FOLLOW US: facebook twitter

ΑΙΧΜΗΡΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΒΟΛΑ 06/10/21

Ημερομηνία: 06-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
kerameos-niki6

Παίζουν… καθυστερήσεις για τα νέα ΤΕΙ 

Το… παιχνίδι των καθυστερήσεων παίζουν Κεραμέως και πρυτάνεις. Η υπουργός Παιδείας είχε ζητήσει στις 17 Ιουλίου να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, όμως κανένας δεν ανταποκρίθηκε επί της ουσίας. Για αυτό και η υπουργός ανακοίνωσε στη Σύνοδο Πρυτάνεων ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή προτάσεων για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, έπειτα από σχετικό αίτημα των ιδρυμάτων, πιθανότατα ως τα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε, πάντως, είναι πως δεν πρόκειται να «αναστηθεί» κάποιο από τα 37 τμήματα που είχαν ιδρυθεί με τον «νόμο Γαβρόγλου», μεταξύ αυτών και η Σχολή ΤΕΦΑΑ που προβλεπόταν να λειτουργήσει στον Πύργο. Μένει να δούμε τι θα προτείνει το Πανεπιστήμιο Πατρών ως προς τη λειτουργία των νέων ΤΕΙ, που θα ονομάζονται Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών. Το να ιδρύσεις ΤΕΙ δίπλα στα υπάρχοντα ΑΕΙ, δεν θα τα ωφελήσει. Αν τα ιδρύσει στην Ηλεία, τότε θα ευδοκιμήσουν.

Πρωινές Αιχμές

*Δημοσκόπηση –από Πάτρα μεριά- είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες. Οι ερωτήσεις ξεκίνησαν από τις εθνικές εκλογές, είναι όμως αξιοσημείωτο το ότι έγιναν αρκετές ερωτήσεις για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για τον δήμο Πύργου.
*Δεν ξέρω τι θα κάνει το αχαϊκό μπλοκ του Κατσιφάρα στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στην Ηλεία πάντως διαφαίνεται προτίμηση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.
*Παρεμπιπτόντως, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος αυτές τις μέρες είναι στην Κρήτη για να βοηθήσει τον γιο του στην εγκατάστασή του λόγω σπουδών, με το που επιστρέψει, θα προβεί σε επαφές και συζητήσεις κατ’ ιδίαν με τους περ/κούς συμβούλους για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της παράταξης.
*Την Αναστασία Παπαγιαννακοπούλου-Κυπριώτη, σύμβουλο της ΤΚ Τραγανού, όρισε ως υπεύθυνη για την εποπτεία της καθημερινότητας στη ΔΕ Τραγανού ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος.
*Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ο Αβραμόπουλος είναι υποψήφιος στην Ηλεία, Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο είναι στην Αρκαδία.

Γαστούνη και Ολυμπία

Από το δημαρχείο Πηνειού θα ξεκινήσει τη μίνι περιοδεία του στην Ηλεία ο βουλευτής Β΄ τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, όπου και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο στις 6:30μ.μ. Μισή ώρα αργότερα, θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου γραφείου της Ο.Μ. Πηνειού του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ  για τις 7:30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί πολιτική συζήτηση στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο. Το Σάββατο ο Κώστας Ζαχαριάδης θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί τον Πλάτανο Αρχαίας Ολυμπίας για να συζητήσει με πυρόπληκτους κατοίκους και στις 12:30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Δυσαρέσκεια

Δυσαρεστημένος είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, Νώντας Κυριαζής, από την περιορισμένη ανταπόκριση των μελών του Συμβουλίου στο αίτημά του να δηλώσουν ποιοι πληρούν τα κριτήρια παρουσίας σε διά ζώσης συνεδριάσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Απ’ ό,τι έμαθα, έχει στείλει το σχετικό αίτημα από τις 5 Αυγούστου, αλλά ούτε οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν απαντήσει. Παρ’ όλα αυτά, έδωσε προσωρινή λύση με τη σημερινή συνεδρίαση στο Πάρκο Ξυστρή, με ταυτόχρονο stream, για να μην έχουμε γκρίνιες.

Στόχευση

Η πρώτη θέση στους δήμους του Κάμπου στις επόμενες εκλογές είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει ο συντονιστής της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, για αυτό και αποφασίστηκε η λειτουργία γραφείου στη Γαστούνη. Όπως αναφέρει σε συνεργάτες του, οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή έχουν δείξει ότι υπάρχει πληθυσμός που είναι φιλικά διακείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να γίνουν και οι αναγκαίες ζυμώσεις για να πειστούν οι πολίτες.

Τρίτη δόση

Την τρίτη δόση του εμβολίου έκανε χθες ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Σάκης Γιατράς. Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook, έκανε ένα ακόμα βήμα για την ανοσία. «Συμμετέχουμε και εμβολιαζόμαστε όλοι! Θερμά συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και στους τρεις εμβολιασμούς όλα ήταν άψογα», έγραψε.

ΣΚΙΤΣΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΡΔΑΛΗ

Από μετακίνηση σε μετακίνηση

Προς … διάλυση οδεύει από ό,τι μαθαίνω και ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Πύργου, καθώς ακόμα μία φορά εστάλη αιφνιδιαστικά εντολή μετακίνησης μίας χειρουργού για 20 ημέρες στο Νοσοκομείο της Κορίνθου. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη μετακίνηση -σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα- της συγκεκριμένης ιατρού στο ίδιο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο της Κεφαλλονιάς παραμένει μετακινημένη εδώ και είκοσι ημέρες η Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, η οποία υπενθυμίζουμε ότι την ημέρα που μετακινήθηκε από τη ΝΜ Αμαλιάδας στη ΝΜ Πύργου, έλαβε και εντολή να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο του νησιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος