FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 14/09/2021

Ημερομηνία: 14-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωθυπουργική επιβεβαίωση

H απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στον συνάδελφο Γιώργο Μικελόπουλο για την Πατρών-Πύργου στη ΔΕΘ («το βλέπω προσωπικά») επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που είχαμε γράψει πριν από μερικούς μήνες. Ο Μητσοτάκης έχει πάρει επάνω του το έργο και την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Κομισιόν, γιατί δεν φαίνεται να έχει και πολλή εμπιστοσύνη στον αρμόδιο υπουργό. Λογικό είναι, διότι του ανέθεσε ένα σοβαρό θέμα προς διευθέτηση από το 2019 και οι μέχρι τώρα χειρισμοί του –τόσο οι επικοινωνιακοί όσο και επί της ουσίας–είναι άγαρμποι και έχουν διαμορφώσει αρνητικό κλίμα στην Ηλεία, που το «λούζονται» οι κυβερνητικοί βουλευτές. Σας θυμίζω ότι τον περασμένο Μάιο ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε κατ’ ιδίαν το ζήτημα της Πατρών-Πύργου στην Επίτροπο Βεστάγκερ (το έγραψε και στο τουίτερ του), ενώ έχει συστήσει Κυβερνητική Επιτροπή Δημοσίων Συμβάσεων, αποτελούμενη από το μισό υπουργικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον Γεωργιάδη και αντιπρόεδρο τον Καραμανλή.

kerameos-niki

Απορία

Διάβασα στην «Πελοπόννησο» ότι η Κεραμέως στηρίζει το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του Πανεπιστημίου Πατρών για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη και εκπλήσσομαι. Τι ακριβώς στηρίζει και τι ακριβώς θα προωθήσει; Την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αιτ/νία με εννέα φοιτητές; Θα ιδρύσει παν/μιακά τμήματα χωρίς κανένα σοβαρό επιστημονικό έρεισμα; Θα ιδρύσει τμήματα-φαντάσματα αποκλειστικά για τοπικιστικούς λόγους και για να μη δυσαρεστήσει τον «απέκη» συνάδελφό της;

Διάλεξη

Ο Ηλείος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος ήταν αυτός που επελέγη για την εναρκτήρια διάλεξη του 26ου ΚοινούΣυνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής & Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού & Άνω Άκρου, που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο προ ημερών. Μπορεί να μας φαίνεται παράταιρη η συμμετοχή του, όμως για τον κ. Σιμόπουλο ήταν το 27ο  ιατρικό συνέδριο στο οποίο είχε την τιμή να είναι κεντρικός ομιλητής, αφού σ’ αυτά τα συνέδρια οι γιατροί προτιμούν να ακούσουν κάτι το διαφορετικό. Η διάλεξή του είχε τίτλο «Η Αποκάλυψη του Σύμπαντος: Πώς και τι μάθαμε για το σύμπαν» και το σχετικό βίντεο είναι ήδη αναρτημένο στη σελίδα του στο Fb.

Δεν ξέχασε

Μια έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Λυκείου Πύργου, καθώς ο φετινός αριστούχος της Ηλείας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, Σωτήρης Αναστασόπουλος, έλαβε υποτροφία από τη Μητρόπολη ως επιβράβευση για την επιτυχία του και έστειλε επιστολή στους μαθητές του σχολείου, δίνοντάς τους συμβουλές και εκθειάζοντας τη συμβολή των καθηγητών στην επιτυχία του.

Συζήτηση για τα μέτρα

Με αρκετούς πολίτες και επαγγελματίες της Ηλείας συζήτησε το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία του Πύργου ο Διονύσης Καλαματιανός μαζί με τους συνεργάτες του και στελέχη της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η άνιση μεταχείριση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων του νομού σε σχέση με αυτές της Εύβοιας και οι δυσκολίες ενόψει χειμώνα για την αγορά.

Επίκειται κάθοδος

Με τον αναπλ. υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, είχε την ευκαιρία να συζητήσει στη ΔΕΘ ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Λεβέντης. Ένα από τα θέματα του διαλόγου τους ήταν η επόμενη μέρα στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Ηλείας με στόχο την ανάκαμψή τους. Από ό,τι έμαθα, ο κ. Σκυλακάκης σχεδιάζει να κατέβει στην Ηλεία προσεχώς, πιθανότατα μαζί με τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, προκειμένου να έχει επαφές με τους θεσμικούς φορείς.

Στο βάθος… σύγκλιση

Συζήτηση σε καλό και χαλαρό κλίμα είχε προ ημερών ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τον Πυργιώτη νομικό και στέλεχος της Κεντροαριστεράς, Παύλο Αθανασόπουλο. Παρότι καστανιδικός ο ένας και βενιζελικός ο άλλος, υπήρχαν και σημεία στα οποία συνέκλιναν. Ενόψει εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, στον α’ γύρο θα ψηφίσουν διαφορετικά, αλλά στον β’ γύρο μάλλον θα συγκλίνουν.

Πρωινές Αιχμές

*Διαπίστωσα ότι επικρατεί γκρίνια στις τάξεις των νεοδημοκρατών της Ηλείας, διότι όπως μου είπε ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, η κυβέρνηση έχει διορίσει  στα πέντε κρατικά πόστα του νομού πασοκογενείς ή τελοσπάντων όχι «καθαρούς» δεξιούς.

*Στο ένα τραπέζι ήταν ο Καννής με τον Θεοδώρου, μερικά μέτρα μακρύτερα, σε άλλο τραπέζι, ο Αργυρόπουλος με τον Βγενόπουλο και στη συνέχεια και με τον Κοτσώνη, οποίος χαιρέτισε αρχικά το πρώτο τραπέζι. Ο Κόρδας, όταν έφτασε, ήταν πιο κοντά στο πρώτο τραπέζι και κάθισε εκεί, παρά την –ελαφρώς χιουμοριστική– επισήμανση του Αργυρόπουλου ότι έπρεπε να καθίσει μαζί του.

*Όταν τον ρώτησα τον Κόρδα αν είναι σύμβουλος της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας πλέον, μου απάντησε ότι παραμένει στην πλειοψηφία, αλλά στις ψηφοφορίες του δημοτικού συμβουλίου τοποθετείται κατά περίπτωση, ανάλογα με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με το θέμα.

*Ακόμα είμαστε στη μέση, αλλά νομίζω ότι στον δήμο Ήλιδας πάμε ολοταχώς για μία ακόμα μάχη μεταξύ Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλου το 2023, αφού το μεταξύ τους σκορ είναι στο 1-1.

*Μου λένε από Αθήνα ότι είναι πολύ δύσκολο να ξαναμείνει εκτός του «γαλάζιου» ψηφοδελτίουτης Ηλείας ο Νίκος Καλάκος, ασχέτως του τι θα γίνει με τον Καστρινό, ο οποίος είναι στα χαρακώματα μέρα παρά μέρα τον Μαρίνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος