FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 15/4/2020

Ημερομηνία: 15-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αυτοψία στο κολυμβητήριο

Αυτοψία στις εργασίες ανακατασκευής του κολυμβητηρίου Πύργου έκαναν χθες ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυροπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Γιάννης Π. Αργυρόπουλος με τον προϊστάμενο του τμήματος Μελετών στον δήμο Πύργου, Άρη Φιλιππόπουλο, για να ενημερωθούν για την πορεία του έργου. Το έργο έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα και –κορονοϊού επιτρέποντος- στόχος είναι να καταστεί λειτουργικό στις αρχές του φθινοπώρου. Μετά την ολοκλήρωσή του, θα ακολουθήσει ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να αποκτήσει η πόλη μια σύγχρονη αθλητική υποδομή. Η κατασκευή του θα δώσει μεγάλη «ανάσα» στους δημότες, αφού είναι πολλά τα χρόνια χωρίς κολυμβητήριο για την πόλη…

Δραστικά μέτρα

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, για την επόμενη μέρα στην οικονομία, τονίζοντζας ότι μετά την υγειονομική κρίση έρχεται η οικονομική κρίση, η όποια μετά από δέκα χρόνια μνημονίων θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο κ. Ξανθούλης ζήτησε να δοθούν χαμηλότοκα βραχυπρόθεσμα δάνεια και να ρυθμιστούν τα τωρινά, ενώ σημείωσε ότι η Ηλεία απαιτεί ειδικό πρόγραμμα αφού οι φωτιές και τα μνημόνια την άφησαν πολύ πίσω. «Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει δραστικά μέτρα όπως πήρε για την πανδημία και όχι να αφήσει στην διακριτική ευχέρεια άλλων τις αποφάσεις και την επιβολή τους [τράπεζες –funds]. Άλλωστε σώσαμε τις τράπεζες δυο φορές είναι ευκαιρία να μας σώσουν μια και αυτές», ανέφερε.

Σικελική λύση

Αφήσαμε τις αλοιφές και τις επιστολές του Ιησού και πιάσαμε το DNA τώρα. Σύμφωνα με τον βουλευτή και επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, στη νότια Ιταλία, γνωστή και ως Μεγάλη Ελλάδα λόγω των ελληνικών αποικιών στην αρχαιότητα, οι θάνατοι ανθρώπων από τον κορονοϊό είναι λιγότεροι γιατί πιθανόν να παίζει ρόλο το DNA, το οποίο είναι λιγουλάκι ελληνικό. Οπότε να πάρουμε δείγμα DNA από τους Σικελούς και να φτιάξουμε εμβόλια, να χτυπήσουμε τις φαρμακευτικές. Ποιοι γιατροί και ποια ερευνητικά εργαστήρια τώρα, πείτε του Μόσιαλου ότι τζάμπα χτυπιέται, τη λύση τη βρήκε η Ελληνική Λύση!

Έδωσε παράταση

Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Υποδομών είναι η μελέτη για τον δρομο που θα ενώνει την Αρχαία Ολυμπία με τον άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και εκείθεν με τη θάλασσα. Προ ημερών υπεγράφη παράταση της σύμβασης με τον τεχνικό σύμβουλο, αφού σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο Γενικός Δ/ντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Γ. Καρνέσης, κατά τη διερεύνηση των λύσεων, κρίθηκε απαραίτητη η συλλογή στοιχείων και απόψεων από διάφορες Υπηρεσίες (αρχαιολογία, δασαρχείο, δήμους) έτσι ώστε να εξεταστούν οι εναλλακτικές χαράξεις και να προκύψει η βέλτιστη λύση, ενώ και η περιβαλλοντική αδειοδότηση είναι χρονοβόρα διαδικασία. Η μάχη, βέβαια, αρχίζει μετά την ωρίμανση της μελέτης, για την αναζήτηση της χρηματοδότησης.

Ξαναφούντωσαν τα σενάρια

Νέα σενάρια πρόωρων εκλογών πυροδότησε μια αναφορά του πρωθυπουργού στο προχθεσινό διάγγελμα. Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία. Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία», κάτι που ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως.

Από το περιβάλλον του Μαξίμου επισημάνθηκε ότι η φράση αυτή αφορούσε τη θεσμική λειτουργία και τις απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ένεκα του κορονοϊού, και την ανάγκη να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες.

Στην αντιπολίτευση πάντως το ερμήνευσαν ως προάγγελο καλπών το φθινόπωρο, προτού καταρτιστεί ο νέος προϋπολογισμός, όταν θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για την ύφεση. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Μητσοτάκης απορρίπτει την επιλογή της πρόωρης κάλπης, παρότι έχει δεχθεί και τέτοιες εισηγήσεις.

Διακριτή κατηγορία!

Ιδιαίτερα χαρούμενος είναι ο Ηλείος σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού θεσμοθέτησε και στην Ελλάδα τον «Κινηματογράφο για Παιδιά και Νέους» ως διακριτή κατηγορία, τονίζοντας ότι το Φεστιβάλ έχει αγωνιστεί χρόνια γι’ αυτό το ζήτημα.

«Ας τραγουδήσουμε λοιπόν το “Τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη μας ζωή “έγραψε στην ανάρτηση του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, για να μην υπάρξει πισωγύρισμα, πρέπει άμεσα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να τροποποιήσει και τον Κανονισμό Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και να αναφέρει ρητά τον «Κινηματογράφο για Παιδιά και Νέους» ως διακριτό κινηματογραφικό είδος, ορίζοντας συγκεκριμένο ποσό από το συνολικό μπάτζετ χρηματοδότησης ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation.

Κοινωνική πρωτοβουλία

Η ομάδα των τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στηρίζει τη δράση που ξεκίνησαν οι Έλληνες Olympians, δράση κατά της ενδοοικογενειακής βίας, που λόγω παρατεταμένης παραμονής των μελών της οικογένειας στο σπίτι, παρουσιάζει έξαρση, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Πρωινή» για την Ηλεία. Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή ψυχικής υποστήριξης της ΕΣΟΑ με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής είναι στη διάθεση όσων χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη. Δυστυχώς η καραντίνα έχει και κοινωνικές επιπτώσεις, πέρα από τις οικονομικές.

Δωρεάν κρασί

Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε το Κτήμα Μπριντζίκη. Θέλοντας να συμπαρασταθεί στους κατοίκους του Λαντζοΐου, διαθέτει δωρεάν δύο φιάλες εξαιρετικό κρασί σε κάθε οικογένεια. «Οι καιροί και οι συνθήκες είναι δύσκολες για όλους μας, αλλά το κρασί ήταν πάντα ένας καλός σύντροφος στις γιορτές μας και πάντα καταπράυνε την απελπισία μας. Το κρασί της Ελλάδας, πάντα έδινε ελπίδα και ζέσταινε τις καρδιές των ανθρώπων. Ελπίζουμε να το απολαύσετε και σας ευχόμαστε ολόψυχα να είστε υγιείς και να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνει ο κόσμος μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς», αναφέρει το σχετικό μήνυμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος