FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 14/10/2020

Ημερομηνία: 14-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μόνο ένα κρούσμα στην Κρέστενα

Αρνητικά βγήκαν τα περισσότερα από τα κρούσματα που αρχικά ανακοινώθηκαν ως θετικά στον covid-19, στους εργαζόμενους και αιρετούς στο  δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Αρνητικά βγήκαν χθες δύο κρούσματα στο ΚΕΠ του δήμου, ενώ κάτι ανάλογο έχει συμβεί με έναν υπάλληλο στην Τ.Υ., έναν στην Οικονομική, καθώς και μία εργαζόμενη στο δημοτικό σχολείο Φρίξας, ενώ συγχρόνως  δεν υφίσταται κρούσμα στην Δ.Ε. Αλιφείρας. Από τα αρχικά κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, επιβεβαιωμένο είναι, έπειτα από επανέλεγχο που έγινε, αυτό στην καθαρίστρια του ειδικού σχολείου Κρεστένων. Παράλληλα, συνεχίστηκαν και χθες τα τεστ σε όλο το προσωπικό. Οσον αφορά την υπόλοιπη Ηλεία, χθες ανακοινώθηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι από τον δήμο Ήλιδας, με ελαφρά συμπτώματα και έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα.

Τραπεζική απάτη

Δικογραφία για απάτη σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί. Ημεδαπός άνδρας έλαβε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο από την Τράπεζα της Ελλάδας, ζητώντας τους κωδικούς τραπεζικού του λογαριασμού, προκειμένου να λάβει σημαντική ειδοποίηση. Ο παθών πείστηκε και απέστειλε τους κωδικούς, με τους οποίους η γυναίκα μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 11.880  ευρώ. Να τα προσέχουμε αυτά…

Δίνει νερό

Νερό στο Υψηλόν θα δώσει εντός των ημερών ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμός Ύδρευσης Ερυμάνθου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, δούλεψε μεθοδικά όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να τροφοδοτήσει μία ακόμα κοινότητα, ενώ παράλληλα είναι καθημερινά επί ποδός για να αντιμετωπίσει τις βλάβες που προκύπτουν.

Ανοίγει δρόμο

Τη διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στο πυροφυλάκιο της Μίνθης δρομολογεί ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, καθώς χθες έγινε ο διαγωνισμός, ύψους περίπου 42.000 ευρώ. Ο κ. Γιακουμής υλοποιεί έτσι ένα χρόνιο αίτημα της Πυροσβεστικής, ώστε να διευκολύνεται η μετάβαση των πυροφυλάκων και να μην προκύπτουν προβλήματα.

Απτόητος

Απτόητος συνεχίζει το εγχείρημά του ο Χρήστος Αθανάσουλας, καθώς σήμερα στις 4μ.μ. θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου από τον Επίσκοπο Ωλένης, Αθανάσιο. «Κι αυτή τη δύσκολη χρονιά συνεχίζουμε με εθελοντισμό και αλληλεγγύη. Υπεύθυνα και προσεκτικά αλλά η αγάπη για τον συνανθρωπό μας δεν μας αφήνει να λυγίσουμε από το φόβο του covid19» τόνισε και πρόσθεσε πως μετά τη σύντομη τελετή τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Προκήρυξη

Προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα εξέδωσε ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρ. Μαρίνος, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση με σύντομο βιογραφικό και αποδεικτικά των προσόντων τους. Όποιος υποβάλει αίτηση, πρέπει να πληροί τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17), πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ), της ημεδαπής ή πτυχίο Κ.Α.Τ.Ε.Ε. ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής, ή πτυχίο ή τίτλος τριτοβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από χώρα –μέλος της Ε.Ε., με πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το συμβούλιο ισοτιμιών του Π.Δ. 165/2000 είτε απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής εκπαίδευσης από την αρμόδια αρχή του Π.Δ. 231/1998. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται μέχρι τις 19 Οκτωβρίου του 2020.

Στην Ολυμπία ο π. Αντώνιος!

Μια απρόσμενη επίσκεψη είχε την τιμή να έχει η οικογενειακή  επιχείρηση του αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Χάρη Σπηλιόπουλου, καθώς τον επισκέφθηκε ο π. Αντώνιος με μια μικρή ομάδα παιδιών από την Κιβωτό του Κόσμου. «Το σπίτι που δημιούργησε με πολλή αγάπη και προσπάθεια αυτός ο αξιολάτρευτος Πατέρας. Σας συγχαίρουμε πολύ για το τόσο σημαντικό έργο που επιτελείτε!», έγραψε σε ανάρτησή του.

Νέο ΔΣ στους ξενοδόχους

Με επιτυχία και ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό συμμετοχής των μελών ολοκληρώθηκαν οι Αρχαιρεσίες στο HOTEL PANTHEON το Σάββατο 10 Οκτωβρίου  για την εκλογή των  νέων Διοικητικών Οργάνων της Ένωσης Ξενοδοχείων & Λοιπών Καταλυμάτων του Δήμου Πύργου. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν  υψηλό εφόσον ξεπέρασε το 70%. Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων εξελέγησαν οι: Βυθούλκα Κωνσταντίνα, Βυθούλκα Παναγιώτα, Ζαχαρόπουλος Γεράσιμος, Σβούκα Ξανθή και Τσιώρης Ιωάνης. Τις επόμενες  ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος