FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 14/8/2020

Ημερομηνία: 14-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Kαι ξαφνικά… τρένο στον Πύργο!

Εντολή για άμεση σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο φέρεται να έδωσε ο Μητσοτάκης στον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, όπως έγραψε χθες το pelop.gr. Όπωςαναφέρει το δημοσίευμα, δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό να έχει ολοκληρωθεί σχετική μελέτη μέχρι το τέλος του 2020, ώστε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 να έχει δημοπρατηθεί το έργο του «εξωραϊσμού» και της συντήρησης της γραμμής Πάτρας – Πύργου. Με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση του έργου εκτιμάται ότι τα πρώτα δρομολόγια από Πάτρα προς Πύργο και αντίστροφα, θα πραγματοποιηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, δηλαδή πολύ νωρίτερα από τον αυτοκινητόδρομο. Το θέμα είναι για ποιο λόγο ελήφθη η απόφαση. Επειδή καθυστερεί η έγκρισή ή μήπως επειδή δεν θα έρθει ποτέ…

Ζόρια

Τα βλέπω πολύ δύσκολα τα πράγματα στη διαχείριση του κορονοϊού. Η κυβέρνηση δεν θωράκισε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τώρα θα πρέπει να βασιστεί ξανά στο φιλότιμο των γιατρών και στο γεγονός ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέους, που δεν εκδηλώνουν βαριά συμπτώματα. Η ελληνική περιφέρεια δεν ενισχύθηκε παρά μόνο σε νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που θα συμπιέσει τα νοσοκομεία δεδομένου ότι πλέον τα κρούσματα «σκάνε» σε τουριστικές περιοχές. Εκτός αν έχει αποφασίσει να επιδοτήσει ιδιωτικές κλινικές για να αντιμετωπίσει τα βαριά περιστατικά.

Νέος διευθυντής

O μέχρι πρότινος διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Γιώργος Φωτεινόπουλος είναι ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, όπως ανακοινώθηκε χθες, στη θέση του απερχόμενου Βασίλη Δημητρέλλου. Ο γνωστός μαθηματικός έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς έχει διατελέσει επίσης διευθυντής στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου και υποδιευθυντής για έξι χρόνια στο 3ο ΓΕΛ Πύργου.

Σωτήρια βοήθεια

Καθοριστική ήταν η συμβολή του γιατρού Βαγγέλη Δημητρόπουλου σε έκτακτο περιστατικό προχθές που αφορούσε τον τραυματισμό ενός 23χρονου με τζάμι στο χέρι. Παρότι η ΝΜ Αμαλιάδας δεν εφημέρευε, ο κ. Δημητρόπουλος έσπευσε να βοηθήσει μόλις ειδοποιήθηκε για το συμβάν και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον νεαρό έως ότου διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύεται.

Καταλόγισε ολιγωρία

Oλιγωρία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Κουτσούκος, λέγοντας ότι η επέλεξτην  τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» και αγνόησε τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ.Ο γραμματέας του Τομέα Οικονομικών, τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεδομένων και των αποφάσεων της ΕΕ, καθώς η η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει τους καθυστερημένους και αναποτελεσματικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τα αναγκαία μέτρα δεν μπορεί να υποτάσσονται σε επικοινωνιακές και συντηρητικές μεθοδεύσεις.

Άνοιξε ο δρόμος

Δικαιωμένος φαίνεται ότι βγαίνει ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Βασ. Γιαννόπουλος, για την απόφασή του να προβεί σε μερική ανάκληση των απαλλοτριώσεων στην υπόθεση της παράκαμψης Αγίου Ιωάννης, καθώς το διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών απέρριψε την αίτηση αναστολής της σχετικής απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου. Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν ειδικός αγορητής και αυτός που ουσιαστικά εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να βρει λύση ώστε να μην μπλοκάρει το έργο. Κορονοϊού επιτρέποντος, το έργο ξεκινά το φθινόπωρο.

Συνάντηση με Έλληνες Ρομά

Με την αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» συναντήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, συζητώντας ζητήματα κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά, ειδικά όσων μένουν στη Δυτική Ελλάδα και τις κοινές δράσεις που μπορούν να αναληφθούν. Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε τη χαμηλή απορρόφηση κονδυλίων σε δράσεις άρσης ανισοτήτων και κοινωνικού αποκλεισμού. «Είμαστε δίπλα στους Έλληνες Ρομά. Κανένας πολίτης δεν θέλουμε να νιώθει μόνος και απροστάτευτος» ανέφερε κατά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Βασίλης Πάντζος, ο αντιπρόεδρος Αντώνης Μπατζαλής, ο Έφορος Γιάννης Θεοδωρόπουλος και ο νομικός σύμβουλος της Συνομοσπονδίας Ηλίας Γιαννόπουλος.

Διακοπές στην Ηλεία

Τις ολιγοήμερες διακοπές στην Ηλεία του περνά ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και επί σειρά ετών βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ,  Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Ο Ηλείος πολιτικός επισκέπτεται διάφορες περιοχές του νομού μας και επικοινωνεί με φίλους του, εκδηλώνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος