FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 15/12/2020

Ημερομηνία: 15-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Άρχισαν τα όργανα

Αλυσιδωτές εξελίξεις στον δήμο Πύργου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, χθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου κατέσχεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας. Οι αρχές προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια, προκειμένου να διερευνήσουν την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε πριν από μία εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» Στάθης Καννής, με την οποία καταγγέλλει αλλοίωση/νόθευση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του δήμου Πύργου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση αφορά την αλληλουχία των γραφειοκρατικών διαδικασιών σχετική με την υλοποίηση της εργολαβίας για την αποκατάσταση ζημιών σε έργα υποδομής, οι οποίες προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα τον Σεπτέμβριο του 2016, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Πρωινές Αιχμές

*Ποιος δήμαρχος της Ηλείας είναι πλέον πολύ «ζεστός» στο ξαναβάλει, δεδομένου ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων επανέρχονται στο ψηφοδέλτιο του «κορμού»;

*Ο Καρβέλης το στηρίζει το αίτημα του Τζαβάρα και του Χριστόπουλου για να γίνει η Ηλεία «άγονη» και να διευκολυνθούν οι προσλήψεις στο Νοσοκομείο;

*Στον δήμο Πηνειού οι κόντρες καλά κρατούν. Ο Σάκης Γεωργόπουλος ζήτησε να γίνονται με τηλεδιάσκεψη οι συνεδριάσεις του περ/κού συμβουλίου και όχι διά περιφοράς. Η απάντηση του Ανδρ. Μαρίνου ήταν ότι η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος τα προηγούμενα χρόνια δεν έδωσε τη δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο παρότι υπήρχε χρηματοδότηση, λέγοντάς του «Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

*Το διάβασα στο ieidiseis.gr και σας το μεταφέρω: η κυβέρνση εξετάζει διορθωτικές κινήσεις στον εκκλησιασμό μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου. Μάλλον θα παραμείνουν οι εκκλησίες ανοιχτές για ατομικό προσκύνημα από την παραμονή των Χριστουγέννων έως και τα Φώτα, ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των πιστών από 9 που προβλέπεται σήμερα σε 35-40, αντί των 50 που αρχικά είχε συζητηθεί.

Κατά ριπάς

Πυρά κατά ριπάς από τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διον. Καλαματιανό, χθες στη Βουλή, καθώς παρέθεσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν τον νομο. Τα πρώτα… σκάγια πήγαν στον Καραμανλή για τον δρόμο και το τρένο, ακολούθησε η Κεραμέως για το ΤΕΦΑΑ και στο τέλος ο Βορίδης για τις αγροτικές αποζημιώσεις.

Κριτική

Ο διαρκής αποκλεισμός της Ολυμπίας από τη λειτουργία σχολών ξεναγών είναι ανεξήγητος και εκνευριστικός. Το γεγονός στηλίτευσε χθες ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχ. Κατρίνης στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι δεν γίνεται να επενδύει η Microsoft στην Αρχ. Ολυμπία και το υπουργείο Τουρισμού να ιδρύει νέες σχολές στην Κέρκυρα, στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Καμπάνια

Τη χρηματοδότηση καμπάνιας στήριξης των επιχειρήσεων της Ηλείας πρότεινε στο προχθεσινό ΔΣ του Επιμελητηρίου ο αντιπρόεδρος Κώστας Λεβέντης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διαμορφωθεί ισχυρή τοπική συνείδηση και ταυτότητα στους καταναλωτές, ώστε να μην καταφεύγουν σε εκτός Ηλείας αγορές. Ο κ.Λεβέντης τόνισε πως πρέπει να στηριχθεί η ηλειακή επιχειρηματικότητα, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια δέχθηκε απανωτά πλήγματα.

Σχεδιασμός για το Σωσίπολις

Με τη γνωστή μεθοδικότητα προχωρά τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προκειμένου να ενεργοποιήσει τελματωμένες καταστάσεις. Μία από αυτές είναι και το Σωσίπολις, για την αξιοποίηση του οποίου έχει συζητήσει αρκετά και με τον Φαρμάκη και με συνεργάτες του. Πλάνο και μελέτη υπάρχουν, για αυτό και εξετάζει όλες τις ρεαλιστικές εναλλακτικές. Ήδη προχωρά και τις αναγκαίες ενέργειες για να αποκασταθούν όσες φθορές απομένουν από τη χρόνια εγκατάλειψη, και με το νέο έτος –και αφού είναι όλα δρομολογημένα- αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο αξιοποίησης ενός χώρου που δυστυχώς αφέθηκε στο έρμαιο βανδαλισμών για πολλά χρόνια.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Με Ξανθό και Γιαννόπουλο

Ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση οργανώνει αύριο η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα τη διαχείριση της πανδημίας και το ΕΣΥ στη μετά-Covid εποχή. Ομιλητές θα είναι ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, από τα πιο συμπαθή στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με διακομματική αποδοχή, και ο Πυργιώτης Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος διετέλεσε γγ του υπουργείου Υγείας και ΥΠΕάρχης. Νομίζω ότι οι επιλογές των προσώπων είναι εξαιρετικές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος