FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 14/9/2020

Ημερομηνία: 14-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στην Ηλεία σήμερα η Σοφία Ζαχαράκη

Την Ηλεία επιλέγει για την έναρξη της σχολικής χρονιάς η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, καθώς σήμερα θα παραστεί σε αγιασμούς σχολείων στον νομό μας. Στις 12 το μεσημέρι θα παραστεί στον αγιασμό του Δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου και στις 13:00 στον αγιασμό του Νηπιαγωγείου Αρχαίας Ολυμπίας. Η επιλογή των σχολείων δεν είναι τυχαία, καθώς στο δημοτικό του Σκουροχωρίου θα εφαρμοστούν πιλοτικά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ενώ στο νηπιαγωγείο της Αρχαίας Ολυμπίας θα ξεκινήσει φέτος πιλοτικά η διδασκαλία των Αγγλικών.

Πλειοδοσία

Χθες ο Μητσοτάκης προανήγγειλε νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οπότε επίκεινται καταργήσεις και συγχωνεύσεις. Αντί για σοβαρή διεκδίκηση, προβλέπω νέο γύρο πλειοδοσίας και απαιτήσεων. Πώς λέμε «τίποτα λιγότερο από τρία νοσοκομεία» όταν με το ζόρι μπορούμε να έχουμε ένα; Ε, τώρα θα λέμε τίποτα λιγότερο από τρία πανεπιστήμια, αφού ακόμα διεκδικούμε και το ΤΕΦΑΑ. Ούτως ή άλλως, οι διεκδικήσεις τσάμπα είναι, δεν κοστίζουν. Σε κάνα δυο χρόνια που θα έχουν φύγει και οι γιατροί και οι φοιτητές και οι καθηγητές, εμείς θα επιμένουμε στα τρία νοσοκομεία και στα τρία πανεπιστήμια.

Ερώτημα

Το (ρητορικό) ερώτημα για το ποιος αποφασίζει για τους πλειστηριασμούς έθεσε ο Μιχάλης Κατρίνης, λέγοντας ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε χθες την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους ευάλωτους δανειολήπτες μέχρι το τέλος του 2020, κάνοντας αυτό που θα έπρεπε να έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση και να νομοθετήσει η Βουλή. «Η κυβέρνηση απελευθέρωσε τους πλειστηριασμούς και κατήργησε το καθεστώς προστασίας για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια. Η ‘’προστασία’’ που θα έδινε στους δανειολήπτες το πρόγραμμα-Γέφυρα και το νέο πτωχευτικό που διαφημίζει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται κενή περιεχομένου. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και εν μέσω πανδημίας, ποιος θα αποφασίζει για την αναστολή πλειστηριασμών; οι τράπεζες ή η κυβέρνηση;» σχολίασε.

Στηρίζει

Tη δράση των ακαδημιών στίβου του ΑΣ Αθλητή Γαστούνης στηρίζει ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, προκειμένου να αναπτυχθεί ο μαζικός αθλητισμός στην περιοχή. Όπως επισήμανε σε ανάρτησή του, πρέπει να δοθεί τέλος στον «μεσαίωνα» του κλασικού αθλητισμού που επικρατεί στον δήμο Πηνειού, συγχαίροντας τον σύλλογο και εκφράζοντας την υποστήριξή του στις προσπάθειές του. «Οδηγήστε τα νιάτα στο στάδιο», σχολίασε.

Πεπεισμένος

Πεπεισμένος είναι ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, για τα αίτια των συμβάντων πυρκαγιάς στην περιοχή του περασμένο τριήμερο. Όπως ανέφερε, ο χώρος και ο χρόνος είναι «ύποπτοι», ενώ σημείωσε σε συνεργάτες του ότι έχει ήδη μεταφέρει εκεί που πρέπει περισσότερες και πιο «ευαίσθητες» πληροφορίες. Παράλληλα, κρατά σε επιφυλακή την Πολιτική Προστασία, αφού οι μέρες είναι περίεργες και δε θέλει και πολύ για να «φουντώσει» μια πυρκαγιά.

Αναμένεται με ενδιαφέρον

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ετήσια λογοδοσία του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου, αφού πρόκειται για καινοτόμα πρωτοβουλία. Βέβαια, θα πρέπει νε θεωρούμε δεδομένη την αναφορά του στην Πατρών-Πύργου, μετά και την προχθεσινή τραγωδία στη διασταύρωση Λαστεΐκων και τον θάνατο ενός βρέφους 16 μηνών. Σημαντικό είναι να ακούσουμε και ποιες είναι οι προτεραιότητες του δήμου για τον επόμενο χρόνο, μετά και την αλλαγή δεδομένων που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Επίσκεψη στη Δάφνη

Επίσκεψη στην Τοπική Κοινότητα Δάφνης του δήμου Ηλιδας, που επλήγη από την πρόσφατη πυρκαγιά, πραγματοποίησε προχθές το βράδυ η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός και οι πρώην βουλευτές Μάκης Μπαλαούρας και Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς, τόσο στο περιβάλλον όσο και στον πρωτογενή τομέα, αφού κάηκαν και αγροτικές εκτάσεις και βοσκοτόπια.

Εκπαιδευτική ευθύνη

Την ευθύνη των εκπαιδευτικών υπογράμμισε ο Υπεύθυνος Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ζαχάρως, Γιάννης Μπιτζούνης, σχετικά με την ορθή χρήση της μάσκας από τους μαθητές. Όπως ανέφερε, τα μικρά παιδιά του Δημοτικού στην πλειοψηφία τους με τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνουν σωστή χρήση της μάσκας. «Το βάρος για άλλη μία φορά πέφτει σε εμάς τους εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά ανάμεσα σε ζωηρά παιδιά και δύσπιστες μητέρες. Κράτος που σέβεται τους πολίτες του θα πρέπει να τους ενημερώνει σωστά, αλλά και να τους ακούει. Ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο» τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος