FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 14/07/2021

Ημερομηνία: 14-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δικαιοσύνη

Θυμάστε που όταν είχε βγει το πρόγραμμα της Περιφέρειας, είχαν κυκλοφορήσει φήμες για… κολπάκια από αιτούντες, που κατέθεσαν φακέλους ελλιπείς ή με μη έγκυρα δικαιολογητικά; Θυμάστε επίσης που μετά από αυτήν τη φημολογία, ο Νεκτάριος Φαρμάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων καθώς και αίτημα πλήρους διερεύνησης των παραμέτρων και διαδικασιών του προγράμματος στήριξης των επιχειρήσεων; Πριν από μερικές ημέρες, λοιπόν, έμαθα ότι τουλάχιστον 20 αιτούντες ενίσχυση, παρότι αρχικά είχαν επιλεγεί στους δικαιούχους, δεν προσήλθαν καθόλου στη διαδικασία ελέγχου των φακέλων. Πιθανόν να συνδέονται αυτά τα δύο μεταξύ τους, πιθανόν και όχι, όμως τα γεγονότα είναι γεγονότα.

livanos-spilios1

Απαρατήρητος

Είναι τόσο σπουδαίο το έργο που παράγει ο ΥΠΑΑΤ, Σπήλιος Λιβανός, γνωστός και ως «υπουργός Αιτωλοακαρνανίας» στα πέριξ της Βουλής, που στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB ήταν τελευταίος και καταϊδρωμένος. Το αξιοσημείωτο είναι πως είχε ποσοστό 46,6% στην απάντηση «μόλις που τον ξέρω». Θα μου πείτε, τη δουλίτσα του με τη Γεωπονία την έκανε, ό,τι και να λέμε εμείς τώρα.

Ερημοποίηση

Για υγειονομική ερημοποίηση της Ηλείας κάνει λόγο ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να να αγνοεί την πρόταση του ΓΝ Ηλείας από το 2020 για την ίδρυση Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικες με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, παρότι από το 2019 ο Μητροπολίτης Ηλείας έχει διαθέσει σύγχρονο κτίριο στο Πελόπιο για τη φιλοξενία, κατόπιν αιτήματός του όταν ήταν διοικητής. «Η Ηλεία ερημοποιείται (και) υγειονομικά. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχει σταματήσει να ελπίζει», ανέφερε.

Παρεμβατικός

Δεν ξέρω αν ο Σπύρος Λαμπρινός έχει σκοπό να πολιτευτεί εκ νέου, οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι είναι ακούραστος και παρεμβατικός, με καθημερινά άρθρα, αναρτήσεις και σχόλια για την πολιτική επικαιρότητα, τόσο στην Ηλεία όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Γαλουχημένος με τη γκραμσιανή αντίληψη για την πάλη στο πεδίο των ιδεών, δείχνει ότι στελέχη με την κατάρτισή του στην Αριστερά δεν περισσεύουν σήμερα.

Στηλίτευσε τη μεθόδευση

Μεθοδευμένη διάλυση του δημοσίου Πανεπιστημίου για χάρη του ιδιωτικού καταλόγισε με ανάρτησή της η υπεύθυνη Παιδείς της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αννίτα Λάκκα, τονίζοντας ότι στη θέση της βάσης του 10 καθιερώνεται το 8 ως μίνιμουμ για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και το 14. Όσοι έγραψαν πάνω από 14, θα μπορούν κατά περίπτωση να επιλέξουν το τμήμα που επιθυμούν, ενώ όσοι είναι ανάμεσα στο 8 και στο 14,  επί της ουσίας θα δηλώσουν ό,τι απομένει. «Με αυτές τις μεθοδεύσεις η κυβέρνηση υλοποιεί το σχεδιασμό της για κατάργηση της κοινωνικής κινητικότητας μέσω των σπουδών, αφού προκαθορίζει ποιος πρέπει να πάει πού» τόνισε και πρόσθεσε ότι κερδίζει επικοινωνιακά με το «τυράκι» των ΔΙΕΚ για όσους είναι κάτω από 8, ενώ «οι πόρτες των κολεγίων θα είναι ορθάνοιχτες για να μετατρέψουν όποιον/α τις διαβεί, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο, από “αποτυχημένο” σε “πετυχημένο”!

Πνιγμός 79χρονου στη Σκαφιδιά

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα ένας άνδρας 79 ετών, στην παραλία της Σκαφιδιάς, χθες το απόγευμα. Ο άτυχος άνδρας  διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Πύργου, όμως δυστυχώς ήταν αργά, καθώς οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του. Αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Σκίτσο του Κ. Σκλαβενίτη

Πρωινές Αιχμές

*Στις 122 έφτασαν τελικά οι επιχειρήσεις που δικαιώθηκαν στην ένστασή τους και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης λόγω covid που «έτρεξε» η Περιφέρεια.

*Μετά και την ανακοίνωση των ενστάσεων, ακολουθεί η προδημοσίευση του δεύτερου προγράμματος. Από ό,τι μαθαίνω, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μάλλον την 1η του νέου μήνα.

*Σε αντίθεση με την τοπική της ΝΔ στην Αμαλιάδα, που θα εκλέξει νέο πρόεδρο, στον Πύργο αναμένεται να επανεκλεγεί ο Γιώργος Καρβουνιάρης.

*Η Αλεξάνδρα (Σάντρα) Παπαδοπούλου, αντικειμενικά εκ των πιο ικανών «γαλάζιων» στελεχών στην Ηλεία, πιθανότατα θα διεκδικήσει την εκλογή της στη νομαρχιακή. Κατά τη γνώμη μου το αξίζει.

*Στην παράταξη Κατσιφάρα έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει παράταξη έξω από τα όρια της Αχαΐας; Κι αν το έχουν αντιληφθεί, κάνουν κάτι επ’ αυτού;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος