεψης να θεωρείται πρόσκληση προς έναν δήμαρχο. Όπως έμαθα, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θέλει σαφείς απαντήσεις για το αν τίθεται θέμα τροποποίησης της μελέτης στο εκτελούμενο έργο, για την οριοθέτηση του ποταμού από τα Καλυβάκια ως τη γέφυρα Άσπρων Σπιτιών, καθώς και τι μέλλει γενέσθαι με το τμήμα Άσπρα Σπίτια-Σέκουλα.

Συμβολή

Επιτυχημένες είναι μέχρι τώρα οι διαδικτυακές πρωτοβουλίες της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία και τη διαχείριση της πανδημίας. Ο αρμόδιος συντονιστής Άγγελος Μαντάς καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να οργανωθούν οι τηλεδιασκέψεις και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει πολύ καλά.

Διαδικτυακή συζήτηση για την εκπαίδευση

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για την παιδεία διοργανώνει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 18 Απριλίου η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θέμα συζήτησης «Ηνεοφιλελευθεροποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος: ανισότητες και αποκλεισμοί» και κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Μερόπη Τζούφη, πρ. Υφυπουργός Παιδείας, ΑναπληρώτριαΚαθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βουλεύτρια Ιωαννίνων και αναπλ. τομεάρχισσα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Θέμης Κοτσιφάκης, μέλος του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη συζήτηση θα παρέμβει και ο βουλευτής Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός. Επίσης θα συμμετάσχουν ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, πρ. Υφυπουργός Παιδείας, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και σχέσεων εργασίας, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, γονείς καθώς και εκπρόσωποι της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας. Βασικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τη σωρεία των προβλημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η εκπαιδευτική κοινότητα κι έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του.  Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας στο facebook, όπου και μπορείτε να υποβάλετε ερωτήματα στην ιστοσελίδα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας https://syriza-ileias.gr/ καθώς και στο left.gr.

Εμβολιάστηκε

Την πρώτη δόση του εμβολίου Moderna κατά του κορονοϊού έκανε χθες το πρωί η πρόεδρος της Μουσειολογίας Πύργου, Αναστασία Ζαφειροπούλου στο εμβολιαστικό Κέντρο του Νότιου Τομέα Πατρών, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι όλα θα πάνε καλά με την πανδημία. Με τη Μουσειολογία, πάλι, δεν το βλέπω!

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Κεντρώα διεύρυνση επιδιώκει για το ψηφοδέλτιο του 2023 ο Φαρμάκης, για να στριμώξει ακόμα περισσότερο όποιον έχει απέναντί του, είτε λέγεται Κατσιφάρας είτε Μωραΐτης είτε Κατσικόπουλος.

*Έστω κι αν χρειάστηκαν μερικές μέρες παραπάνω, ο δήμος Πύργου καταγράφεται ως ο πρώτος φορέας που υιοθετεί την πρόταση Παναγιωτόπουλου για Ολυμπιακή Σχολή Πολιτισμικών Σπουδών. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι και να μη σκεφτούν μικροπολιτικά και συμφεροντολογικά.

*Το Χαμόγελο του Παιδιού στον Πύργο μετακόμισε πρόσφατα σε νέο χώρο στην Οδό Κανάρη 3, στο κέντρο της πόλης (κοντά στην Τράπεζα Πειραιώς). Στον χώρο αυτό στεγάζεται το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Ηλείας. Σήμερα, στις 10.00 το πρωί θα γίνει παρουσίαση του χώρου. Θα παρουσιαστεί και το εμπορικό τμήμα και τα πασχαλινά είδη, τα οποία διατίθενται προς πώληση εν όψει των εορτών.

*Υπεύθυνη Υγείας Δυτικής Ελλάδας του Κινήματος Αλλαγής ανέλαβε Καθηγήτρια Ιατρικής του Παν/μίου Πατρών και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πατρών, Κατερίνα Σολωμού. Σας θυμίζω ότι η κ. Σολωμού ήταν και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας το 2019, κερδίζοντας τον Σκανδάμη με 9 ψήφους διαφορά (την έδρα την πήρε ως πρώην πρωθυπουργός ο Γ.Παπανδρέου).

*Για τις διακρατικές συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, να ξέρετε ότι οι πιθανότεροι να αναλάβουν εισηγητές είναι ο Καιρίδης, ο Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Φίλιππος Φόρτωμας. Τα δημοσιεύματα περί Τζαβάρα είναι… ελαφρώς κατευθυνόμενα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος