FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 14/06/2021

Ημερομηνία: 14-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα δεδομένα για τους οδικούς άξονες

Η στήλη χθες συνομίλησε με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών και οφείλει να σας μεταφέρει ορισμένα δεδομένα. Επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική απάντηση της DG COMP, αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος –καθότι έμπειρος και σοβαρός- αρνήθηκε να μου δώσει χρονικό ορίζοντα για την απάντηση. Αυτό που μου είπε, είναι ότι το έργο μπορεί να κατασκευαστεί σε τρία χρόνια από τη μέρα που θα ξαναξεκινήσει, για αυτό και επιμένει ο Καραμανλής για το 2024. Αυτά ειπώθηκαν, αυτά σας μεταφέρω. Μετά την Πατρών-Πύργου παίρνει σειρά το Καλό Νερό-Τσακώνα. Για τον οδικό άξονα Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία δεν πρέπει να τρέφουμε ελπίδες, διότι η Κομισιόν και η ΕΤΕΠ δεν είναι πρόθυμες να το χρηματοδοτήσουν. Για τον δρόμο Ολυμπία-Θάλασσα, είμαστε στο στάδιο της μελέτης, το έργο είναι ακριβό, κοντά στα 40 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για τη χρηματοδότησή του.

Φυσικό αέριο

Με το ζήτημα του φυσικού αερίου ασχολείται το τελευταίο διάστημα ο Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς αποτελεί προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή. Οι επαφές και οι τηλεδιασκέψεις έχουν αυξηθεί εδώ και μερικές ημέρες. Σε πρόσφατη τοποθέτησή του στάθηκε στη σημασία της ένταξης του έργου επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου στο νέο 5ετές πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ, σημειώνοντας ότι πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν ο ενεργειακός αποκλεισμός της Δυτικής Ελλάδας.

Πληθωρισμός

Το ζήτημα του πληθωρισμού έθεσε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι έρχονται ανατιμήσεις σε βασικά είδη  και η κυβέρνηση καθησυχάζει κάνοντας λόγο για παροδικό φαινόμενο. Ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβ. Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Άδ. Γεωργιάδη να λάβει μέτρα για να συγκρατηθούν οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και να αποτραπούν φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά.

Ψυχραιμία

Μια πιο ψύχραιμη και τεκμηριωμένη προσέγγιση φαίνεται ότι ζητά από την κυβέρνηση ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κ. Διαμαντόπουλος, σχετικά με το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ covid, με αφορμή τα δημοσιεύματα για Αγρίνιο και Πύργο. Όπως επισημαίνει, το υπουργείο Υγείας διοχετεύει σκόρπια στοιχεία χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, επιτείνοντας  τη σύγχυση και την αβεβαιότητα, για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης.

Αυτοδιοικητική συζήτηση

Έναν απρόσμενο συνομιλητή απέκτησε προχθές το πρωί σε κεντρικό καφέ του Πύργου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, καθώς κάθισε και συζήτησε μαζί του ο πρώην δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, μαζί με τον παλαιό και έμπειρο αυτοδιοικητικό Νίκο Λουμιώτη. Η συζήτηση περιελάμβανε θέματα του δήμου, ορισμένα εκ των οποίων υψηλής προτεραιότητας και σοβαρότητας.

Ομιλητής

Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Πάτρα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής συμμετείχε προχθες ο πρώην βουλευτής και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο μέτρο θα αφήσει εκτός Πανεπιστημίων πάνω από 20.000 υποψηφίους, και απέδωσε τα εύσημα στους συντελεστές της εκδήλωσης, η οποία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από καιρό σε εξωτερικό χώρο.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Σήμερα θα ασχοληθούμε με φρεσκότατα νέα που αφορούν τις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ. Θα γράψουμε και ονόματα, οπότε σημειώστε: Είχαμε κάθοδο των συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Σπυρόπουλου και Γρηγόρη Φελώνη, το Σαββατοκύριακο στην Ηλεία, προκειμένου να γίνουν επαφές και συναντήσεις με στελέχη του ΚΙΝΑΛ στον νομό ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

*Τον τοπικό συντονισμό ανέλαβαν ο Μισέλ Αμπου-Χάντμπα και ο Σταύρος Δανιελιάν-Δανιηλίδης, οργανώνοντας πληθώρα επαφών. Με… ορμητήριο ξενοδοχείο στην Αμαλιάδα, οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή είδαν και μίλησαν με πολύ κόσμο, τόσο με υποστηρικτές του από το 2017 αλλά και με πρόσωπα που δεν είχαν εκδηλωθεί υπέρ του αλλά τώρα βλέπουν θετικά την υποψηφιότητά του, αυτοδιοικητικών συμπεριλαμβανομένων.

*Στο επιτελείο του Ανδρουλάκη θεωρούσαν μέχρι πρότινος την Αχαΐα και την Ηλεία ως περιοχές προνομιακές για τη Φώφη, εξου και η κάθοδός τους. Για την Αχαΐα μπορώ να σας διαβεβαίωσω ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει (μην εκθέσω τα πρόσωπα από τώρα, κρίμα είναι). Για την Ηλεία θα το δούμε προσεχώς.

*Αυτό που μπορώ να αποκαλύψω είναι ότι σταδιακά κλείνουν οι «πληγές» που άνοιξαν στην κάλπη της Περιφέρειας το 2019, όχι απαραίτητα σε επίπεδο των επικεφαλής, αλλά στα στελέχη που συγκρότησαν τους κεντροαριστερούς συνδυασμούς,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει σύμπλευση.

*Σωρεία παραπόνων δέχεται η στήλη για τις αιφνίδιες διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ στην περιοχή της Καταραχίου στον Πύργο καθώς πλέον η συχνότητά τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Όπως καταγγέλλουν, σχεδόν καθημερινά, πέφτει το ρεύμα- αρκετές φορές μέσα στην ημέρα- για δευτερόλεπτα -λες και κάποιος ανοιγοκλείνει τον διακόπτη- με αποτέλεσμα να αποσυντονίζονται όλες οι ηλεκτρικές συσκευές και να κινδυνεύουν να υποστούν βλάβες. Και αν η αιτία είναι η χαμηλή τάση που είχε δοθεί ως δικαιολογία πριν από δέκα χρόνια, τόσο δύσκολο είναι πια, εν έτει 2021 να το λύσουν; Οι  υπεύθυνοι της τοπικής Διοίκησης τι έχουν να πουν;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος