FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 14/7/2020

Ημερομηνία: 14-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Έρχεται στην Ηλεία

Στην Ηλεία θα βρεθεί στο τέλος της εβδομάδας η βουλευτής Θεσσαλονίκης και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Κατερίνα Νοτοπούλου. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμά της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο η επίσκεψή της εντάσσεται στο πλαίσιο των περιοδειών που κάνει σε όλη τη χώρα, συζητώντας με τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον κλάδου του τουρισμού και του επισιτισμού για την κατάσταση που επικρατεί. Σε πρόσφατες δηλώσεις της στηλίτευσε την κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας ότ δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ρευστότητας και στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και εργαζομένων, αφήνοντας παντελώς αβοήθητες επιχειρήσεις και εργαζόμενους και πρότεινε άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις με 2.000 € και 2.000€ για κάθε εργαζόμενο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αξιοποίηση της Αναπτυξιακής τράπεζας, μείωση του ΦΠΑ στο 6% και ενα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού 700 εκατ. ευρώ.

Αχαϊκές παραιτήσεις

Την παραίτησή τους από τα όργανα του ΚΙΝΑΛ υπέβαλαν δύο μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας (Νίκος Γράψας και Γιάννης Ζωγραφάκης), καθώς και ο γραμματέας Γραμματέας Συντονιστικής Νοτίου Τομέα Πατρών Παναγιώτης Παπαδόπουλος, κρίνοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη εδώ και καιρό χαράσσει και εφαρμόζει δεξιές πολιτικές και επιτίθενται ευθέως στην ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ, την οποία κατηγορούν ότι πορεύεται «χέρι – χέρι με την Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη». Οπως εξηγούν στην επιστολή παραίτησής τους  το Κίνημα Αλλαγής «έχει επιλέξει να βρίσκεται συνοδοιπόρος στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας» και χαρακτηρίζουν ως αποκορύφωμα της στάσης αυτής την απόφαση για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί διαδηλώσεων και συναθροίσεων, για το οποίο επισημαίνουν ότι «αποτελεί την πεμπτουσία της δεξιάς πολιτικής».

Ενδιαφέρουσα συζήτηση

Σε ενδιαφέρουσα συζήτηση προήδρευσε χθες στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής η Διονυσία Αυγερινοπούλου, καθώς τα θέματα που αναπτύχθηκαν, ήταν οι αναφορές πολιτών στην περίθαλψη και φροντίδα άγριων ζώων και πτηνών και στη διαχείριση των αποβλήτων και των προϊόντων κομμωτηρίων. Στη συζήτηση συμμετείχαν και στελέχη περιβαλλοντικών οργανώσεων από όλη τη χώρα, καθώς η διαχείριση ειδικά των προστατευόμενων ειδών είναι ένα από τα θέματα που στην Ελλάδα δεν δίνουμε και πολλή σημασία.

Σήμερα στον Πύργο

Στο Διοικητήριο της Ν.Ε. Ηλείας στον Πύργο θα βρεθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, για να συμμετάσχει σε σύσκεψη σχετικά με τη διευθέτηση χωροταξικών και πολεοδομικών ζητημάτων όλων των Δήμων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του Νομού μας. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια το προσεχές χρονικό διάστημα, οπότε όλοι ενδιαφέρονται για το πώς θα γίνει η διαδικασία.

O Θάνος Μπούρης στο Παρίσι

Δέκα έλληνες μουσικούς που ζουν στο Παρίσι και που οι μουσικές τους κρύβουν κάτι από Ελλάδα και Γαλλία, συνήθως αγγίζουν την Ευρώπη, την Ανατολή και τα Βαλκάνια και δίνουν ένα πλούσιο ηχητικό αποτέλεσμα, παρουσιάζει το musicpaper.gr. Ένας απο αυτούς είναι και ένα δικό μας παιδί από τον Πύργο,  ο μουσικός Θάνος Μπούρης για τον οποίο γράφει η Αγγ. Νικολάρη: «Θάνος Μπούρης: Αυτοπροσδιορίζεται ως γνήσιος μπουζουξής και φυσικά όχι άδικα καθώς παίζει με το μπουζούκι του, αυθεντική ρεμπέτικη μουσική στα ελληνικά και ανατολίτικα μαγαζιά Παρισίου και περιχώρων για τους Έλληνες της διασποράς και τους λάτρεις της ελληνικής μουσικής. Ζει στο Παρίσι από το 2015 και βρίσκεται και πίσω από την ιδέα του “The Circle Orchestra”, ενός μουσικού σχήματος με διάφορους Έλληνες και ξένους μουσικούς που έχουν ως κοινή βάση το ρεμπέτικο».

Με τον Τσίπρα!

Μαζί με τον πρώην βουλευτή Ηλείας Μάκη Μπαλαούρα πέρασε μερικές ώρες από τις καλοκαιρινές διακοπές του ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Το φωτογραφικό υλικό που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Μάκης Μπαλαούρας δείχνει  όλη την παρέα σε χαλαρές στιγμές  και τον Μάκη να γευματίζει μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό, ψιλοκουβέντα μεταξύ… τυρού και αχλαδιού! «Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία στην Νάξο ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκλεψε λίγες ώρες μαζί με την οικογένεια του και με τη “λάντζα”, το καΐκι της γραμμής του συντρόφου Γ. Μαύρου, από τον Βόλακα της Νάξου στην όμορφη παραλία με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα φωτεινά νερά, στο Πορί του Κουφονισιού. Μαζί με τους Κουφονησιώτες Θανάση & Αντρέα Τσάδαρη, Κωστή Παπαδόπουλο και Ηλία Φωστιέρη συνοδεία τσίπουρου, χαλαρές-χαρούμενες συζητήσεις…» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Μάκης Μπαλαούρας.

Δίπλα στους συναδέλφους του

Ο Μιχάλης Κατρίνης μπορεί να είναι βουλευτής και πολιτικός, αλλά παραμένει πάντα οδοντίατρος και ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στον κλάδο. Έτσι, όπως αναφέρει κι ο ίδιος δημοσιεύοντας μια φωτογραφία: «Με χαρά και συγκίνηση συναντήθηκα με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, συζητώντας τα καίρια προβλήματα του κλάδου αλλά και τις προκλήσεις για το μέλλον. Έχοντας θητεύσει ως μέλος του ΔΣ το 2006-2007 παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον τα θέματα των συναδέλφων οδοντιάτρων, οι οποιοί αντιμετώπισαν στην πρώτη γραμμή την πανδημία του covid-19.»

Γεννητούρια πελαργών στον Πύργο!

Μια πολύ ωραία φωτογραφία που συνοδεύεται από ένα επίσης πολύ γλυκό κείμενο, ανάρτησε στο φβ ο Θανάσης Λιανός για ένα ζευγάρι πελεκάνων που φώλιασε σε περιοχή του Πύργου και μάλιστα έφεραν στον κόσμο τα μικρά τους γράφοντας: Να μας ζήσουν, έχουμε γεννητούρια στην περιοχή του Πύργου! Ίσως είναι η πρώτη φορά μετά από πάνω μισό αιώνα που φωλαιοποιεί και αναπαράγεται ζευγάρι πελαργών στην περιοχή. Εννοείται ότι πρέπει να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού το ζευγάρι και τα μικρά τους μέχρι την μετανάστευση. Ειδικά από εμάς τους κυνηγούς η προστασία τους από κάθε κίνδυνο είναι υποχρέωση, αυτονόητη και επιβεβλημένη!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος