FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 15/09/2021

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων

Δημοσιεύτηκε χθες η προκήρυξη για την πλήρωση των  μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, καθώς ο διοικητής Χρήστος Χριστόπουλος υπέγραψε τη σχετική απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι προβλέπονται συνολικά δέκα θέσεις για τον Πύργο, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν την Παθολογική Κλινική (η μια αφορά διευθυντική θέση). Επίσης προβλέπεται μία θέση ορθοπαιδικού και τρεις θέσεις για «Εντατικολόγο» (η μία για διευθυντή). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου. Φυσικά, αυτό που θέλουμε άπαντες είναι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον διορισμού από γιατρούς και να μην αποβούν «άγονες» για μία ακόμα φορά.

Απόρριψη

Άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ για μελλοντική κυβερνητική συνεργασία έκανε χθες το ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι θα ζητήσει συγκλίσεις όταν γίνουν εκλογές. Στην «πρόσκληση» απάντησε αιχμηρά ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβ. Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχ. Κατρίνης. «Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για το ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε τη χώρα & τώρα μας καλεί για συγκυβέρνηση.. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει μάλλον να κάνει μια ειλικρινή αυτοκριτική. Το ΚΙΝΑΛ  δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας αλλά ένα κόμμα που ακούει τον κόσμο & δίνει λύσει», έγραψε στο τουίτερ.

Πυρκαγιές

Στις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη νέα Κοινοβουλευτική περίοδο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ανέλυσε συνοπτικά τις επιπτώσεις τους. Όπως τόνισε, η Ελλάδα έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από πρωτοφανείς πλημμύρες και πυρκαγιές, οι οποίες έχουν κάνει στάχτη εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων και έχουν καταστρέψει περιουσίες ανθρώπων.

Μετακίνηση

Νέο πρόεδρο θα εκλέξει και τοπική της ΝΔ στον Πύργο, αφού ο νυν πρόεδρος Γιώργος Καρβουνιάρης δεν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία της οργάνωσης. Οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι θα επιδιώξει την εκλογή του στη Νομαρχιακή αυτή τη φορά.

Μάχιμος

Μάχιμος παραμένει ο Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος χθες ήταν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πυρόπληκτους, στην είσοδο του διοικητηρίου στον Πύργο. Ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε για αρκετά λεπτά με τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, τόσο για την κατάσταση που επικρατεί, όσο και για την επόμενη μέρα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η συζήτηση και το συναίσθημα

Συζήτηση για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία είχαν χθες το μεσημέρι στον Πύργο ο πρώην δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς, με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Πύργο, Χρήστο Γιάνναρο και τον πρώην δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αρχ. Ολυμπίας, Γιώργο Τζαβάρα.  Περνώντας από εκεί, ρώτησα τον Θύμιο ποιον θα ψηφίσει για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ και μου απάντησε ότι θα ψηφίσει με το συναίσθημα!

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Αθηναϊκή πηγή, με την οποία συζητούσα χθες τα σενάρια πρόωρων εκλογών, μου προσδιόρισε τις διπλές κάλπες μετά το Πάσχα (24/4), δηλαδή μέσα Μαΐου η πρώτη και τέλη Ιουνίου η δεύτερη.

*Καλή και συστηματική δουλειά κάνει το ΚΚΕ στην Ηλεία παρότι δεν έχει βουλευτή στον νομό. Τόσο ο Καραθανασόπουλος όσο και ο Παπαναστάσης ενημερώνονται αναλυτικά από τα τοπικά στελέχη, κάτι που προκύπτει από τις συνολικά πέντε ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή.

*Δύσκολα θα είναι περισσότερες από μία οι αλλαγές στον ανασχηματισμό του δήμου Αρχ. Ολυμπίας. Είναι πιθανή πάντως η προσθήκη έμπειρου στελέχους στο σχήμα.

*Έκτακτες υποχρεώσεις στο ευρωκοινοβούλιο μεταθέτουν την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Ηλεία μάλλον για τις αρχές Οκτωβρίου.

*Αξίζει να σας αναφέρω ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής ήταν παρών στον γάμο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, Νίκου Μοίραλη, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις επικείμενες εσωκομματικές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος